Архів новин

11 октября 2022

По всій Україні доволі швидко й ефективно відбуваються відновлювальні роботи – звернення Президента Володимира Зеленського

Українці! Українки!

Ворог здійснив другу хвилю терористичної атаки проти нашої держави.

За сьогоднішній ранок – 28 ракет, із них 20 збито. Понад 15 безпілотників, майже всі – ударні іранські. Більшість збито.

Я дякую всім нашим бійцям Повітряних сил, Сухопутних військ і розвідки, які залучені  до захисту від цих російських ударів!

І, до речі, за поданням військового командування хочу відзначити ще за вчорашній день солдата Дмитра Шумського (зенітно-ракетний взвод 57-го окремого радіотехнічного батальйону, Чернігівський напрямок).

Дія: оформлення статусу ВПО для нових користувачів стане доступним упродовж тижня

Завдяки доопрацюванню послуги українці зможуть отримати статус ВПО й виплати впродовж декількох днів, а не очікувати тижнями, як було раніше.

Наразі отримати послугу можна офлайн або почекати, коли вона знову працюватиме в Дії.

Планується відновити послугу до кінця тижня. В українців, які вже отримали статус ВПО, довідки будуть відображатися в застосунку без змін.
 

Багатодітні родини з Луганщини серед перших отримувачів гуманітарної допомоги від ВПО-хабу у Хмельницькому

Відучора гуманітарний штаб Гірської громади розпочав видачу продуктових та гігієнічних наборів жителям Луганської області, яких прихистила Хмельниччина.

Більшість з них приїхали з Сєвєродонецька, Рубіжного та Лисичанська, де втратили усе майно, тому потребують найбільш необхідного.

Аби не піддавати зайвим ризикам життя і здоров’я людей через ракетні обстріли, волонтери штабу адресно доставили гуманітарку багатодітним родинам до місць компактного проживання луганчан.

Рекомендації зі збереження заряду смартфона

Через ракетні обстріли 10 жовтня порушене енергопостачання по всій країні, чимало громадян залишились без світла. Держспецзв'язку публікує рекомендації щодо налаштування та використання смартфонів, які допоможуть максимально довго залишатись на звʼязку.

Загальні рекомендації 

Заряджайте телефон за кожної можливості.

Тримайте зарядженими повербанки.

Увімкніть режим енергозбереження. Ярлик із цією функцією розташований на панелі швидких налаштувань, а також у налаштуваннях (Батарея, Живлення тощо).

Як внутрішньо переміщеній особі отримати медичну допомогу

Під час воєнного стану внутрішньо переміщена особа може отримувати медичну допомогу безоплатно за місцем фактичного проживання шляхом звернення до будь-якого закладу охорони здоров’я, який має можливість забезпечити відповідне лікування.

Чи обов’язково потрібно внутрішньо переміщеній особі укладати нову декларацію з сімейним лікарем

Ні, не обов’язково. Наразі діє спрощений доступ українців до первинної медичної допомоги, зокрема внутрішньо переміщена особа має право на отримання медичної допомоги без укладання нової декларації з лікарем.

Мінреінтеграції активізувало смс-інформування населення про мінну небезпеку

Смс-повідомлення від Мінреінтеграції про небезпеку мін та інших вибухонебезпечних предметів отримують абоненти операторів мобільного зв’язку Водафон, Лайфсел та Київстар.

Ця інформаційна кампанія покликана ознайомити громадян з правилами безпечної поведінки у разі виявлення ВНП, щоб попередити випадки травмування від них.

Розсилка здійснюється на звільнених від окупантів та суміжних з ними територіях, які найбільш забруднені мінами та нездетонованими боєприпасами.

У Лисичанській багатопрофільній лікарні надають онлайн-консультації

КНП "Лисичанська багатопрофільна лікарня" нагадує, що в онлайн режимі надають медичну допомогу наступні спеціалісти:

- Т.В. Мірошник - лікар-ендокринолог вищої категорії;
- О.І. Побоженко - лікар-невропатолог вищої категорії;
- Т.А. Шевченко - лікар-офтальмолог вищої категорії;
- М.М. Мірошник - лікар-хірург першої категорії;
- І.А. Михайлів - завідуючий кардіологічним відділенням, лікар-кардіолог вищої категорії;
- І.Г. Дробко - завідуючий гінекологічним відділенням, лікар-гінеколог вищої категорії.

Переселенці з Луганщини у Києві можуть отримати допомогу служби зайнятості – звертайтеся до штабу Гірської громади

Відтепер відвідувачі гуманітарного штабу Гірської міської ВЦА, розташованому в Києві, мають змогу отримати допомогу у пошуку роботи, отриманні нової професії, започаткуванні власної справи, профорієнтаційну підтримку тощо.

Там приймає спеціаліст Луганської обласної служби зайнятості.

Штаб розташований за адресою: Київ, вулиця Мала Житомирська, 16/3 (біля Майдану Незалежності).

Графік роботи: з 9:00 до 15:00 щодня з понеділка по п'ятницю.

Контактний телефон для з'ясування нагальних питань ВПО по Київській області: +380 93 886 89 90.

Під виглядом виявлення диверсантів окупанти ловлять російських дезертирів, у Троїцькому колаборанти оформили відпустки, лікарні окупованої території регіону переповнені

Не всі частково мобілізовані бажають воювати, тому намагаються зникнути.

Проводячи пошуки українських патріотів та диверсантів, як от у Старобільську, росіяни одночасно виявляють своїх дезертирів. Останніх достатньо по всій Луганщині.

Як і поранених окупантів. Так, в одній із дитячих лікарень окупанти поряд із хворими дітьми, розмістили своїх поранених.

Серед них і колишні в’язні, представники приватної військової кампанії «вагнер». Через брак вільних місць деяких дітей не долікували та виписали. Переповнена російськими в’язнями лікарня і в Антрациті.