Прес-центр24 грудня 2022, 10:12

Вони повертали світло в домівки: Глава держави нагородив енергетиків Луганщини

Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня енергетика йдеться в Указі Президента України № 871/2022

За вагомий внесок у розвиток і забезпечення діяльності енергетичного комплексу в умовах воєнного стану, особисту мужність і самовідданість, виявлені у ліквідації наслідків аварій на об’єктах енергетичної інфраструктури, сумлінне виконання професійного обов'язку нагороджено багатьох енергетиків.

Серед них і луганчани. Так, орденом «За мужність» ІІІ ступеня відзначено диспетчера служби Лисичанського регіону товариства «Луганське енергетичне об’єднання» Віталія Горобця, електромонтера Гірської дільниці з експлуатації електромереж Попаснянської дільниці Лисичанського району електричних мереж товариства «Луганське енергетичне об’єднання» Євгена Перепелицю, електромонтера оперативно-диспетчерської служби Попаснянської дільниці Лисичанського району електричних мереж товариства «Луганське енергетичне об’єднання» Олександра Школьнікова.

Вони повертали світло у наші домівки, незважаючи на обстріли росіян.

Згадайте, наприклад, як Євген Перепелиця в ніч із 31 березня на 1 квітня разом із колегами намагався лагодити комунікації в Іванівці Гірської громади.

Під час огляду пошкодженої лінії електропередачі він отримав тяжке наскрізне поранення ноги. Військові лікарі надавали першу допомогу 30-річному хлопцю в Лисичанську. Довгий час він перебував в реанімації в Бахмуті. Однак, ногу врятувати не вдалося.

Потім його евакуювали до лікарні у місто Львів, де на хлопця очікувала тривала реабілітація. На щастя, залишився живим…