Архів новин

20 сентября 2024

Бачимо загрозу з боку Росії для нашої генерації, будемо протидіяти – звернення Президента

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Провів сьогодні Ставку.

Поліцію Луганщини очолив Руслан Сербин

Особовому складу представлено нового очільника Головного управління Національної поліції регіону – полковника поліції Руслана Сербина. 

До цього він працював проректором та виконував обов’язки ректора Львівського державного університету внутрішніх справ, а перед тим був заступником начальника ГУНП в Донецькій області. Має достатній практичний та керівний досвід. Є доктором юридичних наук, професором та заслуженим юристом України.

30 дітей Троїцької громади оздоровилися влітку

Так, 27 путівок було придбано до спортивно-оздоровчого комплексу «Смерічка» Івано-Франківської області.

Туди вирушили 18 дітей пільгових категорій, 12 з яких – діти учасників бойових дій.

Відпочинок у «Смерічці» відбувався в дві зміни – 20 діток у І зміні, у ІІ зміні – ще семеро.

За рахунок благодійників одна дитина пільгової категорії, батько якої загинув під час опору збройній агресії російської федерації в Луганській області, відвідала у Франції освітньо-реабілітаційний табір для українських дітей, які постраждали внаслідок війни з росією.

Як отримати державний грант на навчання: оновлено алгоритм від МОН

Підтвердити отримання гранту потрібно з 15 вересня до 5 листопада. 

Якщо у вас виникають питання щодо державних грантів — звертайтеся по допомогу до спеціальної консультаційної підтримки МОН:
- "гаряча лінія": + 0 (800) 50-45-70 
- електронна пошта:  grant_mon@mon.gov.ua 

У хабі в Черкасах видають гуманітарну допомогу від благодійників

У гуманітарному осередку, діяльністю якого опікується Попаснянська громада, розпочато видачу допомоги для ВПО з Луганщини.

Її можуть отримати військовослужбовці, сім'ї загиблих та полонених Захисників, люди з інвалідністю, пенсіонери старше 65 років, багатодітні сім’ї, а також ті, хто має дітей під опікою.

Адреса: м. Черкаси, вул. Чехова, 9а.

Номер телефону для довідок: +38 050 645 19 28.

За результатами складання НМТ-2024 Луганщина посіла 4-е місце, за відсотковим показником вище лише Львівщина

Вихідними даними для укладання рейтингу є результати національного мультипредметного тесту (українська мова, математика, історія України, предмет на вибір), отримані випускниками шкіл у 2024 році.

НМТ цьогоріч здавали випускники 55 шкіл області. До рейтингу увійшли результати 681 учня, які долучилися до 2 488 тестувань.

У вересні понад 600 тисяч гривень надано Лисичанською громадою оборонцям України та членам їх сімей

По 20 тисяч гривень одержали 14 жителів громади, які беруть (брали) участь у заходах, необхідних для оборони України, безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією рф.

11 військовослужбовцям, які під час повномасштабного вторгнення зазнали поранень (контузії, травми, каліцтва), пов’язаних із захистом Батьківщини, виплатили по 25 тисяч гривень.

Одному Захиснику у зв’язку з пораненням надано п’ять тисяч гривень (з урахуванням нарахованих раніше 20 тисяч гривень).

До столичного хабу Гірської громади надійшла партія канцелярії

Її видаватимуть дітям внутрішньо переміщених осіб з Луганщини. Загалом хабом від благодійників отримано 375 таких наборів.

Адреса: м. Київ, вул. Олекси Тихого, 22.

Номер телефону для консультацій: +38 095 780 72 27.

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 20 вересня, ранок (відео)

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 20 вересня, ранок:

-    біля населених пунктів, що розташовані поблизу лінії бойового зіткнення, ворог атакує постійно. Наступальні дії підтримує з авіації;

-    учора разом із поліцейськими довезли жителям прифронтових сіл гуманітарну допомогу та потрапили під обстріл з боку росіян; 

-    люди поступово погоджуються виїжджати звідти. Там залишається, переважно, населення похилого віку.
 

Не росія – проблему з накопиченням сміття в «лнр» залишили вирішувати «республіканському» штабу, перший після окупації світлофор у Сіверськодонецьку встановлять у 2026 році, в бік Балки Журавки загарбники застосували 70 БпЛА

«Загалом понад 130 разів окупанти відкривали вогонь по населених пунктах та укріпленнях українських оборонців на Луганщині. Переважали артилерія та безпілотники. Ворог поцілив по селах Макіївка та Балка Журавка. Саме туди були спрямовані 108 БпЛА, 70 з яких – в бік Балки Журавки», – поінформував Артем Лисогор, начальник Луганської обласної військової адміністрації.

Бойові дії минулої доби точилися поблизу Стельмахівки, Макіївки та Балки Журавки (раніше – Невське).