Архів новин

04 июня 2015

ДАБІ пропонує впровадити електронну систему подачі документів для отримання ліцензії на будівництво

Державна архітектурно-будівельна інспекція України розробила проект рішення Уряду щодо впровадження можливості подачі заяви та відомостей про юридичну особу для отримання ліцензії на виконання будівельних робіт в електронному вигляді через електронну систему подачі документів на сайті:

https://e-dabi.gov.ua/

Затверджений порядок реалізації «будівельної амністії»

В Україні почала діяти «будівельна амністія». Це доступний та швидкий спосіб легалізувати самочинні будівництва, якщо будівельні роботи відбувалися в період з 5 серпня 1992 по 12 березня 2011 року і не порушують державних будівельних норм щодо розміщення об’єкту.

Розрахунковий економічний ефект впровадження енергозберігаючих заходів та енергоефективних технологій у житлово-комунальній галузі області склав у 2014 році 8,3 млн. грн.

В Луганській області діє регіональна Програма енергоефективності на 2011 - 2015 роки, яка затверджена рішенням Луганської обласної ради № 39/7 від 22.10.2010.

Головною метою Програми насамперед є зниження енергоємності виробництва одиниці продукції, зменшення невиробничих втрат паливно-енергетичних ресурсів, оптимізація паливно-енергетичного балансу та скорочення бюджетних видатків на фінансування енергоносіїв для бюджетних установ області.

Так за 2014 рік по регіональній Програмі енергоефективності по галузі «Житлово-комунальне господарство» на впровадження енергозберігаючих заходів та енергоефективних технологій в регіоні використано 6,45 млн. грн.

В результаті впровадження цих заходів зекономлено паливно-енергетичних ресурсів 4,5 тис. тон умовного палива, у тому числі природного газу 2,8 млн. м3, електроенергії 0,56 млн. кВт. годин, 6,2 тис. Гкал.

Розрахунковий економічний ефект склав - 8,3 млн. грн...

Наближення спеціалізованої медичної допомоги до населення

З метою наближення спеціалізованої медичної допомоги до населення, яке проживає в населених пунктах наближених до зони розмежування, Департаментом охорони здоров’я Луганської обласної військово-цивільної адміністрації організовано роботу спеціалізованої виїзної медико-консультативної бригади.

Легковик, у якому вчора загинуло подружжя пенсіонерів, було підірвано диверсантами з допомогою дротового вибухового приладу

Стали відомі подробиці вчорашньої загибелі подружжя пенсіонерів із с.Кряківка Новоайдарського району, що на Луганщині. Нагадаємо, що близько 7-ї години ранку 67-річний чоловік та 64-річна дружина виїхали на своєму легковику ВАЗ-2107 із Кряківки в Новоайдар, щоб продати на ринку сільськогосподарську продукцію.

Бойовики не припиняють обстріли крайнього українського блокпосту в Родині, де діє єдиний пункт пропуску на окуповані території

У середу вночі (3.06) та четвер зранку бойовики продовжували обстріли крайнього українського блокпосту в с.Родина, що на лінії розмежування. Саме тут діє єдиний на Луганщині пункт пропуску на окуповані території та в зворотному напрямку. Вночі блокпост обстрілювали з протитанкової рушниці Симонова (ПТРС) та автоматичної зброї, а сьогодні о 4.30 ранку – з підствольних гранатометів. Поранених і загиблих серед українських військових немає, пункт пропуску поки що діє.

Пройшла нарада з питань аварійно-відновлювальних робіт магістральних електричних мережах

03 червня 2015 проведено нараду з питань першочергових заходів зі стабілізації та координації аварійно-відновлювальних робіт магістральних електричних мереж під головуванням заступника керівника Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Клименка Ю.Ю.