Архів новин

24 сентября 2024

Артем Лисогор: передали військовим шість комплексів радіоелектронної боротьби та розвідки

«Їх отримали підрозділи Держспецтрансслужби, які виконують завдання на передовій. Сучасні комплекси радіоелектронної боротьби та радіоелектронної розвідки захистять наших бійців і допоможуть в отриманні розвідданих. Техніку застосовуватимуть на Луганському та Донецькому напрямках, де зараз непроста безпекова ситуація. Віримо у наших оборонців», - наголосив очільник Луганщини Артем Лисогор, дякуючи Сєвєродонецькій громаді за допомогу Захисникам.

Обласний центр зайнятості проведе онлайн зустріч «Компенсаційні програми від служби зайнятості роботодавцям для підтримки та розвитку бізнесу»

Під час заходу, який відбудеться 26 вересня о 14:00 на платформі ZOOM (https://us05web.zoom.us/j/82416889447?pwd=oLgSDwL4KKhRE23xVbmgC1qgdFDgOi...), будуть надані роз’яснення щодо:

- Компенсації за облаштування робочого місця для людей з інвалідністю;

ЄС змінює правила перетину кордону. Тепер замість штампів у паспорті – сканування обличчя та відбитків пальців

Навіщо впроваджують зміни та яких нововведень чекати на кордоні – дивіться в інфографіці.

«Помста» ворогу за тиждень: 84 ліквідованих окупантів, 78 поранених, знищена станція РЕБ

1 487 вогневих ударів завдали луганські прикордонники по місцях розміщення загарбників на Сіверському, Куп’янському, Бахмутському напрямках та в районі Серебрянського лісу з 16 по 22 вересня. 

Як наслідок – 84 ліквідованих росіян та 78 поранених.

Серед знищеної та пошкодженої техніки: гармата 2А36 «Гіацинт», шість легкових та чотири вантажних авто противника, мотоцикл, броньовик, 89 безпілотників. 

Також спалено 15 складів боєкомплекту та станцію РЕБ.

Український бізнес продовжує отримувати компенсацію за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю

Мета компенсаційної програми - мотивувати роботодавців працевлаштовувати людей з інвалідністю та забезпечувати їм комфортні умови праці.

Роботодавець може отримати грошову компенсацію у сумі, що не перевищує 106,5 тис. грн, за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю І групи та до 71 тис. грн для осіб з інвалідністю ІІ групи.
Докладніше про програму http://surl.li/wudlna

Підготовка української енергосистеми до зими: Президент зустрівся з керівниками провідних американських енергетичних компаній

У Нью-Йорку Президент України Володимир Зеленський зустрівся з керівниками провідних американських енергетичних, фінансових і страхових компаній. Участь у зустрічі також узяли адміністраторка Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Саманта Пауер і заступник держсекретаря Сполучених Штатів з управління та ресурсів Річард Верма. 

Глава держави подякував американському бізнесу, а також адміністрації США за підтримку у відновленні українських енергетичних об’єктів.

Виплата допомоги на проживання вразливих категорій ВПО автоматично продовжені – про це повідомили на засіданні Координаційного центру підтримки цивільного населення

На засіданні Координаційного центру підтримки цивільного населення при ОДА розглянуто низку важливих питань. 

Зокрема,  продовження виплати допомоги на проживання для ВПО вразливих категорій. Для значної частини соціально незахищених переселенців він закінчився у серпні  поточного року. Урядом прийняте рішення продовжити такі виплати ще на шість місяців - до лютого 2025 року. 

НМТ-2024: ліцей з Лисичанська має найкращі в області показники, у десятці – чотири освітні заклади з Сіверськодонецька

Інформаційним ресурсом «Освіта.ua» складений рейтинг загальноосвітніх шкіл Луганської області, що посіли найвищі місця у рейтингу за підсумками національного мультипредметного тесту 2024 року.

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 24 вересня, ранок (відео)

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 24 вересня, ранок:

- безпекова ситуація на лінії бойового зіткнення загострена. У районі Балки Журавки (Невського) точаться важкі бої – ворог кидає туди багато ресурсів;

- загарбники застосовують там велику кількість безпілотників;

- всі релоковані заклади загальної середньої освіти, крім одного, від початку повномасштабного вторгнення працюють в режимі онлайн. Попри це, Луганщина посіла четверте місце за підсумками НМТ-2024. Школи області гарно налагодили дистанційний формат освіти;

Німеччина – один зі значущих партнерів України під час війни, потрібно розвивати співпрацю і в майбутньому мирному житті, – Артем Лисогор

Очільник Луганщини разом з колегою з Донеччини долучився до розширеної наради заступника Керівника Офісу Президента України Віктора Микити.

У обговореннях стосовно поглиблення звʼязків між регіонами України та країн ЄС взяв участь Надзвичайний і Повноважний Посол України в Німеччині Олексій Макеєв.

Як наголосив Віктор Микита, вкрай актуальним є питання налагодження прямої комунікації між Посольством та обласними військовими адміністраціями для формування пакета майбутніх угод про співпрацю між українськими регіонами й федеральними землями Німеччини.

У Антрацитівській громаді повністю вигоріло село, у Сіверськодонецьку після окупації не працює жоден ліфт, Балку Журавку двічі обстріляли з реактивної артилерії

На Куп’янському напрямку росіяни атакували біля Стельмахівки. На Лиманському – підрозділи загарбників не припиняють штурми біля Макіївки та Балки Журавки (Невського).

«У районі Балки Журавки точаться важкі бої. Ворог кидає туди багато сил і засобів, але наші хлопці нищать противника. Це село росіяни обстріляли зі ствольної та реактивної артилерії, застосували в бік населеного пункту 60 безпілотників. Сусідня Макіївка зазнала уражень з артилерії та БпЛА», – поінформував Артем Лисогор, очільник Луганщини.

Володимир Зеленський провів зустріч із членами Конгресу США

На полях Генеральної Асамблеї ООН Президент України Володимир Зеленський зустрівся з двопартійною делегацією Конгресу Сполучених Штатів Америки. На зустрічі були присутні члени Сенату Бен Кардін, Ден Салліван, Крістофер Мерфі та член Палати представників Грегорі Мікс.

«Ми вдячні за підтримку обом партіям і обом палатам Конгресу США, Президенту Байдену. І, звичайно, ми тут, щоб подякувати вашому народу», – сказав Глава держави. 

Ми точно знаємо, як багато може досягти глобальна єдність – виступ Президента України під час пленарного засідання Саміту майбутнього

Щиро дякую. Пані та панове!

Важливо, що світ працює над формуванням спільного уявлення про найкраще майбутнє для людства. Щойно такі колективні зусилля починаються, одразу ж стають явними й справжні інтереси.

Україна підтримує зусилля, спрямовані на збереження єдності, безпеки всіх націй, а також неухильне дотримання Статуту ООН. І ви всі можете бачити, хто постійно не лише виступає проти цього, а й активно працює над розхитуванням світової єдності.