Архів новин

28 ноября 2023

Готуємо хороші далекобійні речі, щоб окупанти відчували українську силу – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Щойно провів засідання Ставки – особливе, тривале, детальне. Перше – фортифікація. Значно посилюємо. Були детальні доповіді на всіх рівнях: Генштаб, Міністерство оборони, Премʼєр-міністр, обласна влада, командувачі ОСУВ. Усі фінанси є. Всі рішення є. Має бути повна відповідна робота в громадах. Усе абсолютно деталізовано – мін і бетону нашій державі точно вистачить. Потрібно більше швидкості та ефективності, і кожен, хто за це відповідає, має чіткі завдання.

Психічне здоров’я наших людей – це та легендарна українська стійкість, яка потребує підтримки – Олена Зеленська підбила підсумки роботи з упровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я у 2023 році

Перша леді України Олена Зеленська підбила підсумки роботи Міжвідомчої координаційної ради з упровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я у 2023 році. Останнє цьогоріч засідання МКР відбулося за участю дружини Президента та під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

Серед учасників – представники центральних органів виконавчої влади, керівники ОВА, народні депутати, представники Офісу Глави держави, Координаційного центру з психічного здоров’я Кабінету Міністрів та міжнародні партнери.

Олена Зеленська у виступі подякувала всім за роботу.

Затверджено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих

Наказом Мінреінтеграції від 21 листопада 2023 року № 318 внесені зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією.

Вказаний Перелік був затверджений у грудні 2022 року та періодично оновлюється.

Зміни до нього вносяться за погодженням із Міністерством оборони на підставі пропозицій відповідних обласних, Київської міської військових адміністрацій.

70% мешканців Луганщини мали досвід проживання потенційно травматичних подій під час війни – Артем Лисогор долучився до засідання Міжвідомчої координаційної ради з питань охорони психічного здоров’я

Громади Луганщини стали одними з найактивніших учасників опитування щодо підтримки серед надавачів та отримувачів психологічних послуг. Всього було заповнено більше 5 000 анкет. Така активна участь всіх секторів надавачів послуг та громадських організацій дозволила провести в непростих умовах окупації Луганської області картування та інвентарізацію послуг із психічного здоров’я та психосоціальної підтримки.

У Луцьку луганчани одержують постільну білизну, матраци, посуд

Також за тиждень понад тисячу продуктових наборів від держави та благодійних організацій видані у хабах Кремінської громади.

А ще у Рівному приймали юрист, фахівець Центру зайнятості, отоларинголог та сімейний лікар, психотерапевт. Відвідувачі звертались до фахівців КУ «Луганський обласний центр соціальної реабілітації дітей з інвалідністю «Відродження».

У Київському хабі консультації проводили спеціаліст з питань зайнятості, терапевт, педіатр.

Наш обласний академічний музично-драматичний театр взяв участь у фестивалі в Чернівцях

27 листопада, у день народження української письменниці-модерністки Ольги Кобилянської, на Буковині розпочався фестиваль комедії «Золоті оплески».

Центральна тема фестивалю – «Комедія під час війни».

До Чернівців приїхали театри з територій, які найбільше постраждали від бойових дій.

Відкрили фестивальний тиждень актори Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру.

Вистава «Іх там нєт» дозволяє глядачу на прикладі зрозуміти – нам є за що боротися: за право бути вільними людьми на своїй землі.

Як можна отримати "пакунок малюка"

Кожна сім'я, у якої народилася дитина, може отримати допомогу від держави у вигляді «пакунка малюка».

У ньому міститься комплект із понад 90 предметів і виробів, які знадобляться для догляду за немовлям у перші місяці його життя (підгузки, пелюшки, ковдри, засоби гігієни, іграшки та інше).

Усі речі обов’язково перевірені та сертифіковані. Загальна вартість такого пакунка – 6 778 грн.

Луганщина долучається до рекрутингової кампанії за фахом «Демінер з гуманітарного розмінування»

Про це під час брифінгу повідомив Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов.

Наразі в Україні усього вісім закладів освіти ліцензовані для підготовки професійних саперів. Тому в умовах високого мінного забруднення територій робота демінерів є дуже затребуваною.

Організацію медіа-кампанії з відкритості державних закупівель обговорили на засіданні робочої групи «Прозорість і підзвітність»

На розширеному засіданні робочої групи «Прозорість і підзвітність» розглянули питання інформування громадськості про державні закупівлі, які провадяться обласною, місцевими військовими адміністраціями та комунальними підприємствами Луганської області.

За дорученням начальника Луганської ОВА Артема Лисогора посилено контроль за цільовим використанням бюджетних коштів.

Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства»: телефони допомоги

Фізичне та сексуальне насильство в умовах повномасштабної війни в Україні залишається однією з найбільш чутливих і гострих проблем, що потребує своєчасного реагування та підтримки від кваліфікованих фахівців.

Втім, насилля може проявлятися не лише у застосуванні фізичної сили та чинитися ворогом, воно не обирає вік та стать, і може будь-де спіткати кожного із нас. Часто людям, які зазнали насильницькі дії над собою, важко наважитися на те, щоб звернутися за допомогою через страх відчути осуд. Проте, отримати вчасно допомогу є надзвичайно важливо!

У хабі в Черкасах нашим переселенцям видаватимуть матраци, ковдри та посуд

До хабу Попаснянської громади в Черкасах надійшла допомога від Міжнародної організації з міграції.

Це – матраци, ковдри, посуд, стільці, лампи.

Їх надаватимуть за заздалегідь узгодженими з донорами списками внутрішньо переміщеним особам з Луганської області, які зареєстровані у цьому гуманітарному осередку.

Телефон для довідок: +38 050 645 19 28.
 

У релокованих закладах професійної освіти Луганщини зараз навчаються 1 496 осіб, у закладах фахової передвищої освіти – 758

За участі заступниці голови облдержадміністрації Катерини Безгинської відбулася нарада з керівниками закладів професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти Луганщини.

Передусім, розглянуті питання організації освітнього процесу та підсумки цьогорічної вступної кампанії.

Нагадаємо, що у дистанційному форматі працюють 10 закладів професійної (професійно-технічної) освіти нашого регіону, ще у двох освітній процес призупинено.

Також функціонують чотири державні та чотири комунальні коледжі, які мають статус окремих юридичних осіб.

Сьогодні в Києві луганських ВПО прийматиме психолог

28 листопада з 12:00 у хабі Гірської громади у Києві відбудеться прийом психолога.

Відвідувачі отримають рекомендації стосовно подолання стресу, підвищеної тривожності, реакції на гучні звуки, порушення сну, психологічних травм.

Адреса: м. Київ, вул. Мала Житомирська, 16/3.

Графік роботи хабу: з 10:00 до 15:00 з понеділка по п’ятницю.

Телефон: (097) 287 94 23.

«Азот» ріжуть на метал та щопівроку анонсують його запуск, у селах Кремінщини та Сватівщини окупанти не відновили навіть газопостачання, ворог намагається тиснути в Серебрянському лісі

«Позиційні бої в лісництві не припиняються. Окупанти вчергове не можуть виконати наказів свого командування щодо взяття цієї території під контроль. Бо наші оборонці стримують і постійно нищать там противника, – поінформував начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор. – Не мають успіхів росіяни і поблизу Стельмахівки, де вони знов активізувалися».

Різали на металобрухт і замість зарплати отримували гуманітарну допомогу. Третина людей, задіяних в знищенні Сєвєродонецького «Азота», пішла шукати інші шляхи заробітку.