Архів новин

07 октября 2022

Треба звільняти від російської окупації всі землі, які РФ намагається залишити за собою – звернення Президента України

Українці! Українки!

Сьогодні ухвалено важливе рішення. Справедливе. Юридично бездоганне. Історичне.

Україна підтвердила свою повагу до суверенітету й територіальної цілісності Японії, включно з її Північними територіями, які поки що перебувають під російською окупацією.

Сьогодні я підписав відповідний указ. Є відповідна заява Верховної Ради України. І ми закликаємо всіх у світі ухвалити аналогічні рішення.

Росія не має жодного права на ці території. Всі у світі це добре знають. І треба нарешті діяти.

Луганщина готується до відновлення деокупованих територій – затверджено план дій

План дій щодо життєзабезпечення деокупованих населених пунктів на території Луганської області затвердили сьогодні. Він передбачає заходи з обстеження, виявлення та знешкодження вибухонебезпечних предметів на об’єктах критичної інфраструктури та життєзабезпечення населених пунктів, адміністративних об’єктах та будівлях, територіях (землях) різного типу власності та призначення, що прилягають до населених пунктів. Відновлення функціонування комунальних підприємств та мереж електро-, газо-, тепло-, водопостачання та водовідведення.

Луганський обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою продовжує набір першокурсників – іспити 29 жовтня

Луганський обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою, який до початку російського вторгнення базувався у Кремінній, тимчасово переміщений на територію Київської області у місто Березань.

Наразі ліцей проводить освітній процес на сучасній навчально-виховній базі Березанського державного аграрного ліцею з ліцеїстами 2 курсу (11 клас) та готується до проведення 29 жовтня вступних випробувань для зарахування на перший курс (10 клас) юнаків, які в цьому році закінчили 9 класів та за станом здоров`я придатні до навчання у військовому ліцеї.

Замість касових апаратів: Державна податкова служба доопрацювала застосунок, через який продавці та кур'єри можуть приймати оплати

Під час війни підтримка бізнесу є одним із найважливіших завдань держави. Вже два роки як Парламент надав можливість підприємцям використовувати програмні реєстратори розрахункових операцій замість звичайних касових апаратів.

Це зручно та економно, адже не потрібно купувати дорогі касові апарати та регулярно їх обслуговувати. Замість них — програма на комп'ютері або застосунок у смартфоні.

Яку фінансову допомогу можуть отримати мешканці територій, звільнених від окупантів

Для таких громадян передбачено кілька видів фінансової допомоги.

Зокрема, на деокупованих територіях діє пілотний проект грошової допомоги, який реалізується Мінреінтеграції спільно з Товариством Червоного Хреста України.

Укрпошта здійснює виплати в розмірі 1200 гривень на кожного члена родини, що перебував в окупації.

А вже з 20 жовтня мешканці звільнених регіонів зможуть отримати додаткову грошову допомогу.

З більш детальною інформацією про те, хто має право претендувати на виплати та як їх отримати, можна ознайомитися в інфографіці.

Жителі окупованої Луганщини чекають на звільнення: ваш смартфон – це теж зброя

Щоб прискорити вигнання окупантів, потрібно ще більше очей в Старобільську та Лисичанську, Сєвєродонецьку та Луганську.

Підпільний рух на окупованих територіях «Жовта стрічка» здобув список нових колаборантів та зрадників.

Однак цього замало. Якщо ви зараз мешкаєте в окупованому росіянами населеному пункті, будь ласка, фіксуйте усе на камеру з вашого смартфону: фотографуйте будівлі та агітаційні продукти рашистів, знімайте на відео пересування колаборантів – фіксуйте усе.

Вже офіційно: село Греківка Красноріченської селищної громади Сватівського району Луганської області звільнене від окупантів

Село Греківка Красноріченської селищної громади Сватівського району Луганської області звільнене від окупантів!
#Вірю_в_ЗСУ
 

Відтепер переселенці з Луганщини отримуватимуть допомогу в Тернополі

Там відкрили гуманітарних хаб, який опікуватиметься проблемами жителів Луганської області.

Він розташований в приміщенні по вулиці Грушевського, 5-А.

Відповідатиме за діяльність хабу Сєвєродонецька міська військово-цивільна адміністрація.

Жителі нашого регіону, які знайшли прихисток на Тернопільщині, зможуть у штабі отримати гуманітарну допомогу та професійні поради з питань пошуку роботи й працевлаштування, медичні, юридичні та психологічні консультації, а також допомогу в розв'язанні важливих питань. 

У Сватовому росіяни замінували об’єкти інфраструктури, закликають самостійно виїжджати. У Кадіївці окупанти знищують документи особливої важливості

Напевно, розуміючи про незручний для тривалої оборони ландшафт місцевості, росіяни вирішили вивезти зі Сватового основні медичні та соціальні заклади – перш за все, обладнання.

Окупаційні органи  влади в місті працюють в «урізаному» форматі. Пропонують самостійно евакуюватися.

Вже заміновані основні інфраструктурні об’єкти, будівлі та території.

Цікавий наказ отримала так звана «влада» у Кадіївці. Там зараз відбувається масове знищення архівів та копій документів, особливо тих, що містять історію окупації.