Архів новин

12 июля 2021

Олена Зеленська на другому засіданні Ради безбар’єрності представила просвітницький проект «Довідник безбар’єрності»

Перша леді України Олена Зеленська взяла участь у другому засіданні Ради безбар’єрності. Захід відбувся під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля. Члени Ради розглянули доопрацьований План заходів на 2021-2022 роки на виконання Нацстратегії, до якого включено пропозиції від громадськості, дані щодо необхідного фінансування та чіткі індикатори успішності його реалізації.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено два вибухонебезпечних предмети

Протягом минулої доби, 11 липня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 0,01 га місцевості у Старобільському районі.

Під час обстеження виявлено та вилучено один артилерійський снаряд й одну гранату.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Категорично забороняється:

У Попасній відкрили скейт-майданчик

Проєкт «Ветерани будують» реалізовано упродовж тижня.

Він об'єднав учасників бойових дій та громадських активістів з усієї України, а також молодь.

Тож, зусиллями ветеранів та місцевих волонтерів у парку Залізничників у Попасній збудовано скейт-майданчик.

Урочисте відкриття локації відбулося 10 липня.
 

Задля протидії поширенню штаму «Дельта» в Україні необхідно нарощувати темпи вакцинації проти COVID-19 – селекторна нарада

У зв’язку зі зростанням захворюваності на COVID-19 у Європі через штам «Дельта» необхідно скоординувати роботу влади для підготовки до потенційного спалаху хвороби в Україні, а також продовжувати активну вакцинацію населення. Про це йшлося на селекторній нараді.

Як зазначив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, Рада національної безпеки і оборони вже підтвердила наявність штаму «Дельта» в Україні. Тож потрібно нарощувати кількість тестувань на COVID-19 та збільшувати лабораторні потужності для виявлення цього штаму.

Сергій Гайдай передав вогнеборцям Луганщини дев’ять спецавтомобілів

«У квітні ми разом з Президентом України Володимиром Зеленським поспілкувалися з послом України в Австрії Олександром Щербою. Тоді домовились, що Австрія передасть нам пожежні машини марки STEYR. У цьому нам допомогли меценати Володимир Єлісєєв, дві компанії, що ведуть дорожні роботи в області (ТОВ «Ростдорстрой» та ООО «Славдорстрой»), нардепи Олексій Кузнєцов та Артем Дубнов, а також, звичайно, керівництво ДСНС. Разом ми докладаємо усіх зусилля, аби рятувальники могли працювати на сучасній і ефективній техніці, а також швидко реагували на виклики природи.

Вакцина Comirnaty/Pfizer уже доступна в центрах масової вакцинації

Антиковідну вакцину Comirnaty від Pfizer-BioNTech тепер використовуватимуть для проведень щеплень у центрах масової вакцинації, де вона буде доступна усім охочим з пріоритетом для людей похилого віку та людей із супутніми захворюваннями.

Україна очікує отримати близько 1 млн доз вакцини Comirnaty/Pfizer-BioNTech від COVID-19 до кінця липня, тому Міністерство охорони здоров’я вирішило зробити цю вакцину доступною для широкого загалу.

Додаткова сесія: жителі області долучилися до ЗНО з української мови і літератури

Для проведення цього ЗНО у рамках додаткової сесії залучили 27 педагогічних працівників.

Під час пропуску медичний працівник проводив термометрію та візуальний огляд учасників на предмет гострих респіраторних захворювань. Жодного учасника з відповідними ознаками ГРЗ не виявлено.

Для участі в ЗНО з української мови у додатковій сесії зареєструвалася 141 особа, з них 86 взяли участь у тестуванні, що складає 61 % від загальної кількості.

Тест ЗНО з української мови складався з 40 завдань. На його виконання учасникам відводилося 150 хвилин.

До уваги кандидатів на зайняття посад директорів Кремінської обласної спеціальної школи, Сватівської обласної спеціальної школи та Сєвєродонецької обласної санаторної школи

9 липня 2021 року відбулося засідання конкурсної комісії з проведення повторного конкурсного відбору на посади директорів Кремінської обласної спеціальної школи, Сватівської обласної спеціальної школи та Сєвєродонецької обласної санаторної школи.

За результатами повторного конкурсного відбору переможцями конкурсу визначено:

на посаду директора Кремінської обласної спеціальної школи – Ткаченка Андрія Миколайовича;

на посаду директора Сватівської обласної спеціальної школи – Білу Ірину Вікторівну;

На всеукраїнському рівні обговорили захист прав осіб з інтелектуальними та психосоціальними формами інвалідності

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь у всеукраїнському вебінарі «Рівний правовий захист осіб з інтелектуальними та психосоціальними формами інвалідності».

До заходу також долучилася директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук

Під час дискусій обговорено загальне розуміння зобов’язань держав, визначених у статті 12 Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю, необхідність узгодження реформ законодавства про дієздатність та деінституалізацію.

Велике будівництво: на дорозі від Євсуга до Мілового розпочинають укладання верхнього шару асфальту

На дорозі Н-26 працюють підрядники ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл», ТОВ «Автомагістраль-Південь» та ТОВ «БК ЄВРОДОР».

На маршруті «Євсуг – Мілове» загальною протяжністю 70 кілометрів розпочинають укладання верхнього шару асфальтобетону.

Наразі роботи проводяться на двох ділянках: км 230+000 – км 265 + 000 (від Євсуга до Біловодська), км 265+000 – км 300 + 885 (від Біловодська до Мілового). Зокрема, ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» готується до укладання верхнього шару асфальтобетону. 

Лабораторно підтверджено один новий випадок COVID-19 в області

Захворювання зафіксовано у Сєвєродонецьку.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 26 731 випадку.

Одужали – 25 579, лікуються – 198 (76 – стаціонарно, 122 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіло 1 094 дитини віком до 17 років. З них одужали – 1 085.

Рівень госпіталізації в області на 100 тисяч населення дорівнює 10,4 (при пороговому 60).

Усього з початку пандемії на Луганщині від цієї хвороби померло 954 людини.

У Шульгинській громаді в вересні планують відкрити ЦНАП

Питання створення центру надання адміністративних послуг в Шульгинській територіальній громаді розглянуто в Департаменті економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації.

Це обговорене під час зустрічі в. о. директора Департаменту Єгора Скіртача та фахівців цієї структури з головою Шульгинської сільської ради Наталією Петренко.

Фахівцями облдержадміністрації надано відповідну інформаційно-консультативну допомогу з цього питання.