Архів новин

25 сентября 2024

кремль підозрює у корупції підрядників, що займаються показовими ремонтами в «лнр»; до 100 тисяч рублів коштує встановлення інтернет-обладнання в Сіверськодонецьку; по Балці Журавці (Невському) б’ють з усіх видів наявного озброєння

«Важкі бої точаться навколо Макіївки та Балки Журавки. Противник обстрілює села та територію поряд з усього наявного озброєння. Застосовує ствольну артилерію, реактивні системи залпового вогню, безпілотники. Тільки за учора окупантами спрямовано в цей бік близько 50 БпЛА. Українські військові тримають оборону», - зазначив Артем Лисогор, очільник Луганщини.

Також загарбники намагалися штурмувати поблизу Стельмахівки, Андріївки, Греківки, Білогорівки.

Президент: Схоже, що Путін справді планує атаки на наші атомні електростанції та їхню інфраструктуру

Будь-який удар ракети чи безпілотника, будь-яка критична аварія в енергосистемі України може призвести до ядерної катастрофи. Про це Президент Володимир Зеленський заявив під час виступу на Генеральній Асамблеї ООН.

Глава держави подякував членам Генасамблеї за ухвалення в липні цього року резолюції щодо безпеки ядерних об'єктів в Україні.

Не може бути справедливого миру без України – виступ Президента на Генеральній Асамблеї ООН

Шановні лідери!

Ваші Високоповажності!

Сьогодні я хочу розповісти вам про день, який уже минув, і про день, який ніколи не має настати.

У ніч на 4 березня 2022 року я отримав одне з найстрашніших повідомлень із початку повномасштабного російського вторгнення в Україну.

У вересні 37 жителів Лисичанської громади отримають одноразову грошову допомогу 

 

За результатами розгляду заяв та наданих документів, міською комісією призначені виплати 37 лисичанам, які опинилися в складних життєвих обставинах у зв’язку з довготривалою хворобою, потребують лікування або оперативного втручання. 

Їм буде нараховано 199 тисяч гривень.

Від початку року загальна сума наданої матеріальної допомоги склала 762 тисячі гривень.

Виплати здійснено за Програмою соціального захисту населення на 2022-2025 роки.

За консультацією звертайтеся за номерами телефонів: +380 99 767 06 66, +380 50 778 13 08.

 

Як перейти з пенсії по інвалідності на пенсію за віком

 

Відповідно до статті 10 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» людина, яка має право на різні види пенсій (за віком, по інвалідності, у зв’язку з втратою годувальника), обирає один з цих видів пенсії. 

Питання вибору виду пенсії людина вирішує самостійно, як правило, орієнтуючись на те, розмір якої пенсії вищий. 

В Україні працюють над дестигматизацією жертв сексуального насильства під час війни

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь у конференції «Відновлення України: економічні спроможності жінок, постраждалих від сексуального насильства, пов'язаного зі збройною агресією росії проти України (СНПК)» та засіданні Міжвідомчої робочої групи з питань протидії СНПК та надання допомоги постраждалим.

Уряд спростив процедуру призначення одноразової грошової допомоги у разі загибелі чи інвалідності Захисників і Захисниць України

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову № 1090 від 24 вересня 2024 р., яка спрощує процедуру призначення та виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) або інвалідності деяких категорій осіб відповідно до Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”.

Раніше рішення про призначення одноразової грошової допомоги приймалися міжвідомчою комісією, а кошти виплачувалися органами соціального захисту населення. 

Володимир Зеленський зустрівся з Єнсом Столтенбергом

Президент України Володимир Зеленський у Нью-Йорку провів зустріч із Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Глава держави відзначив вагомі багаторічні зусилля на підтримку України під час перебування Єнса Столтенберга на посаді Генсека Альянсу. 

Прозорість та підзвітність як спільний результат взаємодії влади та громадськості

24 вересня представники облдержадміністрації, райдержадміністрацій, Агентства регіонального розвитку, а також громадськості Луганщини, взяли участь у презентації результатів дослідження «Бюджет в екзилі» у прес-центрі інформагентства «Укрінформ».
У його рамках експерти від низки громадських організацій розробили методологію аналізу рівня прозорості та ефективності бюджетних процесів в тимчасово окупованих громадах, органи влади яких працюють поза межами власних громад.

Завтра в Харкові маєте можливість зустрітися з пенсійниками Луганщини

26 вересня у хабі Попаснянської громади відбудеться прийом внутрішньо переміщених осіб представником ГУ ПФУ в Луганській області.

Із 10:00 до 13:00 можна буде отримати консультації та вирішити пенсійні питання, завітавши за адресою: м. Харків, майдан Конституції, буд. 1, під’їзд 5.

У Хмельницькому хабі завершили видачу партії допомоги від МОМ

У місцевому гуманітарному осередку Гірської громади надавали допомогу ВПО з Луганщини від Міжнародної організації з міграції.

Загалом її отримало 620 родин наших земляків.

Їм видавали пледи, лампи та матраци.

Війна Росії проти України завершиться тому, що запрацює Статут ООН – виступ Президента під час засідання високого рівня Ради Безпеки ООН

Ваші Високоповажності!

Одного дня в цьому залі неодмінно скажуть, що війна Росії проти України завершена: не заморожена, не призупинена, не забута – по-справжньому завершена.

І це станеться не тому, що хтось стомився від війни. Не тому, що хтось щось виторгував у Путіна.