Архів новин

14 июля 2021

На Попаснянщину надійшла гуманітарна допомога з Нідерландів

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь у передачі гуманітарної допомоги восьми комунальним установам Попаснянської та Гірської громад від Королівства Нідерланди.

Що турбує лисичан: Сергій Гайдай провів особистий прийом у Лисичанську

Перебуваючи у Лисичанську очільник Луганщини Сергій Гайдай провів особистий прийом громадян.

Тематика звернень громадян до голови ОДА є певним індикатором проблем громади. Підтверджуючи це твердження, лисичани найбільше скаржилися на якість автодоріг міста та прилеглих територій, відновлення мостів після активних бойових дій 2014 року.

Цьогоріч відремонтуємо об’єкти освіти, в наступному будівельних робіт буде ще більше, – Сергій Гайдай щодо проєктів «Великого будівництва»

Про це голова обласної державної адміністрації повідомив сьогодні, спілкуючись із журналістами в Лисичанську.

«У цьому році ми відремонтуємо декілька об’єктів освіти. А в наступному відповідних робіт буде ще більше. Крім об’єктів, які ми можемо фінансувати за рахунок ДФРР, додадуться нові Президентські проєкти – це реконструкція ДЮСШ, басейнів, встановлення спортивних майданчиків, облаштування парків. Упевнений, що все буде виконано якісно. Бо за ці два роки ми реалізували багато проєктів, в які мало хто вірив», – наголосив Сергій Гайдай.

У багатопрофільній лікарні Лисичанська встановлено сучасний томограф, очікуємо на ангіограф, – Сергій Гайдай

Очільник Луганщини перевірив якість виконаного ремонту хірургічного корпусу КНП «Лисичанська багатопрофільна лікарня».

Цей корпус, розташований на першому поверсі, реконструйовано за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» для облаштування приймального відділення.

Сергій Гайдай відкрив інклюзивне відділення «Ощадбанку» в Лисичанську

Сьогодні в цьому місті відкрито інклюзивне відділення «Ощадбанку», адаптоване для комфортного обслуговування всіх клієнтів, у тому числі з порушеннями зору, слуху та опорно-рухового апарату.

«Воно відповідає усім сучасним вимогам. У тому числі й інклюзивним, на чому постійно акцентує дружина Президента України Олена Зеленська. Дякую, що ви залишилися в області в складний період у 2014 році, коли більшість банків «втікали» звідси», – наголосив голова обласної державної адміністрації Сергій Гайдай.

Олексій Смирнов доручив керівникам громад усунути недоліки у підготовці до опалювального сезону

Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов у режимі відеоконференцзв’язку провів засідання обласного штабу з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 років та сталого проходження опалювального сезону.

Опубліковано проєкт плану моніторингу ремонтних робіт автомобільних доріг Луганщини

В рамках реалізації спільного з  Міжнародним Банком з Реконструкції і Розвитку Проєкту «Східна Україна: возз’єднання, відновлення, відродження» передбачено проведення капітального ремонту близько 61 км автомобільних доріг в Луганській області, які є ключовими транспортними коридорами в регіоні.

Державним агентством автомобільних доріг України було розроблено проєкт Плану управління навколишнім і соціальним середовищем та план моніторингу під час здійснення ремонтних робіт.

Лабораторно підтверджено 23 нових випадки COVID-19 в області. Від ускладнень померло ще четверо хворих

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – сім, Рубіжне – два, Сєвєродонецьк – п’ять, Біловодськ – одне, Марківка – два, Новоайдар – одне, Попасна – одне, Сватове – чотири.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 26 782 випадках.

Одужали – 25 597 (7 за останню добу), лікуються – 225 (73 – стаціонарно, 152 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіло 1 096 дітей віком до 17 років. З них одужали – 1 086.

Рекомендації щодо заходів із своєчасної підготовки енергетичного господарства підприємств, установ та закладів до роботи в осінньо-зимовий період 2021-2022 років

Для організації належної та своєчасної підготовки енергетичного господарства підприємств, установ та закладів до роботи в осінньо-зимовий період 2021-2022 років, тільки своєчасно розпочата та організаційно забезпечена робота може гарантувати його стале функціонування в цей період.

Рекомендуємо при підготовці відповідних заходів врахувати та забезпечити до початку осінньо-зимового періоду виконання таких основних робіт:

- ремонтів обладнання електроустановок, устаткування теплових установок та мереж у необхідних обсягах;

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 18 артилерійських снарядів

Протягом минулої доби, 13 липня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 7,24 га території у Сєвєродонецькому районі.

Під час обстеження виявлено та вилучено 18 артилерійських снарядів, дев’ять мінометних мін й дев’ять гранат.

Також, у рамках реалізації спільного проекту ДСНС та Данської ради у справах біженців/Данської групи з розмінування, щодо очищення (розмінування) забрудненої вибухонебезпечними предметами території Луганщини, обстежено 0,1451 га у Сєвєродонецькому районі. Виявлено вісім вибухонебезпечних предметів.

Три громади Луганщини отримали субвенцію з державного бюджету на створення спеціалізованих служб підтримки постраждалим від насильства

У Луганській області для участі в отриманні субвенції заявки подали 8 територіальних громад на суму понад 17,6 млн грн. Згідно із розподілом, затвердженим розпорядженням Кабінету Міністрів України від 30 червня 2021 року № 696-р, субвенцію на суму понад 5 млн грн отримали 3 громади Луганщини:

- Лисичанська міська військово-цивільна адміністрація для реконструкції приміщення для облаштування денного центру соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі (із кризовою кімнатою);

СБУ заблокувала канал контрабанди сильнодіючих препаратів в районі ООС

Співробітники Служби безпеки України заблокували контрабанду сильнодіючих медичних препаратів до країн Західної Європи та Казахстану. Викрито зловмисника, який організував власну лабораторію на Луганщині і за декілька місяців отримав від цього «бізнесу» понад 1 млн грн.

За даними досудового слідства, нелегальний бізнес налагодив мешканець міста Щастя на Луганщині. Зловмисник у власній квартирі організував лабораторію для виготовлення медпрепаратів. Сировину для речовини він закуповував у Китаї.