Архів новин

23 октября 2018

Вісім громад Луганщини очікують на перші вибори

Про це йшлося на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації.

Директор Луганського відокремленого підрозділу Установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» Ігор Агібалов нагадав, що постановою Центральної виборчої комісії від 12 жовтня на 23 грудня 2018 року призначені перші вибори у восьми з десятьох створених цьогоріч об’єднаних територіальних громадах Луганщини.

23 жовтня відбулась нарада Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації з управліннями соціального захисту населення області в режимі відеоконференцзв’язку

За підсумками селекторної наради Міністерства соціальної політики України від 22 жовтня 2018 року щодо внесення змін до порядку надання житлових субсидій населенню проведено нараду за участю начальників управлінь соціального захисту населення, начальники відділів соціального захисту населення, представника Департаменту житлово-комунального господарства ОДА, заступника начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області, в тому числі спеціалістів Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації.

На Луганщині розширюється мережа центрів надання адміністративних послуг

Сьогодні, 23 жовтня, на Луганщині  відбулися дві значні події, пов’язані з наданням адміністративних послуг.

Центр надання адміністративних послуг Новоайдарської райдержадміністрації перемістився до сучасно відремонтованого приміщення, у якому створені комфортні умови як для споживачів послуг, так і персоналу, який працює в центрі.

Перевірки бізнесу у 2019 році стануть більш прозорими та ризикоорієнтованими

Інспекційна система в Україні трансформується у напрямку ризикоорієнтованого підходу. Відтепер інспекційні органи мають фокусуватись на прозорій оцінці суб’єктів господарювання та запобіганні ризикам, а бізнес – знати коли і чому до нього завітає інспектор.

На Луганщині за матеріалами СБУ судитимуть антиукраїнського Інтернет-агітатора

Слідчі Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури завершили досудове розслідування щодо мешканки Сєверодонецька, яка вела антиукраїнську пропаганду в соціальних мережах.

Оперативники спецслужби встановили, що протягом 2014 року жінка підтримувала тісні особисті зв’язки з учасниками незаконного збройного угруповання Дрьомова. Після звільнення міста від проросійських бойовиків вона продовжила популяризувати діяльність терористів на власній сторінці та в антиукраїнських спільнотах однієї із заборонених російських соціальних мереж.

Дослідницький урок-екскурсія

Вже не існує тієї школи, де діти, сидячи рівно і склавши руки, чемно слухають суворого вчителя. Сучасні школярі хочуть комунікації, розмови з педагогом, якого воліють сприймати радше як порадника, а не як строгого критика. Змінився і підхід до навчання – учням не цікаво 45 хвилин слухати теорію, тому вони все частіше знаходять більш цікаві заняття у своїх гаджетах, не звертаючи уваги на вчителя. Як зробити так, щоб на кожному Вашому уроці діти не нудьгували? Один із засобів – прямувати до музею!

3 листопада 2018 року Луганська обласна філармонія запрошує на концерт Академічного симфонічного оркестру

3 листопада 2018 року Луганська обласна філармонія запрошує на концерт Академічного симфонічного оркестру під керівництвом диригента Назара Яцківа. У Концертній залі Сєвєродонецького коледжу культури і мистецтв відбудеться творча зустріч із солістами: Заслуженим артистом України Ігорем Шаповаловим (тромбон) та Віктором Біласом (гобой).

Соціальний захист внутрішньо переміщених осіб

Питання забезпечення соціального захисту внутрішньо переміщених осіб вже протягом чотирьох років залишається одним з найважливіших та найскладніших в українському суспільстві.

Укрпошта встановила 2000 POS-терміналів

Укрпошта встановила 2 000 POS-терміналів для прийому оплати платіжних карт в найбільш завантажених поштових відділеннях України, де клієнти зможуть оплачувати поштово-логістичні послуги карткою.

Відділення у містах поступово переходять на розрахунки картками. Обладнання платіжними терміналами почалося із відділень Києва, зараз вони вже присутні в усіх регіонах країни. Це ще один крок до збільшення обсягів безготівкових розрахунків.

В Україні введено обмеження висотності житлової забудови в залежності від класифікації населених пунктів та чисельності їх населення

У нових державних будівельних нормах щодо містобудування (ДБН Б.2.2-12:2018 «Планування і забудова територій»), які вступили в дію з 1 вересня 2018 року, введено обмеження максимальної висоти житлової забудови в залежності від класифікації населених пунктів та чисельності їх населення.

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Створення острівців безпеки на дорогах тепер є обов’язковим

З 1 вересня 2018 року діють нові державні будівельні норми щодо проектування вулиць і доріг в населених пунктах (ДБН В.2.3-5:2018 “Вулиці і дороги населених пунктів”), які, зокрема, посилили безпеку пішоходів під час перетину проїзної частини. Так, введено обов’язкове облаштування острівців безпеки на нерегульованих пішохідних переходах через проїзну частину з 4-ма та більше смугами руху. Це переходи, які не мають світлофора чи регулювальника.

Новий ДБН щодо створення доступного простору для маломобільних груп населення планується затвердити найближчим часом

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України працює над розробкою проекту нових державних будівельних норм щодо доступності будівель і споруд для маломобільних груп населення.

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

В облдержадміністрації вкотре відзначили роботу «сіміків»

Сьогодні, 23жовтня, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко вручив високу обласну відзнаку – знак пошани «Захиснику Луганщини» полковнику Олегу Фурсу, начальнику об’єднаного центру цивільно-військового співробітництва м. Сєвєродонецька. Відзнака є свідченням вагомого особистого внеску Олега Йосиповича у зміцнення Луганщини, самовідданість, високий професіоналізм та зразкове виконання службових обов’язків.

Зазначимо, що Олег Фурс вже вдруге очолює об’єднаний центр «сіміків» у Сєвєродонецьку.

«Міжнародний виставковий центр» запрошує до участі у виставкових заходах

Вони відбудуться з 6 по 8 листопада 2018 року за підтримки та участі Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Міністерства екології та природних ресурсів, Міністерства енергетики та вугільної промисловості, Державного агентства водних ресурсів та інших галузевих інституцій. Серед виставок запропоновано:

В Україні вперше презентуються і запускаються регіональні проекти за секторальної підтримки ЄС

19.10.2018 вперше в Україні презентуються і запускаються регіональні проекти за секторальної підтримки ЄС. Це означає, що держава-Україна сприяє регіональному розвитку через ДФРР, через субвенції, через впровадження Державної стратегії регіонального розвитку.

Ви прославили Україну – Президент привітав переможців та призерів ІІІ юнацьких Олімпійських ігор

Президент Петро Порошенко привітав переможців та призерів ІІІ юнацьких Олімпійських ігор. «У змаганнях, в яких брали участь представники більше 200 країн, і коли Україна увійшла  в неофіційному заліку у десятку найкращих – це є ваш внесок в утвердження статусу України в світі», – наголосив Глава держави на зустрічі зі спортсменами та їх тренерами.

«Дуже дякую вам за те, що ви прославили Україну», – сказав Президент.

Про участь у фаховій науково-практичній конференції з міжнародною участю УАЛДВК «Особливості надання дерматовенерологічної допомоги населенню України в умовах медичної реформи»

У м. Івано-Франківську 17-18 жовтня 2018 року відбулась фахова науково-практична конференція з міжнародною участю УАЛДВК «Особливості надання дерматовенерологічної допомоги населенню України в умовах медичної реформи», в роботі якій прийняли участь спеціалісти з мм. Рубіжне, Сєвєродонецька та головний лікар Лисичанського обласного шкірно-венерологічного диспансеру.

На виставці «Схід-Експо» у Львові Луганщину представлять 26 підприємств, – брифінг

Про проведення виставки підприємств Донецької та Луганської областей «Схід-Експо 2018» у рамках ХІІІ Міжнародного економічного форуму «Львівщина – хаб можливостей» сьогодні на брифінгу для ЗМІ доповіла заступник директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації Людмила Ахтирська.

Цей діловий захід за участю провідних підприємств малого та середнього бізнесу Луганської та Донецької областей відбудеться 1-2 листопада у виставковому центрі «Арена Львів».

Обговорені шляхи вирішення проблем зрошення сільськогосподарських земель

Департаментом агропромислового розвитку облдержадміністрації проведено робочу нараду щодо узгодження проблемних питань з підприємствами, які займаються зрошуваним землеробством в Луганській області.

На захід запросили представників Регіонального офісу водних ресурсів у Луганській області та керівників сільгосппідприємств Білокуракинського та Новоайдарського районів.

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної державної адміністрації Юрія Гарбуза з нагоди Дня працівників харчової промисловості

Дорогі працівники харчової промисловості, щиро вітаю вас із професійним святом!

Харчова промисловість Луганщини – це сотні малих та середніх підприємств, які працюють на продовольчу безпеку регіону. Тільки за перше півріччя 2018 року обсяги реалізованої продукції в галузі склали 352 мільйони гривень, що становить 3% від загального обсягу реалізованої продукції в області. Це свідчить про високі результати вашої наполегливої буденної праці та значний внесок в економіку області.

6-8 листопада 2018 року – Міжнародний конгрес «Інституційні та технічні аспекти реформування житлово-комунального господарства – 2018» та виставки AQUA UKRAINE, КОМУНТЕХ, ЄВРОБУДЕКСПО, ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІСТЬ. ВІДНОВЛЮВАНА ЕНЕРГЕТИКА

За інформацією прес-служби Мінрегіону, з 6 по 8 листопада 2018 р. на території Міжнародного виставкового центру (Київ, Броварський проспект, 15, станція метро «Лівобережна») відбудуться спеціалізовані виставкові заходи:

Піротехнічними розрахунками вилучено дві одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 22 жовтня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено місцевість у Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Загалом обстежено 2,1 га території області, де виявлено та вилучено дві одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме одну мінометну міну та одну ручну гранату.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Оперативна інформація про початок опалювального сезону 2018/19 року станом на 23 жовтня 2018 року

Котельні (од.) Всьго в наявності - 378. В роботі - 137. Підключення (%)- 36,2. 

Житлові будинки (од.) Всьго з централізований опаленням - 1769. Опалюватимуться якщо протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря не перевищує 8° С. 

Об'єкти соціальної сфери (од.) : Дошкільні заклади. Всьго в наявності - 141. Опалюються - 72. Підключення (%) - 51,1. Учбові заклади. Всьго в наявності - 297. Опалюються - 114. Підключення (%) - 38,4.  Лікарні. Всьго в наявності - 63. Опалюються - 14. Підключення (%) - 22,2.

Основні зміни до програми житлових субсидій

З 1 жовтня 2018 року Уряд вдосконалив умови оформлення урядової допомоги у сплаті житло-комунальних послуг, так:

-при розрахунку житлової субсидії не враховуються до сукупного доходу сплачені аліменти та спеціальна бюджетна дотація за вирощування молодняка великої рогатої худоби, яка в рік складає до 2500 гривень за голову.

-субсидію на загальних умовах можуть отримати ті громадяни, в яких є заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску з вини роботодавця.

Концерт Академічного симфонічного оркестру «МУЗИЧНА ПАЛІТРА»

20 жовтня 2018 року Луганська обласна філармонія запросила всіх прихильників музичного мистецтва на концерт Академічного симфонічного оркестру. Справжній калейдоскоп музичних жанрів у виконанні артистів оркестру чекав в цей вечір на всіх присутніх у концертній залі Сєвєродонецького коледжу культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва. Під керівництвом запрошеного диригента Дмитра Морозова (Харків) артисти оркестру виконали неперевершену програму, до якої увійшли арії з опер і оперет, саундтреки, мюзикли та композиції із кинофільмів, симфоджаз.

Триває реєстрація для участі в проекті «Ветерани: від діалогу до працевлаштування»

Шановні ветерани! Запрошуємо вас долучитись до проекту «Ветерани: від діалогу до працевлаштування», який реалізується за фінансової підтримки Міністерства соціальної політики України.

Проект надасть можливість поспілкуватися з топовими роботодавцями українського ринку та пройти перше інтерв’ю. Протягом трьох днів у всіх учасників буде унікальна можливість відвідати мотивуючі лекції від колишніх учасників АТО, отримати навички якісного спілкування з працедавцями, підготувати себе до співбесіди та зрозуміти очікування працедавців.

Про участь в міжнародній науково-практичній конференції «Актуальні питання діагностики, лікування та профілактики інфекційних та паразитарних хвороб. Тропічна медицина»

У м. Києві 18 жовтня 2018 року в роботі міжнародної науково-практичної конференції «Актуальні питання діагностики, лікування та профілактики інфекційних та паразитарних хвороб. Тропічна медицина», взяла участь експерт при Департаменті охорони здоров’я облдержаджміністрації за напрямком «Інфекційні хвороби», зав. інфекційним відділенням КУ «Рубіжанська ЦМЛ» Мартиненко О.А.

На конференції були розглянуті:

- проблеми коінфекції ВІЛ/хронічних гепатитів/туберкульозу,

- сучасні підходи до діагностики та лікування хронічних вірусних гепатитів,

Новини ООС: ворог не припиняє обстріли на Луганщині

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська неодноразово порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування. Ворог вів прицільний вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Російсько-окупаційні війська здійснювали обстріли позицій Об’єднаних сил в районах населених пунктів Щастя, Кримське, Золоте.

Опорний пункт наших захисників  неподалік Щастя зазнав вогневого впливу з автоматичних та станкових гранатометів протягом майже трьох годин.

ДІЛОВИЙ ВІЗИТ УКРАЇНСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВ ДО ТУНІСУ

В період з 21 по 23 листопада 2018 року ТПП України організовує діловий візит українських підприємців до Тунісу за підтримки Посольства України в Республіці Туніс та Торгово-промислової палати Сфакса (Туніс). Програмою перебування передбачається участь українських підприємців у виставці, конференції з питань глобалізації, форумі «Туніс-Бізнес, Експорт», семінарі, B2B зустрічах.