Прес-центр1 жовтня 2022, 07:10

Привітання Сергія Гайдая з Днем працівників освіти

Шановні педагоги! Дорогі викладачі!

Вітаю вас із професійним святом – Днем вчителя.

Ваша професія – дбати про майбутнє нашої держави! Пишаюсь тим, що більшість з вас, як і сотні тисяч земляків, не зрадили собі і Україні та виїхали з захоплених окупантами рідних міст. Сьогодні ви навчаєте дітей Луганщини дистанційно, або викладаєте у інших освітніх закладах країни.

Вчителів на окупованих територіях області змушують бути поплічниками рашистів, брати участь у роботі дільниць під час «референдумів», підраховувати голоси, виступати «незалежними спостерігачами», працювати масовкою для пропагандистських роликів. І це замість того, аби навчати дітей мовам, наукам, мистецтву та культурі. Це і є так званий «руській мір», про який мріяли колаборанти – повне занурення у радянську епоху без інтернету, де не звучить українське слово, де квітне «лисенківщина» та вивчають історію "лнр" зі стародавніх часів.

На противагу цьому працюєте ви, наші модернові, сучасні викладачі. Знаннями та навичками ви об’єднуєте розпорошених війною своїх учнів, даєте їм надію на відбудову та становлення нашої держави та рідного краю у осяжному майбутньому.

Так, багато шкіл, професійних та вищих навчальних закладів нашої області доведеться піднімати з руїн багато років. Проте ви, шановні освітяни, є міцним хребтом нової, сталої, проукраїнської школи у звільнених від ворога області.

Я бажаю вам не втрачати оптимізму та натхнення у вашій кропіткій, але дуже вдячній роботі!  Нехай вищою винагородою за ваш громадянський подвиг будуть нові покоління української молоді, для яких наша країна та її духовні та національні цінності стануть підвалинами світогляду та життєвих принципів.

Щиро вдячний кожній та кожному із вас, за вашу важку та самовіддану працю, завдяки якій ви наближаєте нашу Перемогу.

 

Слава Україні!

Героям слава!

 

Начальник Луганської обласної

військової адміністрації                                    Сергій ГАЙДАЙ