Прес-центр23 липня 2021, 17:07

Над Луганщиною замайорів олімпійський прапор

Прапор на честь відкриття ХХХІІ літньої Олімпіади у Токіо підняли олімпійські чемпіони Віктор та Ольга Бризгіни. Луганщину на Олімпійських іграх представлятимуть спортивний гімнаст Євген Юденков та стрибуни у воду Олексій Середа, Олег Колодій і Анна Письменська.

Участь в урочистій церемонії підняття прапору Національного Олімпійського комітету України узяв голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

«Завжди вважав вас, спортсменів, взірцем, коли мені скаржаться на втому і зневіру. Я кажу: Що таке «важко» запитайте у спортсменів, адже ви докладаєте титанічних зусиль, щоби завтра стати кращою версією себе. Я бажаю вам боротися за свою мрію та досягати найвищих результатів. А ми зі свого боку докладемо максимум зусиль для того, аби ваші тренування були більш комфортними. Особисто мені було би дуже приємно зустрітися з вами після тріумфу на міжнародних змаганнях, розуміючи, що завдяки тренерам та оснащенню «Олімпу» ви змогли досягти спортивних вершин», – привітав спортсменів очільник Луганщини.

Він також оглянув об’єкти, які модернізуються та будуються на території КУ «ЛОФЦ «Олімп». Зокрема, тренажерний зал, який реконструюється в рамках програми Президента України «Велике будівництво», та ознайомився з ходом реалізації спецпроєктів Президента України, а саме будівництва чотирьох будинків для розміщення спортсменів на час проведення тренувальних зборів, та легкоатлетичного манежу.

Завершились урочистості проведенням загальноукраїнської олімпійської руханки, у якій взяли участь молоді спортсмени та їх тренери-наставники.