Архів новин

21 июля 2021

Сергій Гайдай: ми готові розпочати реконструкцію Попаснянського водоканалу – Президент України ратифікував відповідну угоду з Францією

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про ратифікацію Рамкового договору між Урядом України та Урядом Французької Республіки щодо підтримки фінансування проекту з покращення постачання питної води в Луганській області» № 1609-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 1 липня 2021 року.

Увага! На Луганщині очікується ускладнення погодних умов

За інформацією Луганського обласного центру з гідрометеорології, вночі та вдень 22 липня в області очікуються грози, місцями посилення вітру та шквали 15-20 м/с, значний дощ, в окремих районах град (I рівень небезпечності, колір жовтий).

Кожна громада може отримати від держави до 2 млн гривень на розвиток соціальних послуг в рамках пілотного проєкту

Уряд спростив умови участі територіальних громад у пілотному проєкті «Розвиток соціальних послуг».

Кожна громада, яка візьме участь у проєкті, отримає від держави до 2 млн гривень на рік на розвиток соціальних послуг. Відповідна постанова прийнята сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів України.

Лабораторно підтверджено 28 нових випадків COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – чотири, Рубіжне – чотири, Сєвєродонецьк – вісім, Біловодськ – одне, Марківка – одне, Новоайдар – два, Попасна – одне, Станиця Луганська – п’ять, Старобільськ – два.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 26 906 випадках.

Одужали – 25 668 (13 за останню добу), лікуються – 276 (83 – стаціонарно, 193 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіло 1 105 дітей віком до 17 років. З них одужали – 1 089.

«Велике будівництво» Зеленського створило понад 200 тисяч робочих місць під час пандемії

Зі стартом в Україні у 2020 році програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» були створені нові робочі місця для більш як 200 тисяч осіб.

Таким чином, президентська програма розвитку інфраструктури стала одним із механізмів подолання економічних наслідків пандемії коронавірусу.

Про це під час Всеукруаїнського форуму «Україна 30. Трудові ресурси» повідомила заступниця керівника Офісу Президента Юлія Свириденко.

Рубіжне відзначає річницю звільнення від російсько-окупаційних військ

Перший заступник голови ОДА Олексій Смирнов взяв участь в урочистих заходах до Дня визволення міста від незаконних збройних формувань.

 «Завдяки нашим військовослужбовцям, добробатам ми маємо мирне небо над головою. Сьома річниця тих славетних та водночас кривавих подій, дає нам змогу сьогодні зібратися подякувати нашим захисникам та вшанувати пам'ять тих, хто віддав життя за нашу свободу. Вірю, що всі до єдиного населені пункти невдовзі так само будуть звільнені з пазурів окупанта», - звернувся він до учасників заходу.

В області діють 4 центри масової вакцинації від COVID-19. Нові – у Сватовому та Новоайдарі. Усі вони працюватимуть щоденно, – брифінг

Про початок 5-го етапу вакцинації проти COVID-19 та роботу центрів масової вакцинації сім днів на тиждень сьогодні, 21 липня, на пресбрифінгу розповів директор Департаменту охорони здоров’я Луганської облдержадміністрації Юрій Стогнієв.

Він повідомив, що наразі в області завершують 4-й та розпочинають 5-й етап вакцинації – тобто, щеплення може отримати кожен бажаючий віком від 18 років.

На Луганщині діють 13 мобільних бригад, працюють 52 пункти щеплення.

Додатково в області розгорнуто два центри масової вакцинації – у Сватовому та Новоайдарі.

На Луганщині суд покарав контрабандистів наркотиків, яких викрила СБУ

За матеріалами Служби безпеки України Новопсковський районний суд Луганської області засудив організаторів каналу контрабанди наркотиків з України до РФ. Зловмисників позбавлено волі на шість з половиною років з конфіскацією майна.

Судовий вирок набрав законної сили після того, як Луганський апеляційний суд, розглянувши апеляційну скаргу сторони захисту, залишив вирок суду першої інстанції без змін.

Луганська область презентувала проєкти реконструкції спортивного інтернату та дитячо-юнацьких спортивних шкіл в рамках нової національної ініціативи

Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов, начальник управління молоді та спорту Антон Волохов, голови обласних федерацій, директори ДЮСШ, представники Офісу Президента України та Міністерства молоді та спорту України взяли участь у робочій нараді, під час якої було презентовано концепції реконструкції п’яти дитячо-юнацьких спортивних шкіл та КЗ «Луганський обласний ліцей-інтернат фізичної культури і спорту».

Нагадаємо, що в рамках програми Президента України «Велике будівництво» ініційовано у 2022 році реконструювати 18 спортивних інтернатів та 100 ДЮСШ.

Автошлях між Міловим та Старобільськом повністю відновлять до Дня Незалежності

Про це журналістам повідомив заступник начальника Служби автомобільних доріг у Луганській області Олег Кравцов, розповідаючи про проведення ремонту автошляхів області державного значення у рамках реалізації програми Президента України «Велике будівництво».

«Наразі поточний середній ремонт автодороги Н-26 сполученням між Міловим та Старобільськом протяжністю близько 80 км триває. Плануємо до Дня Незалежності України завершити там всі роботи», – зазначив він.

Також у ці дні буде уведена в експлуатацію ділянка автодороги Н-21 між Старобільськом та Новоайдаром – це ще 40 км.

Звернення голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з нагоди сьомої річниці визволення міст Рубіжне, Сєвєродонецьк, Попасна та Лисичанськ від незаконних збройних формувань

Дорогі жителі Луганщини, шановні земляки!

Сім років тому в ці спекотні липневі дні в міста Рубіжне, Сєвєродонецьк, Попасна та Лисичанськ повернувся мир. У запеклих та кривавих боях наші захисники поновили українську владу на заході Луганщини.

Пам’ятаючи про ті буремні події 2014-го року, ми у повній мірі стали цінувати такі буденні речі, як жовто-блакитний стяг на адмінбудівлях, українську мову через динаміки радіоприймачів, відсутність «комендантських годин»…