Архів новин

23 декабря 2022

У звільнене Невське привезли пенсії

Укрпошта роздала у деокупованому Невському пенсії понад 20 мешканцям.

Крім того, людям видали грошову допомогу від Червоного Хреста.

"Сподіваюсь, що безпекова ситуація дозволить «Укрпошті» приїжджати сюди регулярно", - підкреслив очільник Луганщини Сергій Гайдай, який також обговорив з керівником Укрпошти Ігорем Смілянським майбутні поїздки.

І хоч гроші пенсіонерам у Невському витратити поки немає куди - вони радіють тому, що держава про них піклується.
 

На стільці біля розбитої пошти: на Луганщині погасили новорічну марку від Укрпошти

У деокупованому Невському на руїнах відділення пошти, вперше після масштабного вторгнення, нарешті на луганській землі, відбудося спецпогашення марок «Переможного Нового Року!»
"Луганщина поступово повертається до життя. Радий вітати генерального директора АТ "Укрпошта" Ігоря Смілянського та директора філій у Луганській та Донецькій областях Вадима Шестопалова на Луганщині", - наголосив очільник регіону Сергій Гайдай.

Поштовий випуск включає марковий аркуш, художній конверт «Переможного Нового року!» та листівку «З Різдвом!»
 

Виплати переселенцям: понад 4 мільйони українців отримали грошову допомогу від міжнародних організацій

Із початку війни вже 4,3 мільйона українців отримали грошову допомогу від різних агентств ООН та інших гуманітарних організацій. Загальна сума грошових виплат перевищила 1 млрд доларів США.
Така статистика розміщена на сайті Офісу ООН з координації гуманітарних питань (OCHA).

У Сєвєродонецькому гуманітарному штабі у Дніпрі привітали луганських дітлахів з новорічними святами

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Олексій Смирнов взяв участь в урочистих заходах з нагоди різдвяних та новорічних свят у гуманітарному штабі Сєвєродонецької МВА.

У вітальному слові Олексій Смирнов наголосив: «Через російську агресію, ми вимушені зустрічати новорічні свята за багато кілометрів від власних осель. Втім, заради вас, шановні діти, ми продовжуємо свій нелегкий шлях до визволення Батьківщини. Дітлахи, я бажаю вам бути чемними, добре вчитись та ніколи не здаватись перед труднощами».

Уряд розширив повноваження спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства під час війни

Уряд розширив повноваження спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та / або насильства за ознакою статі, враховуючи виклики повномасштабної агресії рф проти України.

По буднях в хабі Тернополя переселенців з Луганщини приймає лікар

У гуманітарному хабі Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації, розташованому в місті Тернопіль (вул. Грушевського, 5а), працює медичний представник.

До нього також можна звернутись попередньо за телефоном з 10:00 до 15:00 (крім вихідних та святкових днів): +38 050 945 08 49 (Viber, Telegram).

Пільговий кредит від держави на нове житло для захисників, вчителів та медиків: в Дії доступна послуга єОселя

У застосунку Дія можна подати заявку на участь у програмі єОселя. Це державна пільгова іпотека від держави зі ставкою 3%. На першому етапі послуга доступна для військовослужбовців за контрактом, захисників України, силовиків та членів їхніх сімей, а також медиків, педагогів, науковців, які працюють у державному та комунальному секторах.

У гуманітарних штабах в Полтаві, Дніпрі та Києві приймають лікарі з Лисичанська

На базі гуманітарних штабів Лисичанської міської військової адміністрації у цих містах працівники медичних установ приймають наших ВПО.

Так, у Дніпрі консультації та надання першої медичної допомоги здійснюються лікарями КНП «Лисичанська багатопрофільна лікарня».

Графік прийому:
пн-пт 9:00 – 12:00.
Адреса: м. Дніпро, пр. Дмитра Яворницького, буд. 81 (правий берег).

Понад 220 жителів Луганщини за тиждень отримали допомогу у Вінниці

За тиждень у гуманітарному штабі для ВПО з Луганщини на Вінниччині видано 227 продуктових наборів.

Пільгові категорії внутрішньо переміщених осіб отримали підгузки, кому було необхідно надано одяг.

Гуманітарний штаб Рубіжанської міської військової адміністрації продовжує працювати за адресою: м. Вінниця, вул. Максимовича, 43-Б.
 

НСЗУ відновила публікацію наборів відкритих медичних даних – це дозволить онлайн дізнаватися про наявність в аптеках препаратів за програмою «Доступні ліки», обрати сімейного лікаря та записатися на прийом

Громадянам, бізнесу та антикорупційним активістам знову доступні найважливіші медичні набори відкритих даних від Національної служби здоров’я.

Чи можуть претендувати на субсидію громадяни, які мають у власності автомобіль

Так, можуть, але за певних умов: якщо особа зі складу домогосподарства, або член сім’ї особи з домогосподарства має один транспортний засіб (крім мопедів, причепа), з року випуску якого минуло більше ніж 5 років, або ж кілька автомобілів старших за 15-річний вік.

Якщо ж конкретний член одного домогосподарства має у власності принаймні один транспортний засіб, з моменту випуску якого не пройшло п’яти років або два чи більше автомобілі віком до 15 років, то субсидія в такому випадку не призначається.
 

На порталі Дія з'явився новий розділ Дія.Безбарʼєрність

Відтепер вся необхідна інформація про життєві ситуації та держпослуги розміщена на одному сайті.

Зібрано все необхідне для ВПО, людей з інвалідністю, батьків, літніх людей та шукачів роботи. Детальніше https://bf.diia.gov.ua/

Представники Луганщини - на п'єдесталі відкритого щорічного онлайн-турніру з шахів

Відбувся ІІІ відкритий щорічний онлайн-турнір з шахів серед осіб з інвалідністю.

Організатори заходу - Луганський регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт».

У змаганнях взяли участь спортсмени Луганської, Херсонської, Чернігівської, Хмельницької, Київської і Житомирської областей.

Згідно з регламентом, учасники змагалися за швейцарською системою.