Архів новин

12 июня 2015

Вночі на Луганщині підірвали залізницю, по якій доставляють вугілля на Вуглегірську ТЕС

Сьогодні (12.06) після 2-ї години ночі було підірвано залізничну колію на перегоні «Попасна – Роти», що на контрольованій Україною території Луганської області за кілька кілометрів від лінії розмежування. Очевидно, вибухівку заклала й привела в дію ворожа розвідувально-диверсійна група. Вибух стався на 5 – 6-му кілометрі залізниці в напрямку Світлодарська (місто на контрольованій Україною території Донецької області), в результаті пошкоджено близько 300 метрів колії.

Проект "Економічне і соціальне відновлення Донбасу" реалізується в Луганській області

У рамках співробітництва між Програмою розвитку ООН та Урядом України реалізується проект «Економічне і соціальне відновлення Донбасу», який фінансується Урядом Японії (далі - Проект). Відповідно до доручення керівника Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Москаля Г.Г. 11 червня 2015 року відбулась робоча нарада під головування заступника голови облдержадміністрації Голуба О.І. за участю експертів Проекту з метою визначення та вивчення об’єктів на території Луганської області для подальшого фінансування на загальну суму близько 850  тис. долл. США.

На Луганщині Департаментом соцзахисту населення ОДА розповсюджується брошура з питань сімейної та гендерної політики

У рамках співпраці Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації з Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) виготовлено черговий дайджест із тематики соціального захисту різних категорій громадян. У новій брошурі відображено актуальну інформацію сімейної, гендерної політики, попередження насильства в сім'ї та сирітства.

Гастролі Національної заслуженоїкапели бандуристів України імені Г.І.Майбороди

Гастролі Національної заслуженої капели бандуристів України імені Г.І.Майбороди в рамках проекту "Зброя культури". Художній керівник та головний диригент заслужений діяч мистецтв  України Юрій Курач.

Вистава "Кицик-Мицик"

Впродовж з 04 по  13 червня 2015 року з творчим візитом на Луганщину завітає Черкаський академічний театр ляльок ( художній керівник - Грушевський Ярослав Ігоревич) для проведення благодійних вистав в населених пунктах області.

 

У Кримському внаслідок боїв поранені четверо наших бійців, а Новотошківку обстріляли з артилерії

Вчора (11.06), починаючи з другої половини дня й до пізньої ночі, в Кримському тривали бойові дії – перестрілки з автоматичної зброї, обстріли з гранатометів, мінометів та артилерії. Вогонь по наших позиціях у районі протитуберкульозного диспансеру вівся з боку окупованих Фрунзе та Сокільників. Житловий сектор Кримського не постраждав, однак внаслідок бойових дій поранені четверо наших бійців. Троє отримали осколкові поранення від мінометних мін, один – від артилерійського снаряду. Всі поранені госпіталізовані, у двох із них поранення оцінюються, як серйозні. Зранку в Кримському тихо.