Архів новин

26 сентября 2024

Заява Президента України перед зустріччю з Президентом США

Пане Президенте!

Дякую вам за вашу рішучу підтримку, за рішення, які допомагають нам захищати українців, Україну – наш дім. Ми глибоко цінуємо те, що Україна та Америка стояли пліч-о-пліч із перших митей цього жахливого російського вторгнення. Ваша рішучість неймовірно важлива для нашої перемоги.

Президент України ознайомив членів Палати представників Конгресу США з Планом перемоги

У Вашингтоні Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із двопартійною делегацією Палати представників Конгресу США, зокрема з лідером Демократичної партії в Палаті представників Гакімом Джеффрісом, представниками Комітету збройних сил на чолі з його головою Майклом Роджерсом, а також головою Комітету із закордонних справ Майклом Макколом і співголовою Адамом Смітом, головою Комітету з питань розвідки Майком Тернером, заступницею лідера демократів Кетрін Кларк і почесною спікеркою Ненсі Пелосі.

Володимир Зеленський ознайомив членів Сенату США з Планом перемоги

У Вашингтоні Президент України Володимир Зеленський зустрівся з двопартійною делегацією Сенату США на чолі з лідером демократів та республіканців у сенаті Чаком Шумером і Мітчем Макконнеллом та ознайомив їх із ключовими пунктами Плану перемоги.

Глава держави подякував обом партіям Сенату, адміністрації Президента Сполучених Штатів і всьому американському народові за важливу військову, економічну, енергетичну та гуманітарну підтримку України.

У п’ятницю керівництво ПФУ Луганщини консультуватиме в Києві

27 вересня в місцевому хабі Лисичанської громади відбудеться особистий прийом заступника начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Тетяни Нікітіної.  
Звертайтеся з 10:00 до 12:00.

Адреса: м. Київ, вул. Миколи Ушакова, буд. 8-А (ст. метро «Житомирська»).

Затверджено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих

Наказом Мінреінтеграції від 29 серпня 2024 року № 264 (https://minre.gov.ua/2024/09/25/pro-zatverdzhennya-zmin-do-pereliku-tery...) внесено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією (https://minre.gov.ua/wp-content/uploads/2024/09/novyj-perelik.pdf).

Відзначили 55-річчя Центрального державного науково-технічного архіву України

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь в урочистому заході, присвяченому 55-річчю від дня утворення Центрального державного науково-технічного архіву України.

Впроваджується програма охорони психічного здоров’я для жителів області

Відбулося розширене засідання обласної координаційної ради з розвитку охорони психічного здоров’я, яке очолила заступниця голови ОДА Катерина Безгинська.

Для першокласників зі Щастинської громади придбали 10 планшетів

Хлопці та дівчата вже отримали ці гаджети, які сприятимуть якісному навчанню.

Кількість девайсів було визначено відповідно до запиту батьків, які раніше заповнювали спеціальну форму.

Пристрої придбано за Програмою закупівлі планшетів для першокласників Щастинської міської територіальної громади на 2024 рік.

У Києві відбудеться форум організацій громадянського суспільства щодо працевлаштування молоді

27 вересня громадською організацією «Асоціація трудових об’єднань молоді України» у співпраці з Київською міською молодіжною радою та ГО «Об’єднання Студентських Самоврядувань» заплановано проведення форуму організацій громадянського суспільства «Молодь і ринок праці. Трудова соціалізація молоді в сучасних умовах зайнятості», якій є переможцем міського конкурсу проектів «Громадська перспектива: прозора влада та активна громада».

Під час форуму планується обговорити участь студентської молоді у відбудові України.

Майже на 1,9 мільярда гривень профінансовано вересневі пенсії луганчанам

Завершено фінансування пенсій за вересень жителям Луганщини. 

На відповідні виплати пенсіонерам нашої області цього місяця спрямовано 1880,0 млн гривень.

Станом на 25 вересня, соціальні страхові виплати здійснено на 35,2 млн гривень. 

Зокрема, на 1,4 млн гривень проведено оплату лікарняних.

Цьогоріч майже 1000 луганських ВПО дізнавалися про професію демінера

Відбувся ще один онлайн-захід Представництва «The HALO Trust» в Україні, участь у якому взяв перший заступник голови ОДА Олексій Смирнов.

Захід був спрямований на внутрішньо переміщених осіб з Луганщини, зареєстрованих в гуманітарних хабах у Вінниці, Рівному, а також у Луганському обласному центрі зайнятості.

Олексій Смирнов привітав учасників та звернув увагу на критичну проблему замінування територій в Україні.

За його словами, очищення від вибухонебезпечних предметів є тривалою задачею, яку необхідно вирішувати і зараз, і після Перемоги.

У Сіверськодонецьку документи на житло окупанти приймають три години на день, у школах Алчевська розповідають про принципи російської пропаганди, прифронтові села зазнали артилерійських та мінометних ударів

«118 разів загарбники вели вогонь в бік укріплень українських оборонців та навколишніх сіл. 31 обстріл завдано з мінометів та артилерії в районі Стельмахівки та Куземівки. 20 – поблизу Балки Журавки та Макіївки. По Балці Журавці росіяни двічі вдарили з реактивної системи залпового вогню. В напрямку цих населених пунктів ворог спрямував 61 безпілотник», – зазначив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Бойові дії минулої доби точилися також поблизу Стельмахівки, Греківки, Новолюбівки та Білогорівки.

Понад 30 країн і ЄС ухвалили Спільну декларацію про підтримку відновлення та реконструкції України

У Нью-Йорку відбулася зустріч у форматі «Група семи» + Україна, під час якої понад 30 країн і Європейський Союз ухвалили Спільну декларацію про підтримку відновлення та реконструкції України. 

Під час ухвалення Спільної декларації виступили Президент України Володимир Зеленський, Президент США Джозеф Байден, Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, Прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер, Голова Ради міністрів Італії Джорджа Мелоні та Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо. 

Сьогодні ми закладаємо фундамент для архітектури відновлення – виступ Президента на зустрічі у форматі «Група семи» + Україна

Щиро дякую!

Шановний Президенте Байден!

Шановні лідери, дорогі наші друзі!

Я вдячний усім вам за вашу єдність у захисті життя. Раніше ми збиралися на саміті НАТО у Вільнюсі, щоб зміцнити нашу оборонну співпрацю.

Ми справді цінуємо декларацію G7 щодо гарантій безпеки і 26 двосторонніх безпекових угод, які посилюють нас усіх. А зараз понад 30 країн і Європейський Союз погодили декларацію, справді сильну декларацію, спрямовану на відновлення України після військових дій.