Архів новин

01 октября 2018

Стратегічне партнерство Україна-Канада та його регіональний вимір, – в облдержадміністрації відбулася зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Канади в Україні Романом Ващуком

Питання енергобезпеки регіону, розвитку економіки і залучення іноземних інвестицій, за дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза, обговорив сьогодні, 1 жовтня, його заступник Геннадій Іваненко з Надзвичайним і Повноважним Послом Канади в Україні Романом Ващуком.

У Сєвєродонецьку обговорювали питання ґендерної рівності та ґендерно-орієнтованого бюджетування

27 вересня 2018 року у місті Сєвєродонецьк відбувся тренінг на тему «Ґендерно-орієнтоване бюджетування як дієвий інструмент підвищення правової спроможності жінок», організований ГО «Східноукраїнський центр розвитку місцевої демократії».

У заході взяли участь представники Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації, депутати Сєвєродонецької міської ради, представники громадських організацій та ЗМІ, активні громадяни, експерти з ґендерних питань.

На Луганщині проводиться серія виїзних заходів щодо забезпечення стійкості послуг мобільних бригад психосоціальної допомоги постраждалим від насильства

На Луганщині розпочалася серія виїзних робочих зустрічей з питань надання послуг фахівцями мобільних бригад соціально-психологічної допомоги та розгляду питання подальшої стійкості їх роботи за підтримки місцевих органів влади. Із 2015 року в Луганській області з ініціативи Фонду ООН у галузі народонаселення за підтримки Української фундації громадського здоров'я та ЮНІСЕФ працюють вісім мобільних бригад, які є дієвим інструментом надання екстреної допомоги постраждалим від домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

Про проведення республіканського семінару з головами прес-служб Департаментів охорони здоров’я України та обласних державних адміністрацій

На минулому тижні (28-29.09.2018) у м. Києві Міністерством охорони здоров’я Украни, Національною службою здоров’я України (далі – НСЗУ) зі співробітниками проекту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я» було проведено семінар.

Метою заходу було:

Проведення відбору виконавця робіт із землеустрою та оцінки земель

Мета проведення робіт:
відбір виконавця робіт із землеустрою, оцінки земель у процесі підготовки лотів до продажу на земельних торгах прав оренди земельних ділянок

Дані про земельні ділянки (місце розташування, орієнтовний розмір, цільове призначення):

Відбулася чергова передача земель сільськогосподарського призначення об’єднаним громадам Луганщини

В області триває процес передачі земель у комунальну власність шести об’єднаним територіальним громадам, який має завершитися до кінця 2018 року.

Наприкінці вересня Головним управлінням Держгеокадастру у Луганській області передані земельні ділянки державної власності:

Підвищення кваліфікації представників управлінь соціального захисту населення міст обласного значення та обласних державних адміністрацій

З 26 по 28 вересня 2018 року у м. Київ було проведено тематичний короткотерміновий семінар на тему «Посилення ідентифікації осіб, які постраждали від торгівлі людьми. Виклики сьогодення» для представників управлінь соціального захисту населення міст обласного значення та обласних державних адміністрацій.

Семінар проведено за ініціативи Мінсоцполітики та підтримки Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні – Агентства ООН з питань міграції.

Інноваційна програма розвитку спроможності об’єднаних територіальних громад в рамках проекту USAID

З вересня 2018 року розпочалась інноваційна програма розвитку спроможності об’єднаних територіальних громад в управлінні земельними ресурсами та залученні інвестицій – «Програма місцевого системного розвитку». Програма виконується Фондом Східна Європа у партнерстві з ТОВ «Бломінфо-Юкрейн», громадською організацією «Деспро» та Київським економічним інститутом в рамках проекту USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку».

ЯКІ ЦІЛІ МИ ПЕРЕД СОБОЮ СТАВИМО?

Місцеві громади Луганщини отримали понад 200 мільйонів єдиного податку

Ця сума надійшла від суб’єктів господарювання протягом січня-серпня 2018 року.

Основна частина надходжень єдиного податку, а це 112,2 млн гривень, сплачена фізичними особами – підприємцями, які працюють на спрощеній системі оподаткування, та сільськогосподарськими товаровиробниками – 68,8 млн гривень.

У порівнянні з показниками аналогічного періоду 2017 року надходження єдиного податку збільшились на 32,8 млн гривень, або на 19,6 %.

Хто має право на отримання соціальних стипендій у вищих навчальних закладах

Постановою Кабінету Міністрів України «Деякі питання виплати соціальних стипендій студентам (курсантам) невійськових державних вищих навчальних закладів» № 1045 запроваджено виплату відповідних стипендій органами соціального захисту населення через вищі навчальні заклади студентам (курсантам) державних вищих навчальних закладів III-IV рівня акредитації та вищих навчальних закладів I-II рівня акредитації, що входять до їх складу, без статусу окремих юридичних осіб, які навчаються на денній формі за державним замовленням.

Привітання з міжнародним днем музики

Шановні колеги!

На світі немає людей, байдужих до музики. Вона надихає, змушує радіти і співпереживати, відкриваючи двері в прекрасний світ звуків і коливань наших власних струн душі.

Вітаємо із Міжнародним Днем музики всіх причетних до цього прекрасного виду мистецтва:  композиторів, музикантів, співаків, диригентів, викладачів шкіл естетичного виховання Луганщини, а також усіх, хто просто любить музику!

Привітання з днем працівника освіти

Вельмишановне освітянське товариство!

 

Сьогодні кожен з нас мимоволі згадує свого Вчителя. Людину, котра запалила в нас іскорку знань, стала другом і тактовним наставником, кому ми зобов’язані своїми життєвими і професійними перемогами.

І справді, на освітян покладена надзвичайно відповідальне й почесне завдання – саме вони передають молоді свої знання і навички, духовні цінності та національні традиції, свою енергію до творення й розбудови незалежної Української держави.

Аудитори Луганщини за вісім місяців забезпечили відшкодування втрат на суму 7,8 млн гривень

Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Луганській області впродовж січня-серпня 2018 року забезпечили усунення порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на суму 7,8 млн гривень.

За вчинені фінансові порушення 28 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, ще один – до матеріальної та п’ять –дисциплінарної.

75 років бездоганного служіння мистецтву і людям!

Минула п’ятниця, 28 вересня 2018 року, в Сєвєродонецьку була насичена культурними заходами. Але особливо значущим на їх тлі безумовно стало святкування 75-річчя Луганської обласної філармонії.

 

До цієї події творчі колективи філармонії готувалися довго і ретельно. У програму ювілейного концерту були включені найкращі номери. Підготували слухачам і справжні сюрпризи. Велике розмаїття музичних інструментів і талановите виконання молодих і професійних музикантів дозволило виконати твори на рівні кращих колективів світу.

 

Кому необхідно подавати новий пакет документів для призначення субсидії

Після закінчення терміну отримання субсидії з 1 травня 2018 року по 30 вересня 2018 року структурні підрозділи соціального захисту населення самостійно нараховують субсидії на наступний період для сімей, які отримували субсидію в попередньому сезоні, крім орендарів, внутрішньо переміщених осіб та осіб, які звертаються за призначенням житлової субсидії на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, а також домогосподарств, у яких кількість фактично проживаючих зареєстрованих осіб менша, ніж кількість зареєстрованих осіб.

У містах і районах області: у Кремінській школі № 4 відкрито спортзал із сучасними тренажерами

На цю довгоочікувану подію чекали з нетерпінням учні навчального закладу, які активно займаються різними видами спорту, відвідують шкільні та міські спортивні гуртки і секції. Відтепер вони ще матимуть можливість вдосконалювати свою фізичну форму на тренажерах.

Сучасні спортивні тренажери встановлені за рахунок субвенції з державного бюджету України, а на ремонт приміщення залу залучені кошти районного бюджету.

Піротехніками за минулий тиждень вилучено 290 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулого тижня піротехнічними розрахунками ДСНС України в області обстежено 18,29 га місцевості.

Загалом виявлено й вилучено 290 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 168 артилерійських снарядів, 10 мінометних мін, 95 ручних гранат, сім інженерних боєприпасів, вісім підривників, дві одиниці іншої вибухівки та 21 одиницю набоїв.

Слід зазначити, що з початку року піротехнічними розрахунками ДСНС здійснено 889 виїздів, обстежено 881,78 га території області, де виявлено та вилучено 6443 одиниці вибухонебезпечних предметів й 1040 одиниць набоїв.

Щодо призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги

Непрацюючі фізичні особи, які постійно надають соціальні послуги громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги (крім осіб, що обслуговуються соціальними службами), призначається  щомісячна компенсаційна виплата.

Компенсація призначається, виходячи з прожиткового мінімуму для працездатних осіб у таких розмірах:

15 відсотків – фізичним особам, які надають соціальні послуги особам з інвалідністю I групи;

На Луганщині розглянули питання запобігання та протидії дискримінації жінок із вразливих соціальних груп

Чергове засідання обласної Координаційної ради з питань сім'ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми провела заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.  

Питання щодо запобігання та протидія дискримінації жінок із вразливих соціальних груп, що обговорювалося, обрано не випадково, адже у жовтні відбудуться парламентські слухання саме за цією темою.

Новини ООС: у Новоайдарському та Попаснянському районах не припиняються ворожі обстріли

Протягом минулої доби російсько-терористичні війська 12 разів порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Кримського Новоайдарського району застосовувались гранатомети різних типів, БМП, великокаліберні кулемети та стрілецька зброя.

По укріпленнях наших захисників поблизу Новотошківського, Катеринівки, Новозванівки, та Троїцького Попаснянского району велись обстріли з протитанкових та автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Міжнародний день людей похилого віку

Другий місяць осені починається з особливої дати. 1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею ООН. А в Україні це також і День ветерана.

У цей день світ говорить про проведені активні дії щодо захисту інтересів людей похилого віку, створення для них сприятливих умов життя, про невирішене у цій сфері.