Архів новин

12 октября 2018

Увага! Оперативне командування "Північ" повідомляє

Сьогодні вранці, 12 жовтня, черговими засобами протиповітряної оборони ОТУ "Північ" були виявлені два безпілотних літальних апарати, які пересікли лінію розмежування та рухались у напрямку Лисичанського нафтопереробного заводу.

Обидва БПЛА були ідентифіковані як ударні та ті, що несуть загрозу життю та здоров'ю мирних жителів. Було прийнято рішення на застосування засобів ППО. В результаті відбиття повітряної атаки один безпілотний літальний апарат противника було збито, другому вдалось повернутися на тимчасово непідконтрольну територію.

Луганщина долучилася до Всеукраїнської акції «Покрова Героїв»

Сьогодні, 12 жовтня, напередодні Дня захисника України, у Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театрі в урочистій обстановці був даний старт Всеукраїнської акції «Покрова Героїв».

До участі у заході долучилися перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Філь, заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, гості з різних регіонів України та представники органів місцевого самоврядування та громадських об'єднань, які беруть участь у національно-патріотичному вихованні молоді.

Оголошено конкурс з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для реалізації яких надається фінансова підтримка з обласного бюджету

Оголошення про проведення конкурсу затверджене розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації № 754 від 12 жовтня 2018 року.

Пріоритетні завдання, на реалізацію яких повинні спрямовуватися програми (проекти, заходи), розроблені учасниками конкурсу:

1) соціально-економічний розвиток;

2) культурно-просвітницька діяльність;

3) національно-патріотичне виховання;

Підприємства паливно-енергетичного комплексу та ЖКГ мають підготуватись до зими до 30 жовтня

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко доповів Віце-прем’єр-міністру – Міністру регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадію Зубку про ситуацію в енергетичній сфері Луганщини та стан гуманітарного розмінування на території області під час засідання оперативного штабу ДСНС, який проходив у режимі селекторного зв’язку.

Зокрема, Юрій Клименко ще раз акцентував на критичній ситуації в енергетичній сфері регіону, пов’язаній  із припиненням з 1 жовтня постачання з РФ вугілля на Луганську ТЕС, запасів якого залишилось на 18 діб роботи.

Про проведення колегії Департаменту охорони здоров’я

У м. Сєвєродонецьк  11 жовтня 2018 року  відбулась колегія Департаменту охорони здоров’я  Луганської облдержадміністрації. В роботі колегії прийняли участь члени колегії, головні лікарі обласних закладів охорони здоров’я, керівники органів та закладів охорони здоров’я міст та районів області. 

На колегії розглядались питання:

Розроблено Регіональний план реформування системи інституційного догляду та виховання дітей

Заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик провела засідання Регіональної міжвідомчої робочої групи з реформування системи інституційного догляду та виховання дітей.

На розгляд присутніх був винесений проект Регіонального плану реформування системи інституційного догляду та виховання дітей, який розроблений у рамках впровадження Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017-2026 роки в Луганській області та ґрунтується на положеннях Конвенції ООН про права дитини.

Документальна стрічка про наших жінок - військовослужбовців «Невидимий батальйон» завітала до Сєвєродонецька

Напередодні Дня захисника України у Сєвєродонецькому коледжі культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва відбувся показ повнометражного документального фільму про участь українських жінок у війні з РФ «Невидимий батальйон».

Участь у заході взяли заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, режисери стрічки, вихованці навчального закладу та небайдужі містяни.

Засідання Регіональної міжвідомчої робочої групи з реформування системи інституційного догляду та виховання дітей.

12 жовтня 2018 року під головуванням заступника голови облдержадміністрації О. Лішик відбулося засідання Регіональної міжвідомчої робочої групи  з реформування системи інституційного догляду та виховання дітей. Розглядалось  питання щодо впровадження Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017 – 2026 роки в Луганській області.  Розглянуто проект Регіонального плану реформування системи інституційного догляду та виховання дітей, який було розміщено на сайті обласної  адміністрації для обговорення.

У Сєвєродонецьку вшанували пам'ять загиблих на Сході України

Сьогодні, 12 жовтня, відбулося покладання квітів до пам’ятника генерал-майору Національної гвардії України О.В. Радієвському з нагоди Дня захисника України та Дня Українського козацтва.

«Через біль та випробування ми будуємо гідну державу. За останні чотири роки на долю українців випало багато страшних подій. Майже щодня гинуть доньки та сини України. Так, 10 жовтня Луганщина втратила 19-річну Олесю Бакланову з Марківщини. Вічна пам'ять усім загиблим, які відстоюють суверенітет та територіальну цілісність України», – наголосила заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

Державне підприємство «Національне газетно-журнальне видавництво» проводить передплату україномовних видань культурологічного спрямування

Державне підприємство «Національне газетно-журнальне видавництво» проводить передплату україномовних видань культурологічного спрямування, а саме:

Газети:

•        «Культура і життя» - щотижнева газета, яка впродовж сторіччя веде літопис багатогранного культурного життя країни. Висвітлює проблеми розвитку сучасного мистецтва, збереження і актуалізації національної культурної спадщини.

Піротехніками на Луганщині вилучено шість одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 11 жовтня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 1,65 га місцевості у Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Виявлено та вилучено шість ручних гранат.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Дорогі співвітчизники! Дорогі українці!

Господь побачив боротьбу українського народу за свою самостійність. Він почув наші молитви. Він належно оцінив наші труди. Йому стало так угодно, щоб Його Всесвятість Вселенський Патріарх Варфоломій і Синод Константинопольської Церкви-Матері сказали омріяне, довгоочікуване та протягом тривалого часу виборюване  нами  «так!».

Помісній, автокефальній, православній Церкві України – бути!

Підсумки роботи підвідомчих установ і закладів соціального захисту населення

Департаментом соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації 11 жовтня 2018 року проведено нараду щодо підсумків роботи підвідомчих установ і закладів соціального захисту населення у ІІІ кварталі 2018 року  та організація роботи на наступний період.

На Кремінщині реалізуються два комплексних проекти у сфері надання медичних послуг

Для надання якісних медичних послуг населенню Кремінського району як на первинному, так і на вторинному рівні розпочата активна фаза реалізації двох комплексних проектів: «Покращення медичного обслуговування Кремінської районної територіальної громади шляхом відновлення та розбудови інфраструктури з надання якісних і доступних медичних послуг» та «Покращення умов надання первинної медичної допомоги мешканцям Кремінського району».

Міжнародні тендери ЄС для українських компаній у секторі машинобудування

Експерти Офісу з просування експорту відшукали 260 актуальних тендерних можливостей в країнах ЄС у сфері машинобудування, які реалізовуються в рамках Угоди про державні закупівлі Світової організації торгівлі (GPA). Пропонуємо вам ознайомитися з деякими з них:

– Постачання та встановлення електромеханічних елементів для гідроелектростанціїпотужністю 8,5 МВт у Франції https://bit.ly/2QDvs5Y. Дедлайн – 15 листопада 2018 року.

Індія зацікавлена в імпорті українських яблук

Наразі, за підтримки Посольства України в Республіці Індія та за участі Держпродспоживслужби, між Міністерством аграрної політики та продовольства України та Міністерством сільського господарства та добробуту фермерів Індії опрацьовується питання щодо включення України до списку держав-експортерів окремих видів плодово-ягідної продукції до Індії. Зокрема, йдеться про експорт українських яблук.

Про тісну співпрацю Луганської обласної дитячої клінічної лікарні та Державного закладу «Луганський державний медичний університет»

Бригада з 7 чоловік під керівництвом професора нейрохірурга УСАТОВА С.А. провели в Луганській обласній дитячій лікарні серйозну нейрохірургічну операцію дівчинці 11 років 10 міс з Сєвєродонецька з приводу вродженої мальформації судин головного мозку, внутрішньомозкової гематоми. Операція йшла більше 3-х годин, була видалена гематома в лівій потиличній області. Стан дитини за добу стабілізувався.

Новини ООС: на Луганщині фіксується зменшення інтенсивності ворожих обстрілів

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська тричі порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, по укріпленнях наших військовослужбовців Троїцького та Новозванівки Попаснянського району вівся обстріл з протитанкових та автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів.

У напрямку Кримського Новоайдарського району відкривався вогонь з протитанкових та автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів.