Прес-центр29 листопада 2023, 17:11

Влада та громадськість обговорили проблеми ВПО Луганщини

28 листопада відбувся онлайн-форум з вирішення питань ВПО Луганщини.

У заході взяли участь керівники місцевих військових адміністрацій, представники облдержадміністрації, громадські активісти, правозахисники, журналісти.

Ініціатором форму стала громадська організація «Правозахисна група Луганщини».

Найгостріша дискусія розгорнулась навколо питання надання житла для ВПО.

Так, обговорювались наявні варіанти забезпечення житлом переселенців в короткостроковій та довгостроковій перспективах, можливість впровадження механізмів надання компенсації за знищені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій спричинених російською збройною агресією в Україні, надання житла для членів родин загиблих Захисників України.

Про ситуацію з підготовкою тимчасового житла для переселенців розповів начальник Лисичанської міської військової адміністрації Валерій Шибіко.

Крім того, порядок денний включав питання працевлаштування ВПО, підтримки релокованого бізнесу, посилення соціального захисту для найбільш вразливих верств ВПО, перспектив відновлення, покращення комунікації між органами влади та середовищем ВПО.

Зауваження та коментарі, які надійшли під час зустрічі, будуть враховані у подальшій роботі органів влади, гуманітарних хабів та волонтерів.