Архів новин

26 ноября 2023

Не можна бути осторонь захисту України, і слава всім нашим людям, які це розуміють – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоровʼя, шановні українці, українки!

Сьогодні на значній території нашої держави надзвичайно складні погодні умови. Особливо складно в південних регіонах України. Працюють і працюватимуть цілодобово наші підрозділи ДСНС України, Національна поліція, комунальні служби та місцева влада.

Майже 600 гігієнічних наборів надані луганчанам від Гуманітарної місії «Проліска» у Вінниц

У місцевому хабі за тиждень, що минув, видано 476 наборів із продуктами, 54 непродовольчих – від Міжнародної організації з міграції та 593 гігієнічних – від Гуманітарної місії «Проліска».

Ступінь готовність хабу до роботи в зимовий період та під час знеструмлень днями перевірив Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов.

У гуманітарному осередку надають роз’яснення щодо зруйнованого росіянами житла та інших правових питань, можна отримати послуги перукаря та спеціаліста служби зайнятості.

За жовтень понад 90 тисяч власників житла отримають компенсації за прихисток ВПО

У межах реалізації програми «Прихисток» Мінреінтеграції передало відомості на виплату компенсацій за жовтень цього року. Загальна сума компенсації становитиме більш ніж 107,6 мільйона гривень.

Йдеться про відшкодування вартості комунальних послуг 90 337 власникам житла, які безкоштовно прихистили 239 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

Щоб взяти участь у цій програмі, необхідно зареєструватися на сайті «Прихисток» (https://prykhystok.gov.ua/) і розмістити оголошення про надання тимчасового житла внутрішнім переселенцям.

У Дніпрі надають медичну допомогу лікарі з Лисичанська

Поліклініка КНП «Лисичанська багатопрофільна лікарня» приймає пацієнтів у м. Дніпро за адресою:
вул. Мечнікова, 11 (правий берег, зупинка – вул. Воскресенська).

Графік роботи:
понеділок – п’ятниця з 08:00 до 18:00, субота з 08:00 до 15:00.

Телефон реєстратури: +38(066) 48 33 475.

Заклад оснащений необхідним обладнанням для надання амбулаторної допомоги дітям та дорослим. У поліклініці проводяться лабораторні дослідження.

Обстеження та лікування – безкоштовні.

Триває Всеукраїнський конкурс есе для молоді на тему: «Світ без росії: нові виклики та перспективи»

Недержавний аналітичний центр «Українські студії стратегічних досліджень» оголосив Всеукраїнський конкурс есе для молоді на тему: «Світ без росії: нові виклики та перспективи» в рамках Бандерівських читань.

Завданням для молодого покоління українських інтелектуалів є формування національної стратегії, зміцнення українського війська і набуття Україною статусу світового лідера.

До участі запрошуються молоді дослідники - молоді військовослужбовці, студенти вищих навчальних закладів, магістранти, аспіранти, молоді вчителі та науковці до 32 років.

Майже 1,4 тис. ВПО звернулися до хабів Попаснянщини у Черкасах, Харкові та Новомосковську на цьому тижні

У Черкасах луганчанам надали 594 продуктових набори. Вони могли скористатися послугами адміністратора ЦНАПу, юриста, психолога, представників ПФУ та служби зайнятості.

Прийом вів фтизіатр, а медичні сестри видавали ліки, антисептики, вписували рецепти.

У хабі в Харкові переселенці одержали 499 пакунків із продуктами.

Від міжнародної гуманітарної організації Help – Hilfe zur Selbsthilfe в Україні та ГО «Широкий Степ» 165 ВПО – продуктові та гігієнічні набори.

Консультували психолог, юрист, представники ЦНАПу та ПФУ, сімейний лікар, невропатолог.

На питання, що виникли стосовно пенсійного забезпечення, відповідатимуть 27 листопада в Дніпрі

Консультація спеціаліста Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області відбудеться у хабі Кремінської громади у понеділок, 27 листопада, з 10:00 до 15:00.

Адреса: м. Дніпро, вул. В. Антоновича, буд. 89.
 

26 дронів-камікадзе застосували росіяни на Лимано-Куп’янському напрямку

А також завдали вісім авіаційних ударів. На цій ділянці фронту окупанти спробували чотири рази штурмувати наші позиції.

За добу зафіксовано 758 ворожих обстрілів із різних видів озброєння.

Ліквідовано 158 загарбників.

Знищено або пошкоджено 39 одиниць техніки ворога. Зокрема, два танки, дві броньованих бойових машини та вісім артилерійських систем, - повідомив начальник служби зв’язків із громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо.

#Вірю_в_ЗСУ

Студентів медичних училищ окупанти відправляють на практику до військових шпиталів, гірники в Сорокиному отримують лише по 15 % від зарплати, по селах на лінії фронту ворог вдарив з літаків

«Негода впливає на організацію ворожих атак, однак кількість обстрілів від цього не меншає. Цей показник в них середньодобовий – снаряди росіяни не економлять. Вчергове відкрито вогонь по районах населених пунктів Красноріченської громади, зокрема поблизу Невського. У Білогорівці «гаряче» щодня», – зауважив Артем Лисогор, очільник Луганщини.

Штурмові дії противник влаштував на Куп’янщині. Але, як зазначив начальник обласної військової адміністрації, авіаційний вплив окупанти здійснюють по всій лінії зіткнення. Вчора – по Стельмахівці та Білогорівці.