Архів новин

30 ноября 2023

Міжнародні організації навчають посадовців протидіяти корупції

Представники облдержадміністрації, відповідальні за запобігання та виявлення корупції, 27-29 листопада в Полтаві взяли участь у тренінгу з антикорупційного менеджменту.

Захід проводився за підтримки Програми розвитку ООН з відновлення та розбудови миру, що фінансується Європейським Союзом, у відповідності із Програмним документом у рамках компоненту «Місцеве самоврядування та реформа децентралізації».

Програма згаданого тренінгу включала роз’яснення понять антикорупційного менеджменту та його місця в системі управління державних органів.

Хто з громадян матиме право на призначення пільги або субсидії на тверде пічне паливо

Підвищення виплат буде здійснено всім громадянам, які мають право на призначення пільги або субсидії на тверде пічне паливо, крім тих, яким за рахунок програм міжнародних гуманітарних агенцій уже було здійснено виплату на придбання твердого палива на 2023-2024 опалювальний період (у розмірі, який є не меншим за розміри, визначені експериментальним проєктом).

Артем Лисогор про події на Луганщині - 30 листопада, день (відео)

Артем Лисогор про події на Луганщині - 30 листопада, день:

- у звільнених населених пунктах ще залишаються 64 людини. При погіршенні безпекової складової вони хочуть виїхати, але ризикнули на зиму залишитися у своїх домівках; - вони забезпечені усім необхідним - продуктами, хлібом, засобами гігієни, ліками, речами побуту, а також запасом дров для обігріву помешкань;

- учора з Макіївки евакуювали до лікарні жіночку, в якої на фоні постійних ворожих обстрілів погіршився стан здоров'я. Необхідну допомогу їй вже надають;

Роботодавцям компенсують витрати на облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю

Триває урядова програма, за якою роботодавець може отримати компенсацію фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю.

Сума компенсації не перевищує 100,5 тис. гривень – за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю І групи, до 67 тис. гривень – для осіб з інвалідністю ІІ групи.

Відповіді на питання пенсійного забезпечення нададуть 1 грудня в Києві

У п’ятницю, 1 грудня, спеціалісти ГУ ПФУ в Луганській області проведуть прийом внутрішньо переміщених осіб з нашого регіону, які тимчасово мешкають у Києві.

Звернутися за вирішенням пенсійних питань можна з 10:00 до 15:00 до хабу Кремінської громади.

Адреса: м. Київ, бульвар Марії Приймаченко, буд. 8.

Луганські поліцейські доставили допомогу до мешканців деокупованих сіл

Через складні погодні умови на півдорозі машина ув'язла у багнюці, тож хлопцям  в буквальному сенсі довелося відкопувати автівку.

Для місцевих мешканців вони привезли хліб від Красноріченської громади та організували зв'язок з рідними.

Жінці з Макіївки потрібна була термінова кваліфікована медична допомога, тож вона наважилася виїхати. Наразі її вже  доставлено до медичного закладу.

Для внутрішньо переміщених осіб діє цифрова платформа безоплатної юридичної допомоги

Цифрова платформа https://edopomoha.org/home створена фахівцями Данської ради у справах біженців за проєктом, що фінансується в межах цивільного захисту та гуманітарної допомоги ЄС.

Платформа містить відповіді на найпоширеніші юридичні питання, аналітичні матеріали й інформаційні відео. Також на сайті наведено перелік юристів, які можуть надавати безоплатні онлайн- та офлайн-консультації.

Для їх отримання потрібно зареєструватися, використовуючи електронну адресу, та записатися на безоплатну консультацію у зручний для вас час.

«Аналіз ризиків економічної безпеки для жінок» презентовано в рамках проєкту «Жінки. Мир. Безпека: відповіді на виклики війни»

Представниці 14 областей, в тому числі й Луганської, стали учасницями фокус-групових інтерв’ю щодо викликів, з якими стикаються жінки, намагаючись досягти економічної безпеки в умовах війни.

Коаліція «Луганщина. Жінки. Мир. Безпека» дослідила фінансові можливості всіх категорій жінок: ВПО, з інвалідністю, постраждалих від різних видів насильства, жінок, які самотужки виховують дітей, та жительок громад, що постраждали від збройної російської агресії.

Ви закриваєте небо над містами, попереджуєте про виявлені ворожі цілі, 24/7 несете службу на варті наших повітряних кордонів.

Від оперативності радіотехнічних військ – напряму залежить результат роботи зенітних ракетних військ, винищувачів, вогневих груп! Ваш професіоналізм, пильність та високий рівень відповідальності зберігає сотні, а то й мільйони життів. Дякую за службу! З Днем радіотехнічних військ Повітряних Сил ЗСУ! Начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем ЛИСОГОР

Модульні будинки, проекти альтернативного живлення та мобільні станції водопостачання: Офіс відновлення та розвитку Луганської області продовжує активну роботу з іноземними партнерами

Відбулося чергове засідання регіонального Офісу відновлення та розвитку. Зібралися для координації та організації роботи за двома основними напрямами: накопичення матеріально-технічної бази і комунікація з міжнародними донорами.

Шість громад регіону на сьогоднішній день мають ряд проектів з відновлення тимчасово окупованих територій не просто на папері, а вже з підтримкою конкретних донорів. Одним із найсуттєвіших кроків, завдяки яким вдалося досягти цього, стала участь луганської делегації у виставці-конференції «ReBuild Ukraine 2023», яка відбулася 14-15 листопада у Варшаві.

До звільнених сіл привезли допомогу та евакуювали звідти до лікарні жінку, а Лисичанську вже втретє за рік обіцяють забезпечити електропостачанням, у сусідньому Сєвєродонецьку невдоволені сумами в платіжках за це ж саме світло

«До медичного закладу на Донеччині госпіталізували 59-річну жительку прифронтової Макіївки. В неї загострилося хронічне захворювання», – повідомив Артем Лисогор, очільник Луганщини.

Також до звільнених сіл, доправили допомогу, – додав начальник обласної військової адміністрації. Зокрема, регулярні 500 буханок хліба на тиждень. Зібрали в громадян поточні потреби та вчергове запропонували усебічну підтримку в евакуації.