Прес-центр17 вересня 2024, 16:09

До Дня усиновлення: на Кіровоградщині наша малеча отримала подарунки від Артема Лисогора і консула Литви на Луганщині Робертаса Габуласа

У День усиновлення очільник Луганщини Артем Лисогор разом із Почесним консулом Литовської Республіки в Луганській області Робертасом Габуласом завітали до малого групового будинку «Світанок» у селі Войнівка, що на Кіровоградщині. Тут виховуються семеро дітей віком від 4 до 14 років.

Від квітня у його мешканців з’явились нові сусіди – дитячий будинок сімейного типу подружжя Юлії та Віталія Курпасів з їх дев’ятьма дітьми.

Віталій та Юлія – з нині окупованого міста Лисичанськ, виховують двох власних дітей та сімох вихованців. Подружжя з 2020 року створило патронатну сім’ю, а наступного року – дитячий будинок сімейного типу.

З початку повномасштабного вторгнення рф велика сім’я евакуювалась на Львівщину, а вже цього року на запрошення Лисичанської міської військової адміністрації переїхала на Кіровоградщину.

Тож тепер у Войнівці проживають 16 маленьких луганчан.

Мета поїздки була здебільшого прагматична – перевірити хід ремонтних робіт на території закладу, оглянути умови перебування дітей та визначитися із необхідною допомогою. Однак гості завітали не с пустими руками. Артем Лисогор та Робертас Габулас привезли малюкам подарунки, які діти самі собі замовили: від іграшок (для наймолодших) до гаджетів та гірських велосипедів (для старших вихованців). Родина Курпасів отримала від Почесного Консула телевізор.

Вітаючи малечу та їх опікунів, очільник області наголосив: «Немає нічого важливішого за щасливу дитячу посмішку. Наразі ваші вихованці мають свій власний будинок та турботливі родини. Дякую вам за золоті серця, велике терпіння та мужність у цей складний час брати на себе відповідальність за дитячі долі», – та запевнив, що усі питання щодо забезпечення функціонування закладу будуть вирішуватися в оперативному порядку.

Крім подарунків та солодощів дітлахам організовували справжнє шоу мильних кульок, тож їх радість була безмежною.