Архів новин

29 декабря 2022

Упродовж тижня хабами Попаснянської громади надана допомога понад 2 500 ВПО з Луганщини

Так, працівниками хабу у Черкасах через відділення АТ «Укрпошта» оформлено відправку 2 198 посилок.

У Новомосковську видано 338 продуктових наборів.

Розфасовано для відправки через відділення АТ «Укрпошта» 1 976 наборів гуманітарної допомоги.

У Харкові видано 51 продуктовий набір.
 

Як внутрішньому переселенцю зробити переадресацію своїх соціальних виплат

Евакуація не стане на заваді в отриманні пенсії, субсидії чи соціальної допомоги у будь-якому регіоні країни. Для цього потрібно лише зробити переадресацію.

Виплати, які ви раніше отримували на поштовому відділенні Укрпошти за місцем свого проживання, необхідно переадресувати на зручне для вас відділення на новому місці.

Отримувачам соціальних допомог не потрібно знову подавати заяви для продовження виплат

На період дії воєнного стану продовжиться автоматичне нарахування державних соціальних допомог, в тому числі допомоги на дітей одиноким матерям і малозабезпеченим сім’ям. Таке рішення прийнято на засіданні Уряду.

Річ у тім, що в листопаді цього року Кабмін постановив: на період дії воєнного стану надання державних соціальних допомог і пільг, які було призначено раніше, автоматично продовжується, але тільки тим особам, які проживають на території проведення бойових дій або тимчасово окупованих.

Вимушено переміщені особи отримали 28,8 млн гривень лікарняних і декретних напряму від ФССУ

Право на отримання лікарняних і декретних допомог зберігається для всіх працівників, навіть якщо їх роботодавці не можуть дотриматись процедури нарахування виплат через бойові дії.

У таких випадках нарахування за них здійснює Фонд соціального страхування України – з початку повномасштабного вторгнення ФССУ профінансував вже 28,8 мільйона гривень допомог, які були нараховані застрахованим особам напряму без залучення роботодавця.

Сєвєродонецьким хабом в Дніпрі видано понад 3 000 комплектів, зокрема матраців та постільної білизни

У гуманітарному хабі Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації, розташованому в Дніпрі (проспект Калнишевського, 27к, ПК «Металург»), переселенці з Луганщини упродовж грудня отримали 2 758 продуктових наборів, а з початку відкриття – 32 744.

Крім цього, працівниками хабу від благодійної організації «Пролісок» упродовж листопада та грудня видано 3 081 гуманітарний комплект, куди увійшли матрац, ковдра, подушка, постільна білизна та рушник.