Архів новин

11 июня 2015

Схвалено проект перспективного плану формування спроможних територіальних громад Луганської області

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль 10 червня 2015 року підписав розпорядження «Про схвалення проекту перспективного плану формування спроможних територіальних громад Луганської області»і.

У Луганській обласній військово-цивільній адміністрації обговорили питання продовольчої безпеки

Сьогодні (11.06) заступник голови Луганської обласної ВЦА Юрій Клименко провів нараду з питань співпраці провідних виробників продуктів харчування з торговельними мережами.

У ході наради порушувалися питання реалізації продовольчої продукції підприємств Луганщини на території області.

Відбулася нарада з питань погашення заборгованості з виплати заробітної плати

9 червня 2015 року в обласній військово-цивільній адміністрації відбулася нарада з питань погашення заборгованості з виплати заробітної плати на економічно активних підприємствах – боржниках з виплати заробітної плати Луганської області. У нараді взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Михайло Пухтаєвич, заступник голови обласної держадміністрації Олександр Голуб, директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Елеонора Поліщук, заступники міських голів та голів райдержадміністрацій, керівники економічно активних підприємств – боржників із зарплати.

У Луганській обласній військово-цивільній адміністрації обговорили питання продовольчої безпеки

Сьогодні заступник голови Луганської обласної ВЦА Юрій Клименко провів нараду з питань співпраці провідних виробників продуктів харчування з торговельними мережами.

У Кримському й Троїцькому в результаті бойових дій поранені українські військові

З учорашнього вечора й до сьогоднішнього ранку бойові дії велися в кількох населених пунктах, що на лінії розмежування вогню в Луганській області. У Кримському (Новоайдарський район) з 16 до 21 години спалахували перестрілки з автоматів і кулеметів у районі протитуберкульозного диспансеру. Бойові дії були меншої інтенсивності, ніж напередодні, важка зброя не застосовувалася, а проте, в результаті одного з обстрілів вогнепальні поранення отримав 44-річний український військовий. Боєць госпіталізований, загрози його життю немає.

29-й блокпост на Бахмутці обстріляли з мінометів. Один український боєць загинув, четверо поранені

На 29-му блокпосту, що на автодорозі Бахмутка (крайня контрольована Україною точка в Луганській області) внаслідок бойових дій є поранені й один загиблий військовий. Учора (10.06) після обіду блокпост обстріляли спочатку з підствольних гранатометів та автоматичної зброї, а увечері – о 18 та 20-й годині – з мінометів 80 та 120 калібру. Вогонь вівся з боку сусідніх Жолобка (окупований російськими регулярними військами) та Донецького (тут закріпилися бойовики так званої «лнр»).

Відбувся семінар-нарада із заступниками начальників управлінь Пенсійного фонду України в Луганській області

Із 3-денним робочим візітом для надання методологічної допомоги у вирішенні спірних питань пенсійного забезпечення окремих категорій громадян: чорнобильців,  державних службовців, працівників правоохоронних органів,  до Луганської області  прибула заступник директора департаменту пенсійного забезпечення – начальник відділу спеціальних пенсій Пенсійного фонду України  Охріменко Олена Валентинівна.

Розпочалася модернізації системи пенсійного забезпечення

В парламенті зареєстровано чотири законопроекта, які, у разі їх прийняття, обумовлюють функціонування системи пенсійного забезпечення по новій моделі. Фундаментом оновленої пенсійної системи стануть відмова від спеціальних пенсій та перехід до нарахування пенсій по единому закону, введення загальнообов’язкової накопичувальної системи та розвиток недержавного пенсійного страхування.

Питання актуальної інформації отримувачам державної допомоги сім’ям з дітьми відображено у брошурі Департаменту соцзахисту населення ОДА

Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації продовжує виготовлення інформаційних дайджестів для різних верств населення з метою інформування про важливі питання соціальної підтримки. Чергова брошура розроблена та розповсюджується у містах та районах області за тематикою державної допомоги сім’ям з дітьми.

 

У брошурі міститься інформація щодо підстав для призначення державної допомоги та її розмірів у зв’язку з вагітністю та пологами, при народженні дитини, роз’яснюється механізм надання допомоги при усиновленні, а також для дітей, над якими установлено опіку чи піклування. Дайджест також містить детальну інформацію про допомогу на дітей одиноким матерям.

У Луганській обласній військово-цивільній адміністрації обговорили питання продовольчої безпеки

Сьогодні (11.06) заступник голови Луганської обласної ВЦА Юрій Клименко провів нараду з питань співпраці провідних виробників продуктів харчування з торговельними мережами.

У ході наради порушувалися питання реалізації продовольчої продукції підприємств Луганщини на території області.

Чемпіон України з боксу

Чемпіон України з боксу Микола, вихованець Кремінської обласної загальноосвітньої санаторної школи-інтернату І-ІІІ ступенів

Проведено опитування працівників управлінь соцзахисту населення щодо поліпшення якості умов праці та шляхів підвищення ефективності роботи

Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації продовжує працювати над поліпшенням якості умов праці та шляхами підвищення ефективності роботи. Саме з цією метою проведено анкетування працівників органів соціального захисту населення обласної держадміністрації, райдержадміністрацій та міських рад Луганської області. Опитування проведено з 15 по 30 квітня 2015 року серед 440 працівників обласного, міського та районного рівнів.

Семінар – тренінг «Економічний розвиток громад. Складання проектної заяви».

Семінар – тренінг «Економічний розвиток громад. Складання проектної заяви».

 

11.06.2015 в літературній вітальні ЦМБ в рамках проекту «Всебічна стабілізаційна підтримка внутрішньо переміщених осіб та постраждалого населення в Україні» відбувся семінар – тренінг «Економічний розвиток громад. Складання проектної заяви». Семінар проводився тренерами ФРГО «Західноукраїнський ресурсний центр» (ЗУРЦ); експерт проекту – Петро Лазарчук та координатор проекту – Лариса Бичкова. Проект фінансується Європейським Союзом та впроваджується Міжнародною організацією з міграції (МОМ).

Тренінг був організований для внутрішньо переміщених осіб та мешканців міста Рубіжного. Тема заходу – «Розвиток громад».

Учасники тренінгу приймали активну участь в складанні проектів по вирішенню актуальних проблем, які хвилюють громаду міста.

Присутні одержали корисну інформацію та базові навики з написання проектної заяви.