Прес-центр13 вересня 2024, 14:09

Моніторинг прозорості органів влади здійснює громадськість

У рамках Тижня громадянського суспільства, задля забезпечення прозорості та ефективності роботи місцевих органів влади, 12 вересня відбулась експертна сесія за участі представників громадянського суспільства Луганщини, облдержадміністрації та військових адміністрацій населених пунктів області.

У ході зустрічі Тетяна Кіріллова, голова громадського об’єднання «Громадська ініціатива Луганщини», повідомила, що громадськість залучена до постійного моніторингу інформаційних ресурсів органів влади Луганської області для підвищення рівня прозорості їхньої діяльності.

Стосовно методології згаданого моніторингу Тетяна Кіріллова поінформувала, що досліджувались офіційні вебсайти та сторінки у соціальній мережі Facebook шляхом здійснення контент-аналізу.

Так, у період з липня 2023 року до січня 2024 років Луганською облдержадміністрацією зроблено понад 13 тисяч публікацій, з них більше 45 % складають матеріали про нарощування матеріального резерву та надання матеріальної гуманітарної допомоги, проведено 113 консультацій з громадськістю.

Проект «Залучення громадськості Cходу України до відновлення своїх громад» підтримується Міжнародним фондом “Відродження”. Його реалізує ГО «Громадська ініціатива Луганщини» у співпраці з ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення», ГО «Центр політико-правових реформ» та ГО «Асоціація «Відродження та Розвиток».