Архів новин

15 ноября 2023

Росія ще здатна нести зло; маємо щодня додавати нашій державі більше сили – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Непростий був день.

Уночі – ракетний удар росіян по Селидовому в Донецькій області. Просто по житлових будинках. Чотири ракети. Є загиблі. Імовірно, є люди під завалами. Увесь день триває розбір завалів. Усім пораненим була надана необхідна допомога. Понад 20 будинків зруйновані.

Делегацію з Луганщини нагородили Відзнакою на виставці-конференції «ReBuild Ukraine» у Варшаві

Наш регіон зазнав найбільше руйнувань через збройну агресію рф.

Деякі міста майже стерті з лиця землі. Але вже сьогодні ми будуємо міцний плацдарм для відновлення мирного життя на Луганщині після деокупації.

Два стратегічні та 34 локальних проєкти презентували на конференції «ReBuild Ukraine» представники громад області та облдержадміністрації.

Зокрема щодо відновлення об’єктів критичної інфраструктури, логістичних вузлів та транспортних артерій області.

Сімох танків не дорахувалися росіяни на нашій ділянці фронту

На Лимано-Куп'янському напрямку за добу відбито 11 ворожих атак.

Противник завдав 19 авіаційних ударів та застосував 25 БПЛА.

532 рази відкривали вогонь загарбники по позиціях наших захисників.

Ворог втратив 246 своїх військових, а також 52 одиниці техніки. Зокрема, сім танків та чотири БМП, - зазначив начальник служби зв'язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо.

#Вірю_в_ЗСУ

Торгово-промислова палата України готова долучитися до вирішення проблем бізнесу Луганщини

Відновлення діяльності Торгово-промислової палати Луганської області як майданчика для розвитку співробітництва релокованих бізнесів регіону із міжнародними партнерами очільник області Артем Лисогор обговорив із Віце-Президентом ТПП України Наталією Забрудською. Проте, коло проблем набагато ширше: це й можлива допомога у переміщенні підприємств з тимчасово окупованих територій та відновлення їх діяльності у безпечних регіонах України. А ще - фіксація форс-мажорних обставин, що наразі неможливо зробити через відсутність первинних документів.

Пауерліфтер Микола Бараннік втретє став чемпіоном світу

У литовському місті Друскінінкай триває чемпіонат світу з пауерліфтингу.

Спортсмен з Рубіжного вже виборов перше місце у ваговій категорії до 83 кг, захистивши свій тогорічний титул.

У присіданні Микола посів першу сходинку з результатом 362,5 кг.

У жимі лежачи йому знову не було рівних - 270 кг.

У тязі Микола завершив вправу з бронзовою медаллю, підкоривши 302,5 кг, та втретє у своїй кар’єрі став чемпіоном світу з сумою триборства 935 кг.

Компанію на п’єдесталі пошани Миколі склав Віталій Коломієць з Вінниці, який посів друге місце.

Вітаємо!

Компанія Finnoschool пропонує співпрацю громадам Луганщини

Програми співпраці з регіонами, в яких велись активні бойові дії, та можливість проведення тренінгів з мінної безпеки для вчителів з Луганщини та їх вихованців перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Олексій Смирнов обговорив із представником компанії Finnoschool Мікко Лумме.

Про що компанія має намір укласти меморандум із Луганською облдержадміністрацією.

Крім того,  як представник міста Лапеенранта (Фінляндська Республіка), він запропонував налагодити співпрацю на рівні територіальних громад.

Завтра в Одесі можна буде звернутися до психолога і юриста

16 листопада у Координаційному центрі допомоги ВПО Луганщини в Одеській області представники БФ "Право на захист" надаватимуть психологічні та юридичні консультації.

Адреса: м. Одеса, вул. Катерининська, 32.
 

Луганщина налагодила зв’язки з французькими інвесторами: що відомо?

Попередні перемовини щодо спільних проєктів у сфері кібербезпеки та «зеленої» енергетики проведені першим заступником голови ОВА Олексієм Смирновим із Жюльєт Дельб, керівником департаменту міжнародних зв’язків регіону О-де-Франс.

Цей економічний регіон Франції є другим за об’ємом іноземних інвестицій у країні.

Діалог відбувся в рамках презентації інвестиційних можливостей Луганської області на виставці-конференції «ReBuild Ukraine» у Варшаві.

Також Олексій Смирнов зустрівся з радником з експорту «Бізнес Франс Україна» Олександрою Герелюк.

Минулого тижня у хабах Кремінської громади переселенцям Луганщини видано 1 400 продуктових наборів

Крім того, в Рівному сформовано понад 2 000 харчових пакунків для відвантаження їх до інших координаційних центрів підтримки ВПО. Відвідувачів там консультувала мобільна бригада благодійного фонду «Право на захист» щодо отримання грошової допомоги від УВКБ ООН.

У Києві приймали фахівець із відновлення та започаткування бізнесу, терапевт та педіатр.

У Дніпровському хабі, крім продуктів від держави, триває видача наборів від благодійних організацій.

«Змушували говорити російською та погрожували забрати дітей», - історія багатодітної родини з Марківщини, яка жила в окупації

 

Любов Бондаренко – мати чотирьох дітей. Працювала листоношею в селі Городище Марківської громади. Її родина жила спокійним та мирним життям – наводили лад в невеликій хатині, мали охайний двір, вели господарство.

Поки до села не прийшов «руський мір».

 

А разом з ним – цькування за мову, якою розмовляють люди, захмарні ціни та погрози. Про те, як жінка з чотирма дітьми самостійно подолаиа шлях з окупації – читайте тут.

 

Лисичанська громада отримала 722 ноутбуки, до кінця року гаджетами забезпечать усіх школярів Луганщини

«Вчора 722 ноутбуки HP від ЮНІСЕФ для організації дистанційного навчального процесу отримала Лисичанська громада. До кінця листопада шістьом сільським громадам передамо ще 169 гаджетів від Управління Верховного комісара ООН у справах біженців», - повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор. Він подякував Міністерству освіти і науки України та міжнародним партнерам за підтримку переміщених навчальних закладів та дітей-переселенців з Луганщини, адже у більшості випадків батьки не можуть дозволити дитині окремий ноутбук чи комп’ютер для навчання.

У Харкові в хабі Попаснянської громади приймає терапевт

У хабі Попаснянської міської військової адміністрації в Харкові приймають терапевт та медична сестра.

У Варшаві разом із приватними компаніями зі Швеції луганчани розглянули можливість створення спільних підприємств

Ділова зустріч Луганської делегації з приватними компаніями зі Швеції відбулася 14 листопада під час ІІ міжнародної виставки і конференції в рамках форуму «ReBuild Ukraine».

Захід триває в виставковому центрі «EXPO XXI» у Варшаві.

Дитячі речі на різні вікові групи можна одержати в Броварах

У місцевому хабі розпочато видачу речей для дітей різних вікових груп – три місяці, рік, два-три роки, 14 років.

Отримати набори можуть всі ВПО з Луганської області за наявності оригіналів та копій документів на всіх членів родини (паспорту, ідентифікаційного коду, довідки ВПО, свідоцтва про народження дитини), а також документу, що посвідчує статус отримувача (УБД, пенсійне посвідчення, малозабезпечені родини тощо – за наявності).

Адреса: м. Бровари, вул. Героїв України, 30.

Графік роботи: з 10:00 до 15:00 з вівторка по суботу.

Телефон: +380 93 803 52 73.

У Рубіжному намагаються продати квартири – попиту нема, російські волонтери вимінюють крадене майно луганчан на необхідні для місцевих речі, противник атакував поблизу Надії та Серебрянського лісу

«Ворог не зважає на власні втрати – використовує резерв і продовжує атакувати. Цього разу російські штурми охопили Надію та Серебрянський ліс – успіху в загарбників не було, – зазначив очільник Луганщини Артем Лисогор. – Застосовують тактичну і штурмову авіацію в районі Піщаного та на ділянках, де вони намагаються йти уперед».

Невське та населені пункти навколо, а також Білогорівка витримали артилерійський та мінометний вогонь ворога.