Архів новин

17 сентября 2024

До Дня усиновлення: на Кіровоградщині наша малеча отримала подарунки від Артема Лисогора і консула Литви на Луганщині Робертаса Габуласа

У День усиновлення очільник Луганщини Артем Лисогор разом із Почесним консулом Литовської Республіки в Луганській області Робертасом Габуласом завітали до малого групового будинку «Світанок» у селі Войнівка, що на Кіровоградщині. Тут виховуються семеро дітей віком від 4 до 14 років.

Від квітня у його мешканців з’явились нові сусіди – дитячий будинок сімейного типу подружжя Юлії та Віталія Курпасів з їх дев’ятьма дітьми.

Майже 13 мільйонів спрямував Фонд «Партнерство за сильну Україну» на підтримку громад Луганщини

Начальник Луганської ОВА Артем Лисогор обговорив  із представниками Проєкту міжнародної технічної допомоги Фонд «Партнерство за сильну Україну» продовження співпраці в рамках підготовки до деокупації області.

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 17 вересня, ранок (відео)

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 17 вересня, ранок:

-    невміння протидіяти пожежам – наслідки 10 років бездіяльності росіян у так званій «лнр». Стихія вирувала ще місяць тому, але належних заходів вжито не було. Наразі в них не вистачає сил і засобів для ліквідації усіх осередків загоряння. Палають населені пункти. Координація між окупаційною владою і рятувальниками майже відсутня;

-    росіяни не поспішають із допомогою – надали лише декілька розрахунків з пожежними;

Понад 150 будинків згоріли поблизу Станиці Луганської, у Сєвєродонецьку примусово мобілізують за порушення комендантської години, ворог вдарив з авіації по Новоєгорівці

«Близько 150 разів загарбники обстрілювали населені пункти, розташовані поблизу лінії бойового зіткнення. Найчастіше застосовували безпілотники. 52 – біля Невського, ще 56 – в районі Макіївки. По цих селах росіяни завдали ударів з реактивної і ствольної артилерії. Авіацію застосували по Новоєгорівці», – зазначив очільник Луганщини Артем Лисогор.

Минулої доби окупанти атакували неподалік Греківки, Макіївки, Невського, Білогорівки та у Серебрянському лісі. 

Підготовлено хороший, сильний зміст військового пакета Плану перемоги – звернення Президента

Дорогі українці, українки!

Коротко про сьогодні. Перше – нарада щодо військового наповнення нашого Плану перемоги для України. Разом працював із військовим командуванням. Підготовлено хороший, сильний зміст для військового пакета – саме того, що може відчутно зміцнити Україну згідно з Планом перемоги. 

Олексій Смирнов привітав луганських рятувальників з професійним святом

У Харкові, де тимчасово дислокується Луганський гарнізон, відбувся урочистий захід з нагоди Дня рятівника.

Привітав надзвичайників перший заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Олексій Смирнов.

Учасники заходу вшанували хвилиною мовчання пам’ять рятівників, які віддали життя, виконуючи свій професійний обов’язок.

Троє загиблих Героїв – сапери Луганського гарнізону.

Із російського полону звільнили військову медикиню з Кремінної Марину Міщенко

Після обміну полоненими 13 вересня додому повернулися 49 українців та українок. Серед звільнених – військовослужбовці Збройних Сил України, Національної гвардії, Національної поліції, Державної прикордонної служби, а також цивільні.

Однією з тих, хто повернувся на Батьківщину, стала 28-річна Марина Міщенко, медикиня з Кремінної. Марина понад 2,5 роки була незаконно утримувана росіянами разом з іншими жінками.

Олексій Кулеба: Завдання Уряду – посилити спроможність громад у сфері відновлення та розвитку

17 вересня представники Луганської облдержадміністрації долучились до експертної дискусії «Державна регіональна політика: інструменти впровадження».

Темами дискусії стали питання узгодження національного законодавства України та Європейського Союзу, синхронізація багатьох галузевих стратегій із відновлення та розвитку громад і територій в Україні, яких зараз нараховується близько 60, підвищення якості управління публічним інвестуванням та використанням матеріальних ресурсів, інституційне відновлення та місце обласних рад у ньому.

Гуманітарне розмінування: держава допомагає якнайшвидше повернути всі землі аграріїв у використання

Держава повертає фермерам 100% вартості розмінування земельної ділянки. Стратегічне завдання Уряду – якнайшвидше повернути всі землі аграріїв у використання.

Як отримати гроші та куди звертатися – дивіться в інфографіці.

Олексій Смирнов перевірив готовність хабу Попаснянської громади в Харкові до роботи в екстремальних умовах

Перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Олексій Смирнов, перебуваючи в Харкові, перевірив поточну діяльність гуманітарного осередку, за який відповідає Попаснянська міська військова адміністрація.

Протягом року семеро дітей з Луганщини влаштовані до дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей, шестеро – усиновлені, 13 – передані під опіку/піклування

17 вересня Україна відзначає День усиновлення – свято милосердя та людяності. 

Наразі 1 065 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, перебувають на первинному обліку в службах у справах дітей військових адміністрацій Луганської області. З них 751 – під опікою та піклуванням.

До початку повномасштабного вторгнення у 21 дитячому будинку сімейного типу виховувалися 146 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 

10 ДБСТ перемістилися на підконтрольну територію, два – виїхали за межі України, 9 – змушені залишались в окупації.