Прес-центр14 липня 2021, 14:07

Олексій Смирнов доручив керівникам громад усунути недоліки у підготовці до опалювального сезону

Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов у режимі відеоконференцзв’язку провів засідання обласного штабу з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 років та сталого проходження опалювального сезону.

Під час заходу розглянуто хід виконання заходів з підготовки до опалювального сезону за плановими показниками, стан виконання протокольних доручень за результатами засідання штабу, який відбувся на початку червня, стан вулиць і доріг населених пунктів відповідно до діючих норм, у тому числі щодо безпеки руху.

Також обговорено питання фінансової спроможності теплопостачальних підприємств для забезпечення проходження опалювального періоду в умовах законодавчих змін на ринку природного газу та стан укладання договорів на постачання природного газу.

Крім того, на засіданні йшлося про ключові зміні, що передбачені Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг».

Олексій Смирнов наголосив на необхідності вжити заходів щодо усунення існуючих недоліків у підготовці до осінньо-зимового періоду.

«Звертаюсь до керівників громад відповідально віднестися до цієї роботи, бо вже через декілька місяців розпочнеться опалювальний сезон. Всі повинні бути до нього готові. Необхідно прискорити процес заключення договорів на газопостачання, приділити увагу поточному ремонту на окремих ділянках доріг загального користування державного значення»,  – сказав він.