Архів новин

05 ноября 2023

Щодо російського удару по воїнах 128-ї ОГШБр: Головне – встановити правду про те, що сталося, і більше не допустити подібного – звернення Президента України

Дорогі українці, українки!

Передусім щодо російського удару по воїнах 128-ї гірсько-штурмової бригади, який стався в Запорізькій області.

Мої співчуття всім рідним, близьким загиблих воїнів! Це трагедія, якої можна було уникнути. Міністр оборони Умєров доповів мені про заходи, яких вжито, щоб зʼясувати всі обставини того, що сталося, хто конкретно та які розпорядження давав. 

За фактом трагедії було зареєстровано також кримінальне провадження. Триває відповідне розслідування.

Завтра в Харкові жителів Луганщини консультуватимуть юристи

У понеділок, 6 листопада, з 10:00 до 12:00 в Нижньодуванському хабі в м. Харків переселенців з нашого регіону прийматимуть юристи Міжнародного комітету порятунку (IRC).

Адреса хабу: м. Харків, вул. Данилевського, 38.
 

83-й театральний сезон відкрив Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр

Наш театр відкрив новий сезон прем’єрою. Поставили сатиричну комедію на дві дії «Хазяїн» за мотивами п’єси Карпенка-Карого.

Творчий колектив переосмислив класичний твір у розрізі актуальних подій сьогодення. Тема постійної жаги олігархів до збагачення  на тлі зубожіння простих людей сьогодні як ніколи резонує у глядача.

Виставу змогли підготувати в рекордні строки – за три тижні. Прем’єра відбулася на сцені Сумського театру ім. М. С. Щепкіна, де наразі базуються луганські митці. Публіка зустріла виставу аншлагом та оплесками.

Артем Лисогор привітав працівників соціальної сфери Луганщини

Шановні працівники соціальної сфери Луганщини!

Ви маєте відповіді на усі питання, адже на вас розраховують ті, хто переживає скрутні часи, кому потрібно подарувати надію на краще та для кого соціальний працівник - майже рідна людина.

Чи можна назвати допомогу – роботою? Скоріш за все це покликання, адже вогники милосердя завжди палають у ваших серцях.

Наразі на вас розраховують майже 200 тисяч луганчан, які стали вимушеними переселенцями. Ви не рахуєтесь із власним часом і, окрім виконання звичайних службових обов’язків, працюєте у гуманітарних хабах.

Понад 1 300 продуктових наборів та 448 пакунків підгузок і засобів жіночої гігієни надано нашим ВПО у хабі Сєвєродонецької громади в Дніпрі протягом тижня

Переселенці з Луганської області, які зареєстровані в хабі у Дніпрі (просп. Калнишевського, 27-К), отримали 1 322 продуктових набори, 448 пакунків підгузок і засобів жіночої гігієни та 21 побутово-гігієнічний набір для дітей до п’яти років.

У хабі в Тернополі (вул. Грушевського, 5) очікується видача продуктових наборів із наступного тижня.

Графік роботи хабів: понеділок - п'ятниця з 10:00 до 15:00.

Понад 90 тисяч власників житла отримають компенсацію за прихисток ВПО у вересні

У межах реалізації проекту «Прихисток» за вересень цього року планується виплатити 105,5 мільйона гривень 90 811 власникам житла, які безкоштовно прихистили внутрішньо переміщених осіб.

Зазначимо, що за програмою «Прихисток» передбачена компенсація у розмірі близько 450 гривень на місяць (14,77 гривні у день) за безоплатне розміщення одного ВПО. Компенсація виплачується за рахунок коштів Товариства Червоного Хреста України.

Окрім власників житла або їхніх представників, зазначена компенсація може надаватися орендарям житла державної або комунальної власності.

Щопонеділка у Кремінському хабі в Дніпрі - прийом з пенсійних питань

Якщо ви перебуваєте у м. Дніпро і потребуєте консультації спеціаліста Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області, звертайтесь на наступний прийом, який відбудеться 6 листопада з 10:00 до 15:00.

Адреса: м. Дніпро, вул. В. Антоновича, буд. 89.
 

Ще п'ять танків та чотири броньовані машини росіян знищені на Лимано-Куп'янському напрямку

А загалом - 25 одиниць ворожої техніки за добу. Про це повідомив начальник служби зв'язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо.

На цій ділянці фронту відбито 14 атак противника.

11 дронами-камікадзе намагалися вдарити росіянами по наших позиціях та здійснили один авіаудар.

Зафіксовано 765 обстрілів з різних видів озброєння.

Втрати окупантів склали 212 осіб. А за тиждень, що минув, - 583.

Для поновлення цих втрат армія рф постійно підтягує резерви на цей напрямок.

#Вірю_в_ЗСУ

Спортсменка з Луганщини здобула срібло на міжнародному турнірі зі стрибків у воду

У третій змагальний день Х Міжнародного кубка зі стрибків у воду Ulla-Klinger, що триває в Німеччині, на п'єдестал піднялася представниця Луганської обласної школи вищої спортивної майстерності Вероніка Андращук.

У синхронних стрибках з вишки серед вікових груп D/C вона виборола срібло в парі зі ще однією українкою Алісою Кривецькою. Їхній показник - 200.13 балів.

Наразі у команди України вже 22 нагороди: 11 золотих, 8 срібних та 3 бронзові!

Вітаємо!

Із Невського евакуювали ще двох людей, на обігрівачі сєвєродончанам в окупації збирають у церквах, в місті вмирають люди по дорозі до лікарні - "швидку" викликати неможливо

"Противник змінив напрямки своїх атак, спробувавши штурмувати Білогорівку. Робив це декілька разів за добу, але нічого не досяг - наші захисники тримають там оборону вже понад рік", - підкреслив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор. Авіаційних ударів учора окупанти завдали по Серебрянському лісництву. Від артилерійських й мінометних обстрілів постраждали Невське та Білогорівка. "Місцеві не витримують щоденних російских ударів по селах і все частіше вирішують виїхати. За останні два дні убезпечили себе вже п'ятеро.