Архів новин

27 сентября 2024

План перемоги представлений Америці, і ми кожен пункт пояснили – звернення Президента

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Сьогодні була зустріч із Дональдом Трампом. Дуже продуктивна й детальна. Я дуже вдячний. І це загалом був наповнений, довгий, надзвичайно важливий тиждень в Америці.

Як ми і планували, сьогодні вирушаємо додому після всіх потрібних перемовин. І всі перемовини саме такі, як потрібні Україні.

Володимир Зеленський представив План перемоги Дональду Трампу

У Нью-Йорку Президент України Володимир Зеленський зустрівся із 45-м Президентом США Дональдом Трампом.

«Я думаю, ми маємо спільний погляд на те, що війна в Україні має бути зупинена. Путін не може перемогти. Перемогти мають українці. І я хочу обговорити з вами деталі нашого плану, Плану перемоги», – сказав Глава держави перед початком зустрічі.

Володимир Зеленський зазначив, що треба натиснути на російського диктатора та примусити його до миру, і представив Дональду Трампу План перемоги.

Понад 100 пропозицій щодо вдосконалення діяльності органів публічної влади розроблено експертами консорціуму громадських організацій

Зміни до законів України «Про правовий режим воєнного стану» та «Про військово-цивільні адміністрації», напрацьовані в рамках проекту «Формування концептуальних і правових засад інституційного відновлення Луганської та Донецької областей: взаємодія представників влади та громадськості», обговорили під час експертної дискусії керівники громад Луганщини та Донеччини.

Кожен новий міжнародний партнер – це можливість залучити донорів на деокуповану Луганщину і відновити її, – Артем Лисогор

Саме на цьому наголосив очільник Луганщини, коментуючи питання, обговорені на розширеній нараді заступника Керівника Офісу Президента України Віктора Микити.

Її ініціатори разом із начальниками обласних військових адміністрацій розглянули напрями співпраці між регіонами України й Італії.

До обговорень доєднався Надзвичайний і Повноважний Посол України в Італії Ярослав Мельник.

Енергоатом виготовлятиме унікальне обладнання для власних потреб та європейських АЕС

Попри повномасштабну агресію рф Україна позбулася залежності від росії в ядерній галузі. Так, Компанія Енергоатом зруйнувала монополію рф та вже не залежить від російських технологій та ядерного палива з росії.

Крім того, на одному з відокремлених підрозділів Енергоатома запускаються в роботу виробничі лінії з виготовлення унікальних компонентів для ремонтів українських АЕС. Йдеться про специфічні запчастини, необхідні для роботи вітчизняних енергоблоків.

Раніше таке обладнання постачалось лише з рф, яка була монополістом у цьому сегменті ринку.

Ще 27 мешканців Сєвєродонецької громади отримали грошову допомогу на лікування

Їм виплачено 105 тисяч гривень.

Допомога надається у вигляді відшкодування витрат, понесених людиною внаслідок лікування тяжкої хвороби, поранення, медичних операцій тощо.

Виплати здійснено у рамках Комплексної цільової програми Сєвєродонецької міської територіальної громади «Турбота» на 2024 рік.

З питань отримання такої допомоги звертайтеся з 10:00 до 15:00 по буднях за номерами телефонів: 099 035 43 49, 095 572 34 67.

Керівництво ПФУ Луганщини прийматиме в понеділок в Черкасах

30 вересня у хабі Попаснянської громади відбудеться особистий прийом начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Ольги Шарунової.  

Звертайтеся з 10:00 до 12:00 за адресою: м. Черкаси, вул. Чехова, буд. 9-А.

300 бліндажів, 60 км протитанкових ровів, 9 км траншей звели наші комунальники у прифронтових районах, - Артем Лисогор

Він зазначив, що першими до цієї роботи долучилися комунальники Лисичанської громади, розпочавши будівництво фортифікації у березні 2024 року.

«Потім техніку, яка є на балансі комунальних підприємств громад, надали Сєвєродонецька та Красноріченська військові адміністрації, що значно прискорило виконання завдань для наших військових на сході України. Невдовзі до зведення оборонних укріплень залучать техніку Кремінської громади», - поінформував очільник Луганщини Артем Лисогор.

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 27 вересня, ранок (відео)

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 27 вересня, ранок:

-    у районі Балки Журавки (Невського) точаться важкі бої. Загострена ситуація і в Макіївці;

-    росіяни знищують ці села цілими вулицями; 

-    жителі більшості населених пунктів, захоплених окупантами у 2022 році, досі не забезпечені комунальними послугами. Міста до зими знов не готові;

-    нові російські інвестори шахт у так званій «лнр» обіцяють розрахуватися з боргами по зарплаті після розпродажу майна підприємств;

У «лнр» повертаються народні дружини, в Рубіжному працюють лише дві аптеки – там катастрофічний дефіцит ліків, по Надії та Райгородці росіяни завдали авіаційних ударів

«Шість разів загарбники вдарили по Балці Журавці з реактивних систем залпового вогню. Застосували в районі цього села 23 безпілотники. 20 разів поцілили туди з артилерійських установок. Ще вісім – по Макіївці, яка поряд. Це – одна й найгарячіших ділянок луганського фронту.

Володимир Зеленський представив План перемоги Камалі Гарріс

У Вашингтоні Президент України Володимир Зеленський зустрівся з віцепрезиденткою Сполучених Штатів Америки Камалою Гарріс і представив їй План перемоги.

Глава держави подякував Камалі Гарріс за участь у першому Саміті миру й за незмінну підтримку України з боку Сполучених Штатів протягом усього цього часу.

На зустрічі Президент поділився деталями Плану перемоги. 

Заява Президента України перед зустріччю з Камалою Гарріс

Пані віцепрезидентко, дякую за запрошення! Радий вас бачити!

Шановні журналісти!

Хочу особливо подякувати вам за участь у Саміті миру – це було дуже важливо, і ми про це пам'ятаємо. Формат був успішним. Зараз ми готуємо другий Cаміт. Ми повинні закінчити цю війну, нам потрібен справедливий мир. Ми повинні захистити наших людей – українські родини, українських дітей – і всіх від путінського зла. І ми вдячні Америці за те, що вона весь цей час підтримує Україну.

Володимир Зеленський представив План перемоги Президенту США

Президент України Володимир Зеленський у Вашингтоні зустрівся з Президентом Сполучених Штатів Америки Джозефом Байденом і представив йому План перемоги.

Глава Української держави подякував Джозефу Байдену за рішучу підтримку та рішення, які допомагають захищати Україну та українців.

«Ми глибоко цінуємо те, що Україна й Америка стояли пліч-о-пліч із перших митей цього жахливого російського вторгнення. Ваша рішучість неймовірно важлива для нашої перемоги», – зазначив Володимир Зеленський.