Архів новин

12 сентября 2024

Артем Лисогор зустрівся з попаснянами з нагоди річниці від дня заснування міста

Сьогодні Попасна – це місто, яке, на жаль, зазнало найбільших руйнувань через агресію рф. Десятки тисяч його мешканців змушені були виїхати до інших регіонів та закордон, але чекають на повернення додому. 

Захід, присвячений 86-річниці від дня заснування Попасної пройшов у Жовтих Водах, куди наразі перемістились чимало мешканців громади. 

Артем Лисогор про закриття окупантами шахт на Луганщині – 12 вересня, ранок (відео)

Артем Лисогор про закриття окупантами шахт на Луганщині – 12 вересня, ранок:

- вугільна галузь на захопленій росіянами території вимирає;

- навіть на донедавна працюючих шахтах загарбники вирізають обладнання;

- більшість гірників примусово мобілізована до армії рф;

- окупанти не займаються водовідведенням на вугледобувних підприємствах, які підтоплюються ґрунтовими водами;

- на низці шахт росіяни розпочали вирізати системи електроживлення.

На шахтах Луганщини окупанти демонтують системи живлення, в армії рф збільшилася кількість дезертирів – у Старобільську посилено рейди, понад 100 БпЛА засовували росіяни поблизу прифронтових сіл

«Ворог безперервно обстрілює населені пункти поблизу лінії бойового зіткнення. Тому щодня пропонуємо місцевим жителям деокупованих сіл евакуюватися. Однак, чим менше людей там залишається, тим важче їх вмовити. Так, у Невському зараз мешкає 17 осіб, ще троє – у Новолюбівці. Проводимо відповідні бесіди з кожним. Бажаючим допоможемо виїхати, забезпечимо тимчасовим житлом, вирішимо найбільш нагальні питання», – наголосив Артем Лисогор, начальник Луганської обласної військової адміністрації.

Для луганчан організовано експертну сесію у рамках Тижня громадянського суспільства

12 вересня у рамках Тижня громадянського суспільства, оголошеного Кабінетом Міністрів України, відбулась експертна онлайн-сесія «Громадськість та влада на Луганщині: досвід та перспективи».

У п’ятницю в Києві отримаєте відповіді на питання пенсійного забезпечення

13 вересня у хабі Нижньодуванської громади відбудеться прийом внутрішньо переміщених осіб представником ГУ ПФУ в Луганській області.

Звернутися за вирішенням пенсійних питань можна з 10:00 до 15:00 за адресою: м. Київ, вул. Здолбунівська, 3-А ( ст. метро «Позняки»).

Артем Лисогор закликав підготувати команди до участі у змаганнях «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги»

Через збройну агресію рф та, як наслідок, розпорошеність школярів по всій території України, Луганщина не приймала участь у президентській ініціативі проведення фізкультурно-оздоровчих заходів та змагань.
Втім цьогоріч голова Луганської обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор дав доручення поновити участь наших школярів у загальноукраїнських змаганнях на підтримку учнівського спорту.

Фізкультурно-оздоровчі заходи та змагання «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» проходять під гаслом «РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО».

Як мешканцям прифронтових територій отримати фінансову допомогу для купівлі твердого палива?

Нещодавно Кабмін ухвалив постанову «Про затвердження Порядку надання одноразової грошової допомоги населенню протягом опалювального сезону 2024/25 року на придбання твердого пічного побутового палива».

Згідно із зазначеним Порядком, грошову допомогу на опалення першочергово можуть отримати мешканці, які проживають у межах 10-кілометрової зони від державного кордону з рф або лінії зіткнення.

Йдеться про громади Сумської, Харківської, Херсонської, Луганської, Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської та Чернігівської областей.

Рекомендації щодо пристосування об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту до потреб осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення

Їх розроблено Черкаським інститутом пожежної безпеки імені Героїв ЧорнобиляНаціонального університету цивільного захисту України на виконання доручення Державної служби України з надзвичайних ситуацій.
Із документом можна ознайомитися за посиланням: https://dsns.gov.ua/upload/2/2/0/1/3/5/5/rekomendaciyi.pdf

Родини безвісти зниклих та незаконно ув’язнених українців можуть отримати соціальну підтримку, зокрема соціальні послуги

За даними Міністерства внутрішніх справ України, на сьогодні у нашій державі  55 829  тисяч людей зникли безвісти, 46 285  тисяч - розшукуються,  щодо близько 7 тисяч інформація встановлена та задокументовано 1767  фактів зникнення дітей.
Міністерство соціальної політики пропонує 12 першочергових соціальних послуг та програм підтримки для родин, які очікують рідну людину з полону або ж чиї рідні вважаються зниклими безвісти. 

4 461 дитина з Луганщини оздоровилася цього літа

Підсумки оздоровчої кампанії «Літо-2024 року» підбила директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук.

Доповідаючи очільнику регіону Артему Лисогору, вона зауважила, що попередньо громадами було проведено широку інформаційно-роз’яснювальну роботу серед батьків – зокрема, у гуманітарних хабах, інших організаціях, які надають послуги ВПО, на офіційних інтернет-ресурсах громад і районів.

Загалом послугами оздоровлення та відпочинку забезпечено 4 461 дитину.

Понад 20 луганчан вже пройшли навчання на посаду демінера

Про це повідомлено під час чергового онлайн-заходу для ВПО Луганщини за участі Представництва «The HALO Trust» в Україні. 

Від початку року в подібних заходах взяли участь 682 наших переселенці, 63 з яких виявили бажання пройти відповідне навчання.

21 особа вже успішно завершила курс, 10 ВПО встигли працевлаштуватися.