Архів новин

07 июля 2021

«Моя позиція – сформувати з ветеранів активну частину громадянського суспільства, яка працюватиме на розвиток свого регіону», – Юлія Лапутіна зустрілась із очільником області та ветеранською спільнотою Луганщини

Перебуваючи на Луганщині, міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна обговорила із очільником області Сергієм Гайдаєм проблеми, які найчастіше порушують учасники АТО/ООС.

«Моя позиція така – сформувати з ветеранів активну частину громадянського суспільства, яка працюватиме на розвиток свого регіону», – почала розмову Юлія Лапутіна та у підтвердження подарувала Сергію Гайдаю пам’ятний сувенір, виготовлений під брендом «Зроблено ветераном».

Сергій Гайдай провів особистий прийом громадян

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації розглянув звернення жителів Сєвєродонецького району.

Так, до очільника Луганщини звернувся керівник авіамодельного гуртка з Гірської громади. Наразі гурток працює на базі місцевої гімназії та не має достатнього фінансування.

«Бачу, що все добре», – міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна відвідала Луганський обласний Центр відновлювального лікування та реабілітації ветеранів війни

Юлія Лапутіна – перший міністр у справах ветеранів, який ознайомився з проблемами ветеранів та учасників АТО/ООС безпосередньо на місцях.

В рамках робочої поїздки міністерка відвідала обласний Центр відновлювального лікування та реабілітації ветеранів війни у м. Рубіжному. Вона оглянула амбулаторну частину закладу, оснащену унікальним медичним обладнанням, яке дозволяє ефективно лікувати посттравматичні стресові та адаптивні розлади.

До уваги представників територіальних громад!

Пропонуємо представникам територіальних громад Луганської області взяти участь у Програмі створення безперешкодного доступу в установах, організаціях та закладах для осіб з інвалідністю зі слуху.

Зміст Програми полягає у впровадженні доступності установ, організацій та закладів для осіб з порушеннями слуху через використання в їх роботі системи відеозв’язку з перекладачем жестової мови та комплексного надання послуг особам з порушеннями слуху «СЕРВІС УТОГ».

До місцевих бюджетів Луганщини отримали 8,5 млн гривень від ліцензування алкоголю, тютюну та пального

За січень-червень 2021 року казна Луганської області поповнилася на 8,5 млн гривень від плати за ліцензії на право торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним.

Станом на липень 2021 року на Луганщині здійснюють діяльність 1368 суб’єктів господарювання, які мають ліцензії на право оптової, роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним.

Лабораторно підтверджено 10 нових випадків COVID-19 в області. Від ускладнень помер ще один хворий

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – три, Сєвєродонецьк – три, Попасна – два, Старобільськ – одне, Троїцьк – одне.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 26 677 випадках.

Одужали – 25 534 (чотири за останню добу), лікуються – 192 (65 – стаціонарно, 127 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіли 1 090 дітей віком до 17 років. З них одужали – 1 081.

Рівень госпіталізації в області на 100 тисяч населення дорівнює 11,9 (при пороговому 60).

Триває відновлення автошляху між Старобільськом та Євсугом

Загалом на дорозі Н-26 Чугуїв – Мілове в рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» працюють чотири підрядні організації.

Зокрема, на маршруті Старобільськ – Євсуг на ділянці км 195+000 – км 230+000 ремонтує ТОВ «Автомагістраль-Південь».

Вже проведено фрезерування та підготовку основи на 22 із 35 км. Влаштування вирівнюючого шару основи з щебенево-піщаної суміші зроблено на 19 з 35 км. Укладання нижнього вирівнюючого шару з крупнозернистого асфальтобетону – на 15 із 35 км.

Колишній учасник «ЛНР» повернувся до мирного життя в Україні за програмою СБУ

Колишній учасник незаконного збройного угруповання, що діяло на Луганщині  в 2014 році, повернувся до мирного життя за допомогою програми Служби безпеки України «На тебе чекають вдома».

Після ретельної перевірки з боку спецслужби суд звільнив його від кримінальної відповідальності.

Зокрема, оперативники СБУ встановили, що навесні 2014 року мешканець Луганської області добровільно вступив до НЗФ «Призрак». У складі формування він будував і укріпляв блокпости на в’їзді до Лисичанська. Потім забезпечував на них пропускний режим.

Безпечне харчування: систему НАССР впроваджено в 150 школах та в 102 дитсадках Луганщини

Про впровадження системи здорового харчування в закладах освіти області розповів директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк.

Він наголосив, що в регіоні проводиться системна робота щодо модернізації та реформування системи шкільного харчування, впровадження у закладах освіти постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), дотримання гігієнічних вимог до харчових продуктів на всіх стадіях їх виробництва та обігу.

Катерина Безгинська доручила в найкоротший термін вирішити питання придбання житла дітям пільгових категорій

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська 6 липня провела робочу нараду з питань реалізації постанови Уряду 26 травня 2021 року № 615 «Деякі питання забезпечення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа житлом та підтримки малих групових будинків» та освоєння субвенції 2020 року з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

При облдержадміністрації діє спостережна комісія

Її створено згідно з розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая № 452 від 2 липня 2021 року.

Із текстом розпорядження та складом комісії можна ознайомитися за посиланням.