Архів новин

13 сентября 2024

У «лнр» почали позбавляти громадянства рф за відсутність на військовому обліку, старшокласників Старобільська агітують підписати контракт з армією рф, жителям деокупованих сіл доставили хліб

«Попри те, що у прифронтових населених пунктах Луганщини лишається лише 20 осіб, ми продовжуємо регулярно доставляти їм допомогу. Учора привезли до Новолюбівки та Невського хліб, якого має вистачити на тиждень. Роздали кожному. Постійно доправляємо туди продукти, засоби гігієни, за необхідності будівельні матеріали для швидкого відновлення будинків, що постраждали від обстрілів», - поінформував начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Невське та Макіївку загарбники обстрілювали зі ствольної та реактивної артилерії, здійснювали скиди з БпЛА.

28 військовим Шульгинської громади надана грошова допомога

Від початку року одноразову матеріальну допомогу отримали 28 жителів Шульгинської громади, які стали на захист України після 24 лютого 2022 року. 

Допомога вже виплачена на суму 140 000 гривень.

Відповідна програма діє впродовж 2024-2025 років. На її реалізацію планується спрямувати майже 500 тисяч гривень з бюджету Шульгинської громади.

Прийом заяв триває.

Звертайтеся за номером телефону: 093 990 34 02.

Президент: Україна потребує далекобійності, достатньої для того, щоб змінити перебіг війни та змусити Росію шукати миру

Україна сподівається на результат від партнерів щодо далекобійності. Про це Президент Володимир Зеленський заявив під час виступу в межах XX зустрічі Ялтинської європейської стратегії.

Глава держави зазначив, що, поки Україна очікує на постачання обіцяних систем ППО, передусім «петріотів», від партнерів, Росія продовжує завдавати ударів по нашій країні. Російському диктатору для цього не потрібні жодні дозволи на далекобійність.

Моніторинг прозорості органів влади здійснює громадськість

У рамках Тижня громадянського суспільства, задля забезпечення прозорості та ефективності роботи місцевих органів влади, 12 вересня відбулась експертна сесія за участі представників громадянського суспільства Луганщини, облдержадміністрації та військових адміністрацій населених пунктів області.

У Львові консультуйтеся в керівництва ПФУ Луганщини

16 вересня в хабі Старобільської громади відбудеться особистий прийом заступника начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Евеліни Приймак.  

Звертайтеся з 10:00 до 12:00 за адресою: м. Львів, вул. Івана Виговського, 29-А.

На Івано-Франківщині оздоровилися 25 дітей зі Сватового

Цього літа 25 дітей зі Сватівської громади побували в позаміському таборі оздоровлення та відпочинку «Едельвейс», що на Івано-Франківщині.

Путівки для відпочинку було придбано за Програмою оздоровлення та відпочинку дітей Сватівської міської територіальної громади на 2024 рік на загальну суму 380,2 тис. гривень.

Малеча відпочивала протягом двох змін – у червні та в серпні.

Збитків на понад 550 мільярдів гривень завдано росіянами довкіллю Луганщини

Унаслідок повномасштабного вторгнення військ рф на територію України довкіллю завдано колосальних збитків. 

Державна екологічна інспекція у Луганській області фіксує та підраховує руйнування, які мають непоправний вплив на природу нашого регіону. 

Йдеться про забруднення повітря, засмічення земельних та водних ресурсів, знищення лісів та екосистем – усе це прямі наслідки військової агресії рф.

Так, збитки від засмічення земель Луганщини екологи оцінили у 314,2 мільярда гривень.

Унаслідок лісових пожеж шкоди завдано на 234,2 мільярда гривень.

Представниці Луганщини – призерки кубка України з важкої атлетики

У Вінниці триває розіграш кубка України з важкої атлетики серед чоловіків та жінок.

У змаганнях серед жінок Луганську область представляли чотири спортсменки.

Так, Софія Наумова у ваговій категорії до 45 кг виборола три срібні нагороди (ривок – 60 кг, поштовх – 71 кг, сума двоборства – 131 кг).

Ангеліна Селіванова у ваговій категорії до 64 кг здобула три бронзові нагороди (ривок – 80 кг, поштовх – 101 кг, сума двоборства – 181 кг).