Архів новин

01 декабря 2022

«Важко, але варто»

До Дня Збройних Сил України, що відзначатиметься 6 грудня, Міноборони підготувало фотопроєкт «Важко, але варто».

За листопад 1500 переселенців з Луганщини отримали гуманітарну допомогу в Рівному

Крім продуктових наборів у гуманітарному хабі Кремінської міської військової адміністрації у м. Рівне видають одяг, дитячі підгузки, засоби гігієни тощо.

Всього за останній місяць хабом було видано близько 1500 продуктових наборів.

Також на базі Рівненського волонтерського хабу щоденно з 11:00 до 14:00 відбувається особистий прийом громадян спеціалістами військової адміністрації, представниками комунальних установ громади. Тут переселенці можуть отримати психологічну допомогу, юридичні консультації, з питань соціальних та адміністративних послуг тощо.

ПРООН продовжує підтримувати Луганщину

Сергій Гайдай зустрівся з в.о. Постійного представника ПРООН в Україні Яко Сільє. Обговорили поточну ситуацію в області, зокрема на звільнених територіях, які нині в складному положенні - вони тільки-но повертаються до життя після місяців в окупації. Проте села досі знаходяться під постійними обстрілами росіян.

Пан Сільє запевнив, що ПРООН продовжуватиме підтримувати Луганщину, як це було останні вісім років.
 

Луганські стрибуни у воду здобули нагороди всеукраїнської першості

У столиці завершився чемпіонат України зі стрибків у воду серед вікових груп С, D, Е.

До змагань долучились представники Луганщини, які за результатами п'яти днів вибороли низку нагород.

Так, Іван Косинський з результатом 110.65 став третім у змаганнях серед хлопців у групі Е.

Протидіяти насильству може кожен. Не залишайтесь байдужими і телефонуйте на «1547»

Повномасштабне вторгнення росії призвело до сплеску насильства - фізичного та психологічного. У зоні проведення бойових дій фіксують інформацію про численні випадки порушення прав і свобод людей, інциденти трапляються також і у відносно безпечних областях.

Для оперативного отримання консультацій, підтримки та допомоги функціонує урядова «гаряча лінія» 15-47.

У Києві працює гуманітарний штаб Лисичанської громади

Стаціонарний пункт накопичення і видачі гуманітарної допомоги № 5 в м. Київ гуманітарного штабу Лисичанської міської військової адміністрації відкрито за адресою вул. М. Ушакова, 8-А, 1-й поверх.

Важливо, що звернутися туди можуть лише ті ВПО з Луганської області, які під час заповнення google форми обрали саме цей пункт для отримання гуманітарної допомоги.

Графік роботи: понеділок – четвер з 9:00 до 17:00, п'ятниця з 9:00 до 15:00.

Більше ніж 6 тисяч продуктових наборів видано переселенцям в Кремінському хабі у Дніпрі

Чергову допомогу у вигляді харчових наборів отримали внутрішньо переміщені особи у Кремінському хабі, який знаходиться в місті Дніпро.

Також на базі хабу приймає юрист благодійного фонду «Право на захист». Всі бажаючі мають змогу безкоштовно проконсультуватися з фахівцем.

Слід зазначити, що від початку роботи Кремінський хаб у Дніпрі видав переселенцям понад 6000 продуктових наборів (безпосередньо в хабі та через відправлення поштою).

Як визначити розмір житлової субсидії

Житлові субсидії призначаються за наявності різниці між розміром плати за житлово-комунальні послуги в межах соціальної норми і розміром обов’язкового відсотка платежу, установленого відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27 липня 1998 р. № 1156 «Про новий розмір витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива у разі надання житлової субсидії».