Прес-центр7 липня 2021, 16:07

«Бачу, що все добре», – міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна відвідала Луганський обласний Центр відновлювального лікування та реабілітації ветеранів війни

Юлія Лапутіна – перший міністр у справах ветеранів, який ознайомився з проблемами ветеранів та учасників АТО/ООС безпосередньо на місцях.

В рамках робочої поїздки міністерка відвідала обласний Центр відновлювального лікування та реабілітації ветеранів війни у м. Рубіжному. Вона оглянула амбулаторну частину закладу, оснащену унікальним медичним обладнанням, яке дозволяє ефективно лікувати посттравматичні стресові та адаптивні розлади.

Зокрема, тут можна пройти процедури транскраніальної магнітної стимуляції, ударно-хвильової, лазеро- та магнітотерапії, а також освоїти арттерапевтичні методики.

«Бачу, що все добре», – зазначила Юлія Лапутіна.

Медичний заклад, що відповідає найвищим стандартам, утримується за рахунок коштів обласного бюджету, який наразі є дуже обмеженим, тому частина послуг надається на платній основі.

Як зазначив директор центру Микола Овчаренко, для того, щоб ветерани отримували безкоштовне лікування необхідно запровадити спеціальний пакет медичних послуг від НСЗУ, так би мовити «ветеранський».

Юлія Анатоліївна відповіла, що наразі міністерство працює саме над цим питанням, але не через пакет медичних послуг. Розробляється механізм надання цільових субвенцій місцевим бюджетам.

Здобутки Центру відновлювального лікування та реабілітації ветеранів війни та особисто його керівника Миколи Овчаренка відзначено Листом Подяки Міністерства у справах ветеранів.