Архів новин

10 октября 2018

Ольга Лішик привітала з прийдешнім святом військових у Краматорську

Сьогодні напередодні Дня захисника України у Краматорську відбулись урочисті заходи з нагоди прийдешнього свята. В них узяли участь Командувач Операції об’єднаних сил, генерал-лейтенант Сергій Наєв, голова Донецької облдержадміністрації Олександр Куць та заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик.

У вітальному слові Сергій Наєв наголосив: «Бійці Об’єднаних сил щодня виконують ратну працю, результатом якої є наближення нашої перемоги. Віддаючи шану кожному з них, я пишаюся всіма секторами безпеки і оборони, які є у складі Збройних Сил, і вітаю усіх зі святом!»

Озвучені на акції профспілок питання розглянуті в облдержадміністрації

9 жовтня у місті Сєвєродонецьк відбувся мітинг профспілок області.

Заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик запросила ініціативну групу від учасників мітингу на нараду, де було спільно  опрацьовано вимоги за участю представників структурних підрозділів облдержадміністрації.

Під час наради Ольга Лішик доповіла, що озвучені на мітингу  вимоги в більшій частині належать до сфери повноважень центральних органів виконавчої влади, але обласна влада прикладає усіх зусиль задля вирішення проблем.

Луганщині потрібна робота Сєвєродонецької ТЕЦ у режимі генерації електроенергії, – Юрій Клименко

Відповідну нараду сьогодні, 10 жовтня, провів заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Він наголосив, що робота ДП «Сєвєродонецька ТЕЦ» в режимі генерації електричної енергії протягом опалювального періоду 2018-2019 років є вкрай важливою для Луганщини.

СЕРІЯ ТРЕНІНГІВ З ОЦІНКИ ПОТРЕБ ГРОМАДИ В НАДАННІ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ.

В рамках реалізації угоди про співпрацю між Луганської облдержадміністрацією та МБО «СОС Дитячі містечка Україна» щодо реалізації у Луганській області Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017-2026 роки та права дитини на виховання в сім’ї відбудеться серія триденних секторальних тренінгів на тему «Оцінка потреб громади в наданні соціальних послуг сім’ям з дітьми».

Інформаційно-аналітична довідка щодо основних тенденцій економічного розвитку регіону станом на 01.10.2018

За даними, оприлюдненими Державною службою статистики України, структурних підрозділів облдержадміністрації, проведено моніторинг щодо основних тенденцій економічного розвитку регіону та підготовлено інформаційно-аналітичні матеріали за напрямами: промислове виробництво, інвестиційна діяльність, зовнішня торгівля (експорт та імпорт товарів), внутрішній ринок (внутрішня торгівля, цінова ситуація), висвітлено основні причини, що вплинули на розвиток відповідних сфер, заходи місцевих органів виконавчої влади щодо подолання негативних тенденцій розвитку регіону.

Актуальний коментар: Президент підписав закон щодо умов забезпечення соціальним житлом внутрішньо переміщених осіб

Президент України Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про житловий фонд соціального призначення» щодо умов забезпечення соціальним житлом внутрішньо переміщених осіб.

Про Науково-практичну конференцію з міжнародною участю «Разом задля покращення неврологічного та психічного здоров’я»

Експерт за напрямком "Наркологія, психіатрія" при Департаменті охорони здоров'я Овчаренко Микола Олексійович третього та четвертого жовтня 2018 року в м.Запоріжжя приняв участь у Науково-практичній конференції з міжнародною участю «Разом задля покращення неврологічного та психічного здоров’я»

 

Луганчанка – найсильніша спортсменка України у шорт-треку

У  Чернівцях відбулись фінальні етапи чемпіонату та Кубку України з маутенбайку 2018 року.

У шорт-треку найсильнішою спортсменкою України 2018 року стала Катерина Набережна. Вона здобула найбільшу кількість перемог у цьому сезоні.

Крім цього, за сумою семи етапів Кубку України 2018 року з крос-кантрі спортсменка Луганської обласної школи вищої спортивної майстерності Катерина Набережна стала чемпіонкою – це великий внесок до спортивної скарбниці області.

Вітаємо спортсменку та її тренера Сергія Вороніна з вдалим сезоном!

Президент підписав Закон щодо доступу осіб з особливими освітніми потребами до освітніх послуг

Президент Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо доступу осіб з особливими освітніми потребами до освітніх послуг».

Закон передбачає імплементацію та реалізацію міжнародних та європейських стандартів щодо захисту прав та законних інтересів осіб з особливими освітніми потребами та приведення вищезазначених законодавчих актів у відповідність з нормами актів міжнародного права та базового Закону України «Про освіту».

Реалізація Закону сприятиме розвитку та соціалізації осіб з особливими освітніми потребами.

Про прийняття участі у Міжнародному конгресі


Експерт за напрямком «Ендокринологія» при Департаменті охорони здоров’я  Гондарева Євгенія Олександрівна прийняла участь у засіданні 54 Міжнародного конгресу, який відбувся у Берліні з залученням членів Європейської асоціації з вивчення цукрового діабету (EASD 2018).

Обласна влада поруч з профспілками

Президія Федерації профспілок України на своєму засіданні 20 вересня 2018 року прийняла рішення про проведення Всеукраїнської акції протесту профспілок, яка пройде у 2 етапи: попереджувальний етап - 9 жовтня у рамках Всесвітнього дня дій за гідну працю у всіх обласних центрах України, другий заключний етап - 17 жовтня у Міжнародний день боротьби з бідністю у місті Києві.

В рамках першого етапу 10 жовтня у місті Сєвєродонецьку відбувся мітинг профспілок області, працівників освіти, охорони здоров’я та промислових підприємств.

Сергій Філь: Луганщина допоможе Ічні!

«Наша область пережила величезну трагедію у 2015 році, коли вибухнули склади з боєприпасами у місті Сватове. Подолати наслідки тих жахливих подій нам допомагала вся Україна! Масштабні збитки від аналогічної ситуації понесло невеличке місто Ічня на Чернігівщині. Ви всі бачили ці жахливі кадри і горе людей. Їм потрібна допомога і ми також не будемо стояти осторонь!

Через ЦНАПи області суб’єкти господарювання та громадяни отримали майже 235 тисяч послуг

На Луганщині створені та діють 20 центрів надання адміністративних послуг. З них 11 районних, чотири міських та п’ять центрів Біловодської, Білокуракинської, Новопсковської, Троїцької селищних та Чмирівської сільської рад, які обслуговують об’єднані територіальні громади.

В Україні ввели «зелені лінії» для обмеження забудови парків та лісів

З 1 вересня 2018 року в дію вступили нові державні будівельні норми («ДБН Б.2.2-12:2018 «Планування і забудова територій»), які, зокрема, встановлюють обмеження забудови в зелених, ландшафтних та рекреаційних зонах – «зелені лінії», що сприятимуть збереженню таких територій.

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

Довідник корисних посилань для експортерів та початківців

Шановні підприємці! Пропонуємо до вашої уваги підготовлене командою Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації оновлене спеціальне видання «Довідник корисних посилань для експортерів та початківців».

Музичні гостини

      09 жовтня 2018 р. на базі Луганського обласного краєзнавчого музею відбулось методичне об`єднання музичних керівників району «Музичні гостини» на тему: «Культурна спадщина нашого краю».

      Музейні співробітники спільно з музичними фахівцями згадували видатних особистостей культурної ниви Луганщини – Зілоті О.І., Агаджанова О.Л., Матусовського М.Л., Сосюру В.М., Гаршина В.М., Кобилкіна І.Т., слухали знайомий усім романс «Біла акація», декламували вірші, жваво спілкувалися!

Проведено нараду щодо додержання та реалізації прав осіб з інвалідністю

Відбулася спільна нарада Департаментів соціального захисту населення та охорони здоров’я облдержадміністрації стосовно реалізації комплексних заходів щодо створення умов для усунення обмежень життєдіяльності осіб з інвалідністю.

Зокрема, обговорювалися питання надання медичної допомоги та реабілітаційних послуг особам з інвалідністю, які знаходяться у закладах системи соціального захисту населення.

Піротехніками на Луганщині вилучено 20 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 9 жовтня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 1,1 га місцевості у Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено 20 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: п’ять артилерійських снарядів і 15 ручних гранат.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Місцеві бюджети Луганщини отримали у розпорядження понад 2 мільярди гривень

Протягом січня-вересня 2018 року до загального та спеціального фондів місцевих бюджетів надійшло 2 млрд 65 млн гривень.

Надходження доходів загального фонду місцевих бюджетів Луганщини склали 2 млрд 35 млн гривень податків та зборів. Темп росту надходжень до відповідного періоду 2017 року склав 11,4 %, що становить понад 207,7 млн гривень. Важливо, що зростання надходжень досягнуто з усіх бюджетоутворюючих податків.

Новини ООС: ворог поновив артилерійські обстріли на Луганщині

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська 9 разів порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Золотого, Новотошківського та Новозванівки Попаснянського району відкривався вогонь з гармат калібром 152 мм, 82-мм мінометів, протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних типів, БМП, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

По укріпленнях наших захисників поблизу Кримського Новоайдарського району застосовувались 82-мм міномети, гранатомети різних типів, БМП, великокаліберні кулемети, а також стрілецька зброя.