Архів новин

01 октября 2022

За цей тиждень українських прапорів на Донбасі стало більше, і стане ще більше – звернення Президента України

Українці! Українки!

Усі наші захисники, наші захисниці!

Завершується ще один тиждень нашої війни за нашу незалежність.

Тиждень, який ворог дуже хотів зробити для нас особливо важким, але зробив дійсно важ-ким хіба що для себе. Для самої ж Росії.
За сьогодні ще більше голосів у світі приєдналися до засудження псевдореферендумів і спро-би анексії Росією нашої території – території України.

Я вдячний кожному такому голосу.

Уряд удвічі збільшив компенсацію витрат громадянам, які прихистили внутрішніх переселенців

Кабінет Міністрів України вніс зміни до Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб. Йдеться про збільшення вдвічі суми грошової допомоги в період опалювального сезону власникам житла, які прихистили у себе вимушених переселенців. Відповідний проект постанови, розроблений Мінрегіоном, прийнято на засіданні Уряду 30 вересня.

Відтак у межах соціальної програми «Прихисток» в опалювальний період сума відшкодування становитиме близько 900 гривень щомісяця за кожну особу.

Оформити паспортні документи громадяни України можуть ще у двох містах Республіки Польща

Державна міграційна служба України розпочинає роботу державного підприємства «Документ» ще у двох містах Республіки Польща – відсьогодні центри обслуговування громадян «Паспортний сервіс» відкрито у Кракові та Гданську.

Як і на початку роботи представництва ДМС України у Варшаві, подача заяв-анкет на оформлення паспортних документів у нових містах здійснюється за допомогою програмно-технічних мобільних комплексів – спеціально облаштованих мікроавтобусів білого кольору із символікою ДП «Документ»:

• у Кракові за адресою: Plac Jana Nowaka-Jeziorańskiego 31-154.

За тиждень понад 850 сімей-переселенців із Рубіжного отримали гуманітарну допомогу поштою

Гуманітарний хаб Рубіжанської міської військової адміністрації, що розташований у Дніпрі на пр. Петра Калнишевського, 27-к (БК «Металург»), продовжує приймати жителів громади.

За тиждень мешканцям Рубіжного, які проживають в різних регіонах країни, поштою надіслані 855 продуктових наборів.

Також в хабі надано 83 телефонних консультації.

Графік роботи хабу: з 9:00 до 15:00 – щодня, крім вихідних.

Стартував перший конкурсний відбір проектів в рамках нової Дунайської регіональної програми 2021-2027

Розпочався перший конкурсний відбір проектів для фінансування в межах нової Дунайської регіональної програми на 2021-2027 рр., до участі в якому будуть запрошені потенційні заявники з 14 країн-учасниць Стратегії ЄС для Дунайського регіону, зокрема України.

Зазначимо, що завдяки спільному рішенню наших партнерів за Програмою, цьогоріч участь у відборі зможуть взяти представники з усіх регіонів України. Тож подавати проекти на конкурс зможуть місцеві та центральні органи влади, міжнародні та неприбуткові організації тощо.

За увесь час роботи Сєвєродонецького гумхабу у Дніпрі видано понад 21 тисячу продовольчих наборів

Про це розповів керівник Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Олександр Стрюк. Робота гуманітарного штабу триває та все більше сєвєродончан, які вимушені були залишити рідне місто через російську військову агресію, звертаються за допомогою до гуманітарного штабу в Дніпрі. Співробітники хабу повідомляють, що з початку вересня видано 9252 пакунків, за увесь час – 21214.

До Дня вчителя Президент відзначив освітян Луганщини почесними званнями

Указом Президента України Володимира Зеленського «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня працівників освіти» державними нагородами відзначено багатьох українських педагогів.

Окупаційна влада звітує про виплату компенсації за зруйноване житло 60 сім’ям, водночас з міст позникали підрядники, які взяли передплату за відбудову – багатоповерхівки затоплюються дощами

Показова роздача коштів, мабуть, вже завершена. Більше 11 тисяч будинків зруйнувала росія на Луганщині. Більше 3 тисяч – багатоповерхівок.

Проте компенсацію видали лише 60 родинам – стільки мешкає у одній «хрущовці». Вони, напевно, раді. Інші десятки тисяч луганський сімей, що залишилися, – зраджені окупаційною владою.

Втім, у кого були кошти і чиї житло було пошкоджено частково, звернулися до підрядників задля відновлення. А далі, як відомо, «зранку гроші, ввечері…»

Привітання Сергія Гайдая з Днем працівників освіти

Шановні педагоги! Дорогі викладачі!

Вітаю вас із професійним святом – Днем вчителя.

Ваша професія – дбати про майбутнє нашої держави! Пишаюсь тим, що більшість з вас, як і сотні тисяч земляків, не зрадили собі і Україні та виїхали з захоплених окупантами рідних міст. Сьогодні ви навчаєте дітей Луганщини дистанційно, або викладаєте у інших освітніх закладах країни.