Архів новин

16 сентября 2024

Із пожежами не впоралися – в «лнр» чекають на допомогу з рф і шукають диверсантів, жителі окупованих територій труяться водою зі свердловин, авіація загарбників задіяна в Серебрянському лісі

«Противник збільшив кількість обстрілів на Луганщині. Поблизу Невського і Макіївки застосував 116 безпілотників. Вдарив по цих селах із реактивної та ствольної артилерії. Зокрема, по Невському тричі окупанти вели вогонь з реактивних систем залпового вогню. По районах Серебрянського лісу та Твердохлібового діяла ворожа авіація», – поінформував начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Окупанти штурмували позиції Сил оборони біля Ковалівки, Твердохлібового, Невського, Макіївки, Білогорівки.

Артем Лисогор: для потреб фронту передали ще понад 100 дронів

«Потреба у дронах в Захисників постійна. Ця техніка приносить багато користі, але й втратити її теж можна доволі швидко. Тому кожен запит від військових намагаємося закрити якомога швидше. Долучаємо громади. На цей раз 100 fpv-дронів і п’ять Mavic 3T передані нашим оборонцям Сєвєродонецькою міською військовою адміністрацією. Квадрокоптери вже прямують на фронт. Упевнений, вони врятують не одне життя українських військових та водночас допоможуть нищити сили та засоби росіян», - наголосив Артем Лисогор, очільник Луганщини.

Кремінський ЦНАП впроваджує використання жестової мови

У Центрі надання адміністративних послуг Кремінської міської військової адміністрації для забезпечення доступу до послуг всіх мешканців територіальної громади запроваджено використання української жестової мови через відеозв'язок із перекладачем.

Ініціатива спрямована на підтримку людей з інвалідністю, зокрема з порушенням слуху, і реалізована в межах угоди про співпрацю, підписної з ГО «Українське товариство глухих».

Цьогоріч жителям Рубіжного надано понад 3 мільйони гривень матеріальної допомоги

Ще 27 мешканців Рубіжанської громади отримали допомогу з місцевого бюджету у розмірі 141 тисяча гривень. 

У цьому році грошову допомогу вже спрямовано 552 особам.

Серед них – двоє полонених, 20 осіб з інвалідністю внаслідок війни, 19 членів сімей загиблих/померлих/безвісти зниклих ветеранів війни та Захисників і Захисниць України, а також 511 осіб одержали кошти на лікування.

Загальна сума наданої допомоги складає 3 мільйони 16 тисяч гривень. 

Студенти-контрактники можуть отримати в застосунку Дія гранти на навчання

Студенти, які вступили на контрактну форму навчання, уперше отримають фінансову підтримку від держави. 

Гранти доступні студентам, які навчаються за денною або дуальною формою на бакалавра чи магістра медичного, ветеринарного, фармацевтичного спрямування.

Гранти частково або повністю покриють вартість навчання. Розмір фінансової підтримки залежить від бала на НМТ з будь-яких двох предметів:
≥150 балів — грант 15 000 грн
≥170 балів — грант 25 000 грн

Представник Луганської школи сучасного п’ятиборства – бронзовий призер чемпіонату світу

У Будапешті триває чемпіонат світу з сучасного п'ятиборства.

Наш Станіслав Коваль став бронзовим призером турніру в віковій категорії 40+. Попереду на спортсмена чекають змагання в естафеті.

Вітаємо!

Цьогоріч 182 Захисники України зі Старобільської громади отримали матеріальну допомогу

На реалізацію відповідної програми впродовж 2024-2025 років заплановано спрямувати майже 9 мільйонів гривень бюджету громади.

На сьогодні вже 182 мешканцям громади, які беруть або брали безпосередню участь у бойових діях або заходах, необхідних для забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування військової агресії російської федерації проти України після 24 лютого 2022 року, виплачена грошова допомога у розмірі 15 тисяч гривень кожному.

Прийом заяв та документів триває.