Прес-центр16 вересня 2024, 08:09

Із пожежами не впоралися – в «лнр» чекають на допомогу з рф і шукають диверсантів, жителі окупованих територій труяться водою зі свердловин, авіація загарбників задіяна в Серебрянському лісі

«Противник збільшив кількість обстрілів на Луганщині. Поблизу Невського і Макіївки застосував 116 безпілотників. Вдарив по цих селах із реактивної та ствольної артилерії. Зокрема, по Невському тричі окупанти вели вогонь з реактивних систем залпового вогню. По районах Серебрянського лісу та Твердохлібового діяла ворожа авіація», – поінформував начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Окупанти штурмували позиції Сил оборони біля Ковалівки, Твердохлібового, Невського, Макіївки, Білогорівки.

У так званій «лнр» не можуть самостійно впоратися з пожежами. За 10 років окупації достатньою кількістю техніки їх не забезпечили. Просять по допомогу росію. Але й там не поспішають, бо тільки у ростовській області мають близько 60 осередків пожеж. Звідти, ймовірно, полум’я і розповсюджується – значна більшість займань на окупованій Луганщині сталася неподалік з кордоном з рф. Спалахнула навіть інфраструктура КПП «Ізварине». Також вогонь охопив об’єкти промисловості і населені пункти. Тим часом, окупаційна влада спочатку відзначала день заснування Луганська, а потім почала шукати диверсантів та партизанів. Із росії, напевно. 

Не дочекавшись ремонту систем водопостачання, жителі зруйнованих рф населених пунктів Луганщини вимушені бурити свердловини, аби бути з водою. Дедалі частіше натрапляють на шахтні води, відкачуванням яких у так званій «лнр» не займаються. Вже зафіксовані непоодинокі випадки отруєння такою водою.