Архів новин

21 декабря 2022

Затверджено обласний бюджет Луганщини на 2023 рік – загальний обсяг доходів становить 983.420,3 тис. гривень

Розпорядженням начальника Луганської обласної військової адміністрації Сергія Гайдая від 19 грудня 2022 року № 521 затверджені показники обласного бюджету на 2023 рік.

Його формування здійснювалося у непростих умовах, оскільки повномасштабне вторгнення російської федерації та тимчасова окупація майже усієї території Луганщини вкрай негативно вплинули на наповнення обласного бюджету.

Втім, при суттєвому обмеженні фінансових ресурсів забезпечено його збалансування за доходами та видатками.

В Одесі майже 700 ВПО з Луганщини надані продукти харчування упродовж тижня, 238 – гігієнічні набори

У координаційному центрі допомоги ВПО Луганщини в Одеській області за минулий тиждень видали 691 продуктовий набір, 238 гігієнічних наборів, 153 упаковки підгузок. Ще 60 осіб отримали одяг та взуття.

Щодня там надаються юридичні консультації працівником управління з питань нормативно-правової роботи та децентралізації Луганської обласної державної адміністрації.
По вівторках працює представник Лисичанського центру зайнятості.

По п’ятницях надається консультація психолога.
 

Луганські діти на Вінничині зустрілися зі Святим Миколаєм

У Вінниці за ініціативи Рубіжанської ВА для дітей Луганщини влаштували свято у дитячо-розважальному центрі. Батьки разом з малечею мали можливість поспілкуватися з земляками. Традиційно на таких зустрічах говоримо лише про дім, згадуємо наші свята вдома. Понад сотня дітлахів, які писали листи Миколаю, отримали подарунки від британських волонтерів.

Ми шалено вдячні англійській ініціативі МАРАФОН ДОБРИХ СПРАВ «Подаруй дітям України Різдво», волонтери якої цьогоріч допомагають Святому Миколаю.

Мінреінтеграції закликає громадян активніше використовувати текстові повідомлення для комунікації з операторами "гарячих ліній" відомства

Звернутися до Мінреінтеграції можна через будь-які зручні месенджери шляхом направлення текстових повідомлень. Це зроблено для більш оперативного реагування на звернення громадян.

Маєте питання, які стосуються внутрішньо переміщених осіб? Шукаєте інформацію про прихистки? Цікавить отримання гуманітарної та кеш-допомоги? Необхідна юридична консультація? Напишіть у месенджери WhatsApp/Viber/Telegram за номером телефону: (096) 078-84-33.

Для оформлення житлової субсидії громадяни подають заяву про призначення та декларацію про доходи і витрати

Це можна зробити online – в особистому кабінеті на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України. Для авторизації необхідно використовувати кваліфікований електронний підпис (КЕП).

Де внутрішнім переселенцям отримати безкоштовну психологічну допомогу

Мінреінтеграції підготувало перелік контактів у західних областях України, за якими внутрішньо переміщені особи можуть звертатися за кваліфікованою психологічною допомогою як дорослим, так і дітям.

Волинська область: (096) 845-04-50 (цілодобово), (050) 700-72-00, (067) 399-03-00, (066) 395-89-02, (068) 049-28-49.
Львівська область: 0 800 211 444, 0 800 331 945.
Івано-Франківська область: (068) 600-99-13.
Чернівецька область: (063) 170-70-17.

Пенсійний фонд Луганщини опановує функції регіонального Фонду соціального страхування

20 грудня відбулося засідання колегії Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області.
У її роботі взяла участь заступниця голови обласної державної адміністрації Катерина Безгинська.

Під час заходу зазначено, що станом на 1 грудня 2022 року нарахування та виплата пенсій здійснюється 317,6 тис. пенсіонерам із загальної чисельності 327 892.
За результатами 23 масових перерахунків пенсій своєчасно перераховано пенсії 313 тис. пенсіонерів, в індивідуальному порядку опрацьовані справи 2 181 кандидата.

За тиждень на Кіровоградщині надано допомогу понад 450 переселенцям з Луганщини

У Координаційному центрі допомоги ВПО з Луганської області на Кіровоградщині упродовж минулого тижня видано 459 продуктових наборів.

Психологічну допомогу надано 13 особам. Лікарем-терапевтом Лисичанського ЦПМСД Ольгою Філімоновою проконсультовано шістьох ВПО.

Координаційний центр розташований за адресою: м. Кропивницький, вул. Ч. Дарвіна, 25, каб. 80.
 

220 переселенців з Кремінної на минулому тижні отримали у Дніпрі ковдри, постільну білизну та інші необхідні предмети

Так, 100 ВПО з Кремінної надана допомога від гуманітарної місії «Проліска».

Видані, зокрема, ковдри, постільна білизна, подушки, а також термоси, сонячні батареї, каністри, рідке мило та набори гігієни (один на родину). Багатодітні сім’ї отримали ще й посуд.
У рамках співпраці з International Rescue Committee допомогу отримали понад 120 мешканців Кремінської громади.

Це – ковдри, постільна білизна, рюкзаки, павербанки, ліхтарики та інше. Родинам з дітками давали ще й електричні обігрівачі.

Чи враховується при розрахунку субсидії дохід членів сім'ї, які не проживають але зареєстровані в будинку

Якщо члени сім’ї, які зареєстровані, але фактично не проживають за вказаною в реєстраційних даних адресою, нададуть підтверджуючі документи про фактичне місце свого проживання, тоді дохід таких членів сім’ї при розрахунку субсидії не враховується.

ФССУ оплатить допомогу за лікарняним, навіть якщо працівник захворів у перший робочий день

Фонд соціального страхування України гарантує страховий захист для всіх українських працівників. Навіть якщо ви захворіли у свій перший робочий день, ФССУ оплатить допомогу за лікарняним у повному обсязі.

Розрахунок суми такої допомоги буде відбуватись на підставі встановленого посадового окладу (тарифної ставки). Як і в загальних випадках, Фонд компенсує працівнику втрачений заробіток повністю або частково, залежно від сумарно набутого страхового стажу в усіх попередніх місцях роботи.

Дитинство під час війни. Свято обов’язково має бути, діти на це заслуговують, - Сергій Гайдай

День, коли починаються новорічні дива. Не так як завжди, але ми всі бажаємо цьогоріч одного - миру нашій країні та повернення додому.

Очільник Луганщини завітав до маленьких луганчан, які проживають у Дніпрі в шелтері для наших ВПО. Влаштували невеличке свято і згадували дім.

Оновлено алгоритм реєстрації авто в Україні

Набули чинності дві постанови Кабінету Міністрів України №1019 та №1299, які виокремлюють експертне дослідження з процедури реєстрації в сервісному центрі МВС. Це відбувається з метою у майбутньому проводити реєстраційні дії з авто виключно онлайн.

Експертне дослідження завжди проводиться офлайн і включає огляд транспортного засобу та звірку інформації щодо транспортного засобу, внесеної до реєстраційних документів. Його проводить Експертна служба МВС.

У Харківському хабі по вівторках та четвергах надаватимуть юридичні консультації

Консультації переселенцям з Луганщини надаватимуть у гуманітарному штабі м. Харків за адресою майдан Конституції, 1 (4-й під’їзд, 3-й поверх, кабінет 43) по вівторках та четвергах щотижня з 10:00 до 14:00.

Основними напрямами підтримки наших ВПО, які мешкають на Харківщині, є забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги, проведення спільних комунікаційних заходів з актуальних питань у сфері надання правової допомоги тощо.
 

18 нагород здобули стрибуни у воду з Луганщини на всеукраїнських змаганнях

Вихідними у столиці завершився особистий чемпіонат України зі стрибків у воду.

У заключний день наші спортсмени поповнили скарбничку ще трьома нагородами.

Так, у синхронних стрибках серед змішаних пар з 3-метрового трампліну наша Аліса Мешкова та її напарник, киянин Дмитро Степанов, стали чемпіонами, а спортсмени з Луганщини Владислав Клімко і Софія Іванова завоювали срібло.

За результатами змагань на рахунку представників області 18 нагород: вісім золотих, дев'ять срібних та одна бронзова медаль.

Щиро вітаємо спортсменів та тренерів!