Прес-центр27 вересня 2024, 17:09

Кожен новий міжнародний партнер – це можливість залучити донорів на деокуповану Луганщину і відновити її, – Артем Лисогор

Саме на цьому наголосив очільник Луганщини, коментуючи питання, обговорені на розширеній нараді заступника Керівника Офісу Президента України Віктора Микити.

Її ініціатори разом із начальниками обласних військових адміністрацій розглянули напрями співпраці між регіонами України й Італії.

До обговорень доєднався Надзвичайний і Повноважний Посол України в Італії Ярослав Мельник.

Як зазначив Віктор Микита, від початку повномасштабного вторгнення рф області України та Італії підписали три угоди про партнерство. Тривають перемовини про укладення ще 11 відповідних документів між регіонами.

«Ми отримали прямі контакти із дипломатичним корпусом в Італії, що значно посилить взаємодію із владою на місцях. Кожен новий міжнародний партнер для нас – це можливість залучити донорів на деокуповану Луганщину і відновити її. Італія прагне скорішого закінчення війни нашою Перемогою. Допомагає грошима і озброєнням. Позицію цієї країни стосовно російського вторгнення на весь світ влітку озвучила Прем'єр-міністр Італії Джорджа Мелоні, запевнивши, що «якщо рф не погодиться із пунктами миру, які їй будуть представлені, – ми примусимо її здатися». Також на Апеннінах у 2025 році відбудеться наступна Конференція з питань відновлення України, що також говорить про заінтересованість Італії у відбудові нашої країни – і зараз, і, упевнений, у повоєнний час», – наголосив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.