Архів новин

01 июня 2015

Реалізація права учасників АТО та членів сімей загиблих воїнів на отримання житла

Обласною військово-цивільною адміністрацією, на виконання Указу Президента України від 15 квітня 2015 року № 150 «Про додаткові заходи щодо соціального захисту учасників антитерористичної операції» та необхідністю вирішення нагальних питань соціального захисту та реабілітації учасників антитерористичної операції, сформовано проект Обласної цільової програми медичної, соціально-трудової реабілітації та адаптації учасників антитерористичної операції на 2015-2016 роки.

Основними напрямками програми є правовий захист, медичне обслуговування та реабілітація військовослужбовців, які приймали участь у проведенні антитерористичної операції, їх подальше працевлаштування, забезпечення житлом, залучення до військово-патріотичного виховання молоді тощо.

Питання забезпечення житлом учасників АТО та членів сімей загиблих воїнів є вкрай актуальним.

Слід зазначити, що відповідно до пункту 14 статті 12 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» учасники АТО мають право на першочергове забезпечення житловою площею.

Вони можуть реалізувати його, якщо...

Щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей - прекрасне свято радості та одвічної надії.

Щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей - прекрасне свято радості та одвічної надії. Адже саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань.

Останнє село, приєднане до контрольованої Україною території на Луганщині, офіційно включили до складу Золотого

Катеринівка, що знаходиться за лінією розмежування, на нічийній території, офіційно ввійшла до складу сусіднього м.Золоте в Попаснянському районі. Селище Березівське, до якого раніше належала Катеринівка, зараз окуповане бойовиками. Саме звідси, а також із сусіднього Молодіжного, найчастіше обстрілюють Стаханівець та Золоте. За час бойових дій у Катеринівці пошкоджено 13 хат, три з яких зруйновані, загинули двоє людей, у тому числі 7-річний хлопчик.

У Родині з протитанкової рушниці обстріляли крайній український блокпост, через який здійснюється перехід на окуповані території

У неділю (31.05), починаючи з 18-ї й до 21-ї години обстрілів зазнав крайній блокпост українських силовиків у с.Родина (належить до м.Золоте-4). Вогонь вівся в тому числі з протитанкової рушниці Симонова (ПТРС) зразка 1941 року розривними кулями, які залітали на позиції наших бійців. Поранених і загиблих внаслідок обстрілу немає. Крайній блокпост у Родині — це єдина точка, через яку на Луганщині здійснюється пішохідний перехід із контрольованої Україною на окуповану територію. Під час обстрілу мирних мешканців тут не було.