Прес-центр12 вересня 2024, 10:09

Понад 20 луганчан вже пройшли навчання на посаду демінера

Про це повідомлено під час чергового онлайн-заходу для ВПО Луганщини за участі Представництва «The HALO Trust» в Україні. 

Від початку року в подібних заходах взяли участь 682 наших переселенці, 63 з яких виявили бажання пройти відповідне навчання.

21 особа вже успішно завершила курс, 10 ВПО встигли працевлаштуватися.

Цього разу до зустрічі долучилися 68 жителів Луганщини, зареєстрованих в гуманітарних хабах Щастинської райдержадміністрації у Кропивницькому, Попаснянської, Нижньодуванської військових адміністрацій у Харкові та ВПО, зареєстровані в Луганському обласному центрі зайнятості.

Перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Олексій Смирнов, звертаючись до присутніх, зазначив, що Україна є найбільш замінованою країною світу – це і критична інфраструктура, і соціальна, і приватний сектор, і поля, і ліси, і водойми. Проблему доведеться вирішувати ще протягом тривалого часу.

Він подякував голові Представництва «The HALO Trust» в Україні Пітеру Гарі Сміту та висловив сподівання на продовження плідної співпраці.
Керівник групи підбору та адаптації персоналу Представництва розповіла про критерії відбору працівників на посаду «Демінерка/демінер з виявлення вибухонебезпечних предметів», умови роботи та оплати праці.