Архів новин

09 октября 2018

Суб’єкти господарювання та громадяни отримали майже 235 тисяч послуг через центри надання адміністративних послуг області

На Луганщині створені та діють 20 центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП), із яких: 11 районних, 4 міських та 5 центрів Біловодської, Білокуракинської, Новопсковської, Троїцької селищних та Чмирівської сільської рад, які обслуговують об’єднані територіальні громади (далі – ОТГ).

Битва міст»: конкурс на реалізацію національних безкоштовних освітніх програм для підприємців та експортерів «Export Revolution Ukraine» та «Creative Export Ukraine»

З 25 вересня по 17 жовтня 2018 року Офіс з просування експорту та Міністерство економічного розвитку і торгівлі України проводять конкурс «Битва міст» для місцевих органів виконавчої влади України щодо визначення двох українських міст (окрім м. Київ), які приєднаються до реалізації національних безкоштовних освітніх програм для підприємців та експортерів «Export Revolution Ukraine» та «Creative Export Ukraine».

Програма від Данської Ради у справах біженців (Danish Refugee Council), спрямована на підтримку внутрішньо переміщених осіб (ВПО) і осіб, які постраждали від конфлікту в Україні

Данська Рада у справах біженців (Danish Refugee Council) за фінансової підтримки Щвейцарської агенції розвитку та співробітництва (Swiss Agency for Development and Cooperation/SDC) і Департаменту Міжнародного Розвитку Великобританії (Department for International Development /DFID) розпочинає нову хвилю грантової програми, спрямовану на підтримку внутрішньо переміщених осіб (ВПО) і осіб, які постраждали від конфлікту в Україні, підвищення конкурентоспроможності на ринку праці та стабілізації їх життя шляхом надання можливості отримання професійної освіти.

Британський Уряд включає укладання торговельної угоди з Україною до своїх пріоритетів

Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе зустрілася з Міністром Великої Британії у справах Європи та Америки Аланом Данканом під час робочого візиту до Лондона.

Сторони обговорили питання санкцій щодо Росії. Іванна Климпуш-Цинцадзе подякувала Уряду Великої Британії за чітку позицію щодо України та продовження санкцій проти агресора. Вона окремо наголосила на ефективності фінансових санкцій, які ускладнюють Росії доступ до західних ринків.

За останні місяці без порушень Мінських угод повернуто низку населених пунктів під контроль української влади, – брифінг

Про це повідомлено сьогодні під час брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації.

Заступник Командувача Об’єднаних сил з морально-психологічного забезпечення та гуманітарних питань, генерал-майор Олександр Голоднюк, зокрема, розповів як змінилася ситуація з початку проведення операції Об’єднаних сил і що зроблено у напрямі військово-цивільного співробітництва.

Департаментом соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації проведено нараду щодо додержання та реалізації прав осіб з інвалідністю

На виконання доручення Віце-прем’єр-міністра України П. Розенка від 13.09.2018 № 35104/1/1-18 стосовно здійснення комплексних заходів щодо створення умов для усунення обмежень життєдіяльності осіб з інвалідністю напередодні була проведена спільна зустріч з керівництвом Департаменту охорони здоров’я Луганської облдержадміністрації.

Під час зустрічі обговорювалися питання щодо надання медичної допомоги та реабілітаційних послуг особам з інвалідністю, які знаходяться у закладах системи соціального захисту населення.

13 жовтня 2018 року в с. Гречишкиному Новоайдарського району відбудеться урочисте відкриття меморіальної дошки козаку Армії Української Народної Республіки Павлу Гречишкину

У рамках реалізації у Луганській області Всеукраїнського науково-просвітницького, історико-краєзнавчого проекту «Місця пам'яті Української революції 1917 – 1921 років» 13 жовтня 2018 року в с. Гречишкиному  Новоайдарського району за участі керівництва області, району, учасників Всеукраїнської акції «Покрова Героїв», військовослужбовців, громадськості відбудеться урочисте відкриття меморіальної дошки козаку Армії Української Народної Республіки Павлу Гречишкину.

Захід приурочено до Дня захисника України та Дня Українського козацтва.

Довідкова інформація.

З нагоди 100-річчя видання перших марок України «Укрпошта» випустила поштовий конверт та марки

У день цієї важливої події та визначення Всесвітнього дня пошти у приміщенні облдержадміністрації відбулась церемонія спецпогашення знаків поштової оплати.

В урочистому заході взяли участь перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Сергій Філь, перший заступник Сєвєродонецького міського голови Ігор Слєсарев та директор Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації Сергій Шелест.

Ризикуючи життям…

08 жовтня 2018 року у Луганському обласному краєзнавчому музеї, за підтримки Польського інституту (м. Київ), відкрито виставку «Ризикуючи життям. Поляки рятують євреїв під час Голокосту».

 

Cвяткове спецпогашення знаків поштової оплати та виставка філателістичної продукції

09 жовтня за сприяння облдержадміністрації та Департаменту спільно з Луганською дирекцією ПАТ «Укрпошта» з нагоди 100-річчя випуску перших українських поштових марок у приміщенні облдержадміністрації підготовлено та проведено святкове спецпогашення знаків поштової оплати та виставку філателістичної продукції.

Фотовиставка «Наші герої» відкрилась у Сєвєродонецьку

Сьогодні, 9 жовтня, перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Філь, заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик та заступник Командувача об’єднаних сил генерал-майор Олександр Голоднюк узяли участь в урочистому відкритті фотовиставки «Наші герої», присвяченій Дню захисника України. Також захід відвідали представники ЗМІ, громадськості та небайдужі містяни. Акція відбулась у будівлі Луганської ОДА.

12 жовтня відбудеться кінопоказ повнометражного документального фільму про участь українських жінок у війні з Росією «Невидимий батальйон»

«Знаю дівчину, яка під обстрілами витягувала поранених у Іловайську, коли більшість чоловіків сиділи в підвалі. Якщо жінка, мати, сестра чи донька бажає захищати наші цінності і нашу територію, то ніхто не може їй цього заборонити.»

«Невидимий батальйон»

Дата: 12 жовтня

Час: 13.00

Місце: Сєвєродонецький коледж культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва просп. Хіміків,10

 

На Кремінщині відновлюються дитячі заклади

У спеціалізованій залі боксу Кремінської дитячо-юнацької спортивної школи триває другий етап ремонту – утеплення приміщення.

Влітку тут завершена перша черга ремонтних робіт, на що з районного бюджету виділено 1,495 млн гривень.

Загалом на капітальний ремонт зали боксу з районного бюджету спрямовано 2,845 млн гривень.

На Луганщині презентували інтерактивну карту об’єктів відновленої інфраструктури

Під час апаратної наради директор Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності ОДА Денис Денищенко презентував Інтерактивну карту інфраструктурних об’єктів відновлених за рахунок міжнародної технічної допомоги протягом 2015-2018 років за технічної підтримки міжнародної ініціативи Reach.

На початку виступу він наголосив, що прикладом застосування сучасних інновацій є інтерактивна карта, яка містить великий масив інформації щодо діяльності наших міжнародних партнерів.

Нарахування пенсій за жовтень відбулося через централізовану систему «Призначення та виплата пенсій»

Сьогодні на апаратній нараді, яку провів перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Філь, начальник головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Ольга Шарунова доповіла про впровадження нових онлайн-сервісів фонду.

Зокрема, йшлося про функціонування централізованої підсистеми «Призначення та виплата пенсій» Інтегрованої комплексної інформаційної системи Пенсійного фонду України».

12 жовтня 2018 року відбудеться семінар-практикум музейних працівників за темою: «Музеї сьогодні: специфіка експозиційної, фондової та інформаційно-просвітницької роботи»

12 жовтня 2018 року Луганський обласний краєзнавчий музей спільно з Міністерством культури України, Національним художнім музеєм України, Національним музеєм історії України у Другій світовій війні проводить обласний семінар-практикум музейних працівників за темою: «Музеї сьогодні: специфіка експозиційної, фондової та інформаційно-просвітницької роботи».

Для участі у заході запрошено керівників та зберігачів фондів усіх комунальних музеїв Луганської області, що розташовані на підконтрольній українській владі території.

З облбюджету профінансовані витрати на утримання центру соцiально-психологiчної реабiлiтацiї дітей

У жовтні з обласного бюджету профінансована субвенція Лисичанському міському бюджету на утримання центру соціально-психологічної реабілітації дітей в сумі 216,9 тис. гривень.

Це становить 100 відсотків до встановлених призначень на поточний місяць.

Нагадаємо, що на підконтрольній українській владі території Луганської області функціонує один центр соціально-психологічної реабілітації дітей, розташований у Лисичанську.

Привітання із Всесвітнім днем пошти!

Вітаємо керівництво та весь дружній колектив Луганської дирекції ПАТ «Укрпошта» із Всесвітнім днем пошти!

У цей святковий день хочемо побажати корпоративної солідарності, професійного зросту, невичерпної енергії, творчих ідей та втілення їх у життя, натхнення, процвітання та нових досягнень в ім’я розвитку Української держави.

У повному обсязі профінансовані соціальні виплати сім’ям з дітьми та іншим категоріям осіб

За цим напрямом з державного бюджету спрямовано 64.937,0 тис. гривень, що становить 100 % від потреби у таких виплатах на поточний місяць.

Піротехніками на Луганщині вилучено 10 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 8 жовтня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 4,2 га місцевості у Попаснянському, Станично-Луганському районах й лісосмузі поблизу міста Сєвєродонецьк.

Загалом виявлено та вилучено 10 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: два артилерійських снаряди, одну мінометну міну і сім ручних гранат.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Прокурора області відзначено Президентом України

Петро Порошенко підписав Указ про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня юриста.

За вагомий особистий внесок у розбудову правової держави, забезпечення захисту конституційних прав і свобод громадян, багаторічну плідну працю та високий професіоналізм почесне звання «Заслужений юрист України» присвоєне прокуророві Луганської області Володимиру Янку.

Вітаємо!

На початку жовтня в повному обсязі профінансовані соціальні виплати сім’ям з дітьми

На початку жовтня 2018 року місцеві бюджети області отримали з державного бюджету субвенцію на виплату допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, особам, які не мають права на пенсію, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, тимчасової державної допомоги дітям, тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату, допомоги по догляду за особами з інвалідністю I чи II групи внаслідок психічного розладу, компенсаційної виплати непрацюючій працездатній особі, яка доглядає за особою з інвалідністю

На початку жовтня в повному обсязі профінансовані заплановані призначення на утримання центру соцiально-психологiчної реабiлiтацiї дітей

В Луганській області на контрольованій українською владою території функціонує один центр соціально-психологічної реабілітації дітей, який розташований у м. Лисичанську.

Він розрахований на 30 місць та надає соціальні послуги дітям, які опинились в складних життєвих обставинах, не тільки з м. Лисичанськ, але і з інших міст та районів області.

Місцеві органи влади повинні забезпечити своєчасне затвердження місцевих бюджетів на 2019 рік

Такі настанови отримали керівники місцевих фінансових органів та представники об’єднаних територіальних громад під час наради, яка була проведена Департаментом фінансів облдержадміністрації в режимі конференцзв’язку 04 жовтня 2018 року.

Новини ООС: на Луганщині ворог поновив обстріли із заборонених мінометів

Протягом минулої доби російсько-терористичні війська 9 разів порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, по укріпленнях наших захисників поблизу Кримського Новоайдарського району відкривався вогонь зі 120-мм і 82-мм мінометів, гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У напрямку околиць Попасної, Новотошківського, Катеринівки та Троїцького застосовувались 82-мм міномети, протитанкові, автоматичні гранатомети, БМП, великокаліберні кулемети та стрілецька зброя.