Архів новин

06 июля 2021

Уряд продовжує роботу з відшкодування грошей за житло, зруйноване під час бойових дій

Заступник голови облдержадміністрації Наталія Романенко взяла участь у онлайн-нараді стосовно виплати грошової компенсації постраждалим, житло яких було зруйновано внаслідок збройної агресії РФ. Захід відбувся за ініціативи Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Під час заходу основану увагу приділено роботі комісій з обстеження житла, зруйнованого внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією Російської Федерації.

Основну сесію ЗНО в області проведено на високому рівні, – пресбрифінг

Таку оцінку надано Донецьким регіональним центром оцінювання якості освіти. Про це повідомив директор Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації Юрій Стецюк на пресбрифінгу 6 липня.

Він нагадав, що основна сесія відбулася з 21 травня по 15 червня, для участі в ній зареєструвалися 5793 здобувачі освіти.

Стосовно підсумків Юрій Стецюк поінформував, що випускниця Кремінського ліцею № 1 Анастасія Лисак увійшла до п’ятірки найкращих учасників тестування з української мови і літератури та отримала максимальний бал – 200.

Кабмін працює над концепцією справедливої трансформації вугільних регіонів України

Голова Луганської обласної державної адміністрації разом з нардепом Олексієм Кузнєцовим взяли участь у онлайн -засіданні Координаційного центру з питань трансформації вугільних регіонів України під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

В обговореннях взяв участь спеціальний уповноважений федерального уряду Німеччини з питань структурних перетворень в українських вугільних регіонах Станіслав Тілліх.

Питання роботи мобільних бригад соціально-психологічної допомоги постраждалим від насильства обговорили на Луганщині

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь у засіданні «круглого столу» з питань профілактики та реагування на випадки домашнього насильства, насильства за ознакою статі, насильства щодо дітей.

Піротехніками виявлено та вилучено 19 артилерійських снарядів

Протягом минулої доби, 5 липня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області було обстежено 9,8 га території області у Сєвєродонецькому районі.

Під час робіт було виявлено та вилучено 27 вибухонебезпечних предметів, а саме: 19 артилерійських снарядів та 8 мінометних мін.

Нагадуємо: розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Категорично забороняється:

- торкатися предмету і пересувати його;

Перспективи розвитку громадянського суспільства розглянуті оновленим складом відповідної обласної координаційної ради

В облдержадміністрації відбулось засідання оновленого складу координаційної ради сприяння розвитку громадянського суспільства.

Оновлення пов’язане із необхідністю підвищення рівня оперативності прийняття та впровадження рішень у сфері розвитку громадянського суспільства, а також із кадровими змінами, що відбулися серед членів її попереднього складу.

Лабораторно підтверджено 25 нових випадків COVID-19 в області. Від ускладнень помер ще один хворий

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – чотири, Сєвєродонецьк – чотири, Біловодськ – два, Кремінна – два,  Марківка – чотири, Новоайдар – два, Попасна – два, Станиця Луганська – три, Старобільськ – одне, Троїцьк – одне.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 26 667 випадках.

Одужали – 25 530 (51 за останню добу), лікуються – 187 (67 – стаціонарно, 120 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіли 1 090 дітей віком до 17 років. З них одужали – 1 079.

Продаватися можуть землі сільськогосподарського призначення тільки приватної форми власності

Згідно із Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення» від 31 березня 2020 року, з 1 липня 2021 року можуть продаватися тільки землі сільськогосподарського призначення приватної форми власності.

На порталі «Дія.Бізнес» підприємці можуть отримати безкоштовні консультації для підприємців від міжнародних експертів

Міністерство цифрової трансформації спільно з Офісом з розвитку підприємництва та експорту за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» запустили на порталі Дія.Бізнес ініціативу безкоштовних консультацій для підприємців від понад 300 000 провідних міжнародних бізнес-експертів з різних країн світу, індустрій, типів діяльності та бізнес-ніш через глобальний маркетплейс OnFrontiers.