Архів новин

23 июля 2021

Над Луганщиною замайорів олімпійський прапор

Прапор на честь відкриття ХХХІІ літньої Олімпіади у Токіо підняли олімпійські чемпіони Віктор та Ольга Бризгіни. Луганщину на Олімпійських іграх представлятимуть спортивний гімнаст Євген Юденков та стрибуни у воду Олексій Середа, Олег Колодій і Анна Письменська.

Участь в урочистій церемонії підняття прапору Національного Олімпійського комітету України узяв голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Ефективна боротьба з шахрайством можлива тільки у взаємодії громад із правоохоронцями, – Сергій Гайдай

Правоохоронці Луганщини під час наради з очільником області Сергієм Гайдаєм доповіли про заходи з протидії та профілактики шахрайських дій в регіоні.

За інформацією начальника Головного управління Національної поліції в Луганській області Олега Григорова, протягом поточного року на Луганщині зафіксовано 768 випадків шахрайських дій.

Серед них, зокрема: 258 – шахрайства, що здійснюються під час купівлі-продажу товарів на інтернет-сайтах, 153 – здійснені особами під виглядом працівників банків чи державних органів, 66 – за схемою «Ваш родич потрапив в біду».

На Луганщині триває збиральна кампанія ранніх зернових культур

Аграрії області зібрали 671,2 тис. тонн озимини на 184 тис. га.

Жнива входять в активну фазу. За оперативними даними, станом на 22 липня вдалося зібрати, зокрема:

- пшениці обмолочено 158,8 тис. га при врожайності 37,0 ц/га, намолочено 587,6 тис. тонн;

- ячменю обмолочено 24,1 тис. га при врожайності 33,6 ц/га, намолочено 81,0 тис. тонн.

Сергій Гайдай: впровадження сучасної системи відеоспостереження в громадах – це безпека жителів та збереження інфраструктури

На цьому голова облдержадміністрації наголосив, звертаючись до керівництва Національної поліції та голів територій, які взяли участь у сьогоднішній нараді, що відбулася в Сєвєродонецьку.

Питання порядку денного стосувалися посилення заходів протидії шахрайству, координації зусиль у сфері дотримання законодавства з охорони земель, стану впровадження систем відеоспостереження тощо.

Луганщина перерахувала до бюджету понад 107 мільйонів гривень податку на прибуток

Впродовж січня-червня 2021 року платники Луганської області спрямували до Зведеного бюджету України 107,7 млн гривень податку на прибуток.

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження податку збільшились на 28,7% або на 24 млн гривень. При цьому державний бюджет отримав 92,3 млн гривень, місцеві бюджети 15,4 млн гривень.

Нагадаємо, податок на прибуток підприємств відноситься до загальнодержавних податків.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області

Лабораторно підтверджено 27 нових випадків COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 10, Рубіжне – одне, Сєвєродонецьк – одне, Біловодськ – одне, Марківка – три, Мілове – одне, Попасна – сім, Сватове – одне, Старобільськ – два.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 26 964 випадках.

Одужали – 25 681 (11 за останню добу), лікуються – 318 (90 – стаціонарно, 228 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіло 1 108 дітей віком до 17 років. З них одужали – 1 089.

Піротехніками в області виявлено та вилучено 40 артилерійських снарядів

Протягом минулої доби, 22 липня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області було обстежено 6,81 га території області у Сєвєродонецькому, Старобільському та Щастинському районах.

Під час робіт було виявлено та вилучено 62 вибухонебезпечних предмети, а саме: 40 артилерійських снарядів, 2 реактивних снаряди та 20 гранат.

Фінансування пенсій та грошової допомоги липня 2021 року

22 липня 2021 року Пенсійним фондом України, згідно із затвердженим графіком, продовжено фінансування пенсій липня.

Пенсіонерам Луганської області на пенсійні виплати спрямовано 1 410,36  млн грн або 100% потреби дня.

Виплату пенсій буде проведено у визначену кожному пенсіонеру дату виплати у встановленому порядку.

За інформацією Головного управління ПФУ у Луганській області