Архів новин

27 декабря 2022

Кремінській громаді передадуть мобільну амбулаторію

Кремінську громаду буде забезпечено мобільною амбулаторією, яка надаватиме медичні послуги на деокупованій території.

У ній зможуть працювати терапевт, кардіолог, хірург, гінеколог, стоматолог.

Амбулаторія облаштована усім необхідним обладнанням.

Передача відбудеться в межах підписаного днями меморандуму про співпрацю між КУ «Кремінська багатопрофільна лікарня» та Львівською міською громадською організацією «Ротарі Клуб «Львів Інтернешнл» та у рамках гранту Фундації Ротарі.

Військовозобов’язані ВПО: чи потрібно ставати на облік у військкоматі й хто звільняється від мобілізації

Якщо вам від 18 до 60 років, ви покинули свою домівку і є військовозобов’язаними, маєте стати на військовий облік за новим місцем фактичного проживання.

Зробити це потрібно протягом 7 днів після приїзду.

Звертаємо увагу, це не означає, що вам одразу вручать повістку. Детальний перелік тих, кого звільнили від мобілізації, можна знайти у Законі України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

Зняти готівку з карти громандяни можуть при розрахунку в магазинах – додано перелік

Українці можуть зняти готівку зі своїх банківських рахунків на касах у торговельних мережах. Така можливість також поширюється і на пенсійні виплати.

Не кожен населений пункт України має розвинену банківську інфраструктуру, що ускладнює процедуру отримання коштів багатьом громадянам.

При розрахунку карткою можна отримати готівку зі свого рахунку. Ви можете замовити одноразову виплату коштів до 6 тисяч гривень. Це відбувається без комісії та є додатковою можливістю, покликаною спростити процедуру отримання готівки.