Архів новин

09 июля 2021

Близько 1 млн 200 тис. тонн зерна ранніх зернових культур очікується зібрати в цьому році

Цими днями розпочалася збиральна кампанія на сільськогосподарських підприємствах області.

Слід зазначити, що аграрії для проведення весняно-польових робіт були забезпечені у повному обсязі пальним, технікою, насіннєвим матеріалом, добривами та засобами захисту рослин.

Посівна площа в усіх категоріях господарств під урожай 2021 року склала 860,4 тис. га.

Сергій Гайдай: рекордні врожаї Луганщини – тяжка робота фермера та гідна державна підтримка

Про це очільник Луганщини зазначив на виїзному науково-практичному семінарі «День поля 2021».

Захід відбувся 9 липня в с. Скаргівка Сєвєродонецького району. Цьогоріч колег та гостей приймали на місцевому ПП «КАУТ».

У період пікових температур будуть патрулювати прилеглі до лісу ділянки, - в облдержадміністрації працюють над попередженням пожеж

Перший заступник голови ОДА Олексій Смирнов провів засідання оперативного штабу з підготовки та сталого проходження пожежонебезпечного періоду 2021 року.

На початку заходу він окреслив перед присутніми найважливіше завдання – не допустити повторення минулорічних лісових пожеж, які принесли на Луганщину багато лиха.

Люди з онкологічними хворобами можуть дуже важко перенести COVID-19, тому їм необхідно щепитися проти коронавірусної інфекції

Національна група експертів з імунопрофілактики (НТГЕІ) дійшла висновку, що для їхнього щеплення можна використати будь-яку з наявних в Україні вакцин проти COVID-19.

Разом з онкохворими можуть вакцинуватися також їхні рідні та люди, які проживають з ними або доглядають за ними.

Терапія, яку проходять онкохворі, може вплинути на ефективність вакцинації. Тому НТГЕІ розробив такі рекомендації, які набудуть чинності після внесення відповідних змін до наказу МОЗ України.

СБУ виявила поблизу лінії розмежування схованку зі зброєю: власника арсеналу затримано

СБУ виявила у Луганській області великий арсенал зброї, боєприпасів та вибухових речовин. В ході слідчо-оперативних дій власника озброєння затримано.

Приховану зброярню зберігав мешканець Щастинського району. Тайник зі зброєю він обладнав на території власного домоволодіння.

Під час обшуку за місцем проживання зловмисника, правоохоронці вилучили:

•        2 пістолети систем «ТТ» і «Наган» з набоями;

•        3 детонатори;

•        18 гранат РГД-5 та Ф-1;

•        запали до гранат;

•        артилерійський снаряд;

Оголошення про проведення конкурсу з визначення проєктів освітнього обміну між Луганською та Львівською областями, на реалізацію яких виділяються кошти з обласного бюджету

1. Проєкти освітнього обміну повинні спрямовуватися на популяризацію та поширення регіонального досвіду у сфері освіти і виховання, встановлення партнерських зв’язків між закладами освіти та педагогічними колективами, розвиток інноваційної діяльності та творчого потенціалу освітян, створення умов для поглиблення практичних знань та оновлення професійного досвіду.

Жителі області взяли участь в ЗНО з фізики під час додаткової сесії

Для проведення ЗНО з фізики під час додаткової сесії залучили 10 педагогічних працівників.

Для участі в ЗНО зареєструвались 20 осіб, з них дев’ять долучились до тестування, що складає 45 % від загальної кількості.

Під час пропуску медичний працівник проводив термометрію та візуальний огляд учасників на предмет ознак гострих респіраторних захворювань, яких, у підсумку, не було виявлено.

Тест ЗНО з фізики складався з 38 завдань чотирьох форм, на виконання яких учасникам було відведено 180 хвилин.

Важливо! Головні аспекти земельної реформи

Земельна реформа крім відкриття ринку принесла чимало інших нововведень та змін. Більшість із них стосується децентралізації, дерегуляції та діджиталізації землеустрою.

Відтепер власність на переважну більшість земель держави за межами населених пунктів перейшла до громад. Тобто усі доходи від користування земельними ділянками на території громад надходитимуть до місцевих бюджетів.

У землевласників з'явилася можливість продавати власні ділянки. Крім того, вони зможуть брати кредити під заставу земельної ділянки.

Лабораторно підтверджено 17 нових випадків COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – три, Рубіжне – одне, Сєвєродонецьк – три, Біловодськ – одне, Кремінна – одне, Марківка – одне, Новоайдар – два, Попасна – одне, Станиця Луганська – два, Старобільськ – одне, Троїцьк – одне.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 26 711 випадках.

Одужали – 25 561 (10 за останню добу), лікуються – 196 (74 – стаціонарно, 122 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіло 1 092 дитини віком до 17 років. З них одужали – 1 082.

Велике будівництво: на дорозі Н-26 готуються до укладання верхнього шару асфальту

На автомобільній дорозі національного значення Н-26 Чугуїв – Мілове підрядник ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» працює на двох ділянках: км 230+000 – км 265 + 000 (від Євсуга до Біловодська), км 265+000 – км 300 + 885 (від Біловодська до Мілового).

Після завершення робіт з влаштування нижнього шару асфальтобетонного покриття на першій ділянці триває підготовка до укладання верхнього шару.  

Продовжується облаштування примикань, з’їздів, встановлення автобусних зупинок, бар’єрного огородження, укріплення узбіччя тощо. 

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 25 артилерійських снарядів

Протягом минулої доби, 8 липня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 5,6 га місцевості у Сєвєродонецькому районі.

Під час обстеження виявлено та вилучено 25 артилерійських снарядів, 12 мінометних мін й 23 гранати.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Категорично забороняється:

Сєвєродончанин отримав 200 балів за підсумками ЗНО з англійської мови

Загалом в Україні 200 балів з англійської мови отримали 210 учасників.

Серед них і знавець іноземної мови з Луганщини.

Це – випускник спеціалізованої середньої школи № 17 І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням іноземних мов м. Сєвєродонецьк Луганської області Микита Ямполь.

Вітаємо хлопця та його вчителя Оксану Гавриленко, яка в умовах пандемії, впровадження освітнього процесу з елементами дистанційного навчання забезпечила високу якість підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання.