Архів новин

04 октября 2018

Володимир Гройсман: наша мета – 30 % зниження аварій і більше тисячі врятованих життів на рік

Уряд ставить завдання знизити смертність та травмування на дорогах на 30 % і опрацювати програму додаткового захисту дітей. Про це заявив Володимир Гройсман під час всеукраїнської наради з питань безпеки дорожнього руху.

Аварійність на українських дорогах є надзвичайно високою. Тому Уряд реалізує чітку стратегію щодо безпеки на дорогах України.

В Україні рівень смертності та травматизму внаслідок дорожньо-транспортних пригод є одним з найвищих в Європі. З 2005 року кількість загиблих на дорогах перевищила 74 тис людей. Кількість травмованих – понад 600 тис.

За дев’ять місяців місцеві бюджети Луганщини отримали понад 10 мільйонів від ліцензування алкоголю та тютюну

За січень-вересень 2018 року казна Луганської області поповнилася на 10 млн 252 тис. гривень від плати за ліцензії на право торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами.

Це на 159 тис. гривень більше фактичних надходжень за січень-вересень 2017 року.

Нагадаємо, що станом на 1 жовтня 2018 року на Луганщині здійснюють діяльність 1320 суб’єктів господарювання, які мають ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Внесено зміни у порядок оформлення паспорта громадянина України у формі ID-картки

3 жовтня внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 р. № 302 «Про затвердження зразка бланка, технічного опису та Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, знищення паспорта громадянина України».

Відтак, з 1 листопада 2018 року громадяни України матимуть можливість здійснити обмін паспорта у формі книжечки на паспорт у формі ID-картки за бажанням у будь-який час.

Відвідування родин, які виховують дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

У вівторок 2 жовтня, начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Родіна Р.В. відвідала дитячі будинки сімейного типу та прийомну сім’ю які функціонують на території м. Лисичанськ.

Візит у сім’ї  батьків-вихователів та прийомних батьків здійснено з метою перевірки умов утримання і виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Луганчани з інвалідністю долучилися до Всеукраїнського Форуму «Право на життя»

У Києві відбулась значуща для людей з інвалідністю України подія – Всеукраїнський форум «Право на життя».

Захід присвячено 10-річчя підписання Україною Конвенції ООН про права людей з інвалідністю.

Від області у Форумі взяли участь 52 представника недержавних організацій та майже стільки жителів Луганщини, які мають статус ВПО і мешкають в різних областях України; спортсмени Луганського регіонального центру фізичної культури і спорту «Інваспорт».

На Донбасі ми захищаємо не лише наш суверенітет, ми стоїмо на захисті демократії в Європі – Президент в інтерв’ю La Repubblica

Президент Петро Порошенко в інтерв’ю італійській газеті La Repubblica підкреслив, що Україна захищає не лише свою незалежність і територіальну цілісність, а й цінності демократії та свободи в усій Європі.

«Ми не просимо солдат. Ми лише просимо, щоб ЄС залишався на нашому боці, тому що бути разом – єдиний спосіб, щоб бути сильніше. Розумієте, на Донбасі ми захищаємо не лише наш національний суверенітет – ми стаємо на захисті демократії в Європі, яка знаходиться під прицілом Москви», – підкреслив Петро Порошенко.

У Сєвєродонецьку привітали освітян з професійним святом

Обласні урочистості з нагоди Дня працівників освіти відбулися сьогодні, 4 жовтня, у Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театрі.

Вітаючи освітян з прийдешнім професійним святом, заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик наголосила на важливості освітніх реформ, які наразі впроваджуються державою.

На порядку денному своєчасність початку опалювального сезону

За інформацією прес-служба Віце-прем’єр-міністра України, на селекторній нараді щодо готовності регіонів до опалювального сезону Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко зауважив: «З проведенням у 2015 році фінансової децентралізації, на місця були максимально передані кошти. На сьогодні бюджети розвитку складають 200 млрд грн. І тому, розмови про те, що хтось і щось не встигає, бути не може.

Визначені підприємства, які отримають з облбюджету часткову компенсацію відсоткових ставок за кредитами

В облдержадміністрації відбулося засідання конкурсної комісії з підготовки та проведення конкурсного відбору суб’єктів малого і середнього підприємництва, яким буде надано з обласного бюджету часткову компенсацію відсоткових ставок за кредитами для реалізації проектів.

Засідання провів заступник  голови облдержадміністрації, голова конкурсної комісії Геннадій Іваненко.

Розглядалися подані суб’єктами малого і середнього підприємництва пакети документів та питання прийняття рішення про допущення або недопущення їх до конкурсного відбору.

Піротехніками на Луганщині вилучено 29 ручних гранат

Протягом минулої доби, 3 жовтня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 5,9 га місцевості у Кремінському, Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено 29 ручних гранат.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Область отримала понад 2 мільйони субвенції для надання держпідтримки особам з особливими освітніми потребами

З державного бюджету до обласного бюджету надійшло 2.022,0 тис. гривень субвенції на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами, яка в повному обсязі профінансована на рахунки відповідних місцевих бюджетів області.

Загалом Законом України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» місцевим бюджетам Луганської області передбачена відповідна субвенція в обсязі 2.426,0 тис. гривень.

Новини ООС: на Новоайдарщині не змовкають ворожі міномети

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська 5 разів порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Кримського Новоайдарського району відкривався вогонь зі 120-мм мінометів, протитанкових та автоматичних гранатометів, БМП, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

По укріпленнях військовослужбовців Троїцького Попаснянського району вівся обстріл з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.